ZEVS Forum

Napoved vremena (1.3. - 15.3. 2008)

Začel/a Cumulonimbus, 01. Marec 2008, 08:42:57

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

domenz

twister je zgoraj podal avstrijsko napoved za Koroško (blagor njim :icon_wink:).
Jaz pa tukaj dodajam osveženo napoved za avstrijsko Štajersko in nižine.
Germani so zelo natančni...http://wetter.orf.at/stm/reportdetail?tmp=6149

Napovedujejo začetek sneženja že ponoči, iz 1200m na 400m, jutri čez dan
se bo gibala med 400 in 600m. Jaz bi temu kar verjel.
Da lahko pričakujem pri meni ohladitev v 12h iz 18 stopinj na okrog nule se
mi zdi res ekstremno. Upam...
"tuti-fruti"

Vremenska postaja Miklavž na Dravskem polju

www.miklavz.vremenskapostaja.com

Ciklon

Napoved snežnih razmer

Danes ponoči in jutri čez dan bo oblačno s padavinami. Po gorah bo snežilo, meja sneženja se bo spustila do nižin. Do srede zjutraj lahko zapade od 20 do 70 cm snega, največ v Julijskih Alpah, ter v delu Karavank in Savinjskih Alp. Manj padavin bo na Pohorju ter v vzhodnih Karavankah. Ker bo snežilo na utrjeno podlago in ker se bo hitro ohladilo, se novi, suh sneg ne bo dobro sprijel s podlago. Ob sneženju bo pihal okrepljen vzhodnik, ki bo novi sneg prenašal v zamete. Nevarnost snežnih plazov se bo v gorah povečala na 3. stopnjo. Nevarna bodo predvsem mesta z napihanim snegom, kjer boste lahko plaz sprožili že ob manjši dodatni obremenitvi. Možni bodo tudi manjši in srednje veliki spontani plazovi na dovolj strmih pobočjih. Precej se bo ohladilo. Razmere za obisk gora do srede ne bodo primerne.

vir: ARSO
Raj je v naravi :buttrock:

Ciklon

Citat od: domenz dne 03. Marec 2008, 15:23:47
Da lahko pričakujem pri meni ohladitev v 12h iz 18 stopinj na okrog nule se
mi zdi res ekstremno. Upam...

Naj spomnim na tole ohladitev 19. marca 2007 :icon_arrow: :

Raj je v naravi :buttrock:

alexkp

kar sam se bom odklopil za en teden :icon_lol:

Fantje,takšni in podobni posti bodo brisani,držie se pravil!

Tema za takšne prispevke je v smetišču!

Pravila: http://forum.zevs.si/index.php?topic=779.0

Cumulonimbus

12Z precej zmanjšal padavine, kajti po tem zagonu naj bi do polnoči padavine večinoma že ponehale, ohladitev pa tudi ni več tako izrazita... nevem sam upam da se ne bo spet v zadnjih zagonih vse sfižilo, res da je tale zagon z najmanj vztopnimi podatki ampak nisem ravno najboljše volje po tem zagonu, upravičeno glede na potek letošnje zime in nato končen razplet že nešteto podobnih situacij to zimo :shrug: morda bi nam lahko pomagal močan JZ veter ki trenutno vleče v višinah in bi s tem omogočil proženje in obnavljanje padavin na pregradah, tudi po tem ko naj bi se veter obrnil na SV smer :icon_arrow: bomo videli zaenkrat sem zelo optimističen, vem da karte premnogokrat podcenijo takele situacije, povrhvsega pa je še TWISTER zelo optimističen... zanima me še kaka analiza Piheta in mareta, ki se zlo redko oglašata zadnje čase :icon_question:

nevem zakaj mora biti na vsaki strani po deset javnih opozoril posameznikom, mene občasno kar odvrne od foruma tole jamranje, res nekaterih enostavno ne razumem, a ne razumete da kvarite temo in še ta tema ki naj bi bila ena izmed najbolj obiskanih izgublja na kredibilnosti zaradi nekaterih posameznikov ki še vedno ne upoštevajo pravil :banghead:

za tiste z slabšim spominom še enkrat nalepim tole :icon_arrow:
Pravila v napoved vremena splošna debata:

debatira se izključno samo o napovedih vremena, vremenskih kartah, napovedih raznih drugih služb za napovedovanje vremena...
prepovedani so kratki posti, kakršnokoli jamranje, veseljačenje itd...

Vsak bo imel na voljo 1 javno opozorilo+ brisanje posta,2 javno opozorilo+ brisanje posta, po tem opozorilu sledi najprej 1 teden ban-a, nato pa trajen ban če se stvar ponovi. To bo veljalo v vseh temah povezanih z vremenom

zapomnite si predvsem tole kar je z rdečo obarvano :icon_arrow:

lp

Član ZEVS :)

zelva

Citat od: bismarck dne 03. Marec 2008, 15:59:56
kwa je pa zdej to...basa
V notranjosti Slovenije bo večinoma snežilo.

Ta napoved je čisto realna glede na spodnji model:

Sedaj bomo videli kako dober je ALADIN. Glede na zgornji garf bo meja sneženja ves dan do večera nekje na 500m. Po šesti uri pa bo začelo snežiti tudi v Lj.

Cumulonimbus

Citat od: zelva dne 03. Marec 2008, 17:17:57
Ta napoved je čisto realna glede na spodnji model:

Sedaj bomo videli kako dober je ALADIN. Glede na zgornji garf bo meja sneženja ves dan do večera nekje na 500m. Po šesti uri pa bo začelo snežiti tudi v Lj.

zelva vse bolj sem mnenja da bo res meja sneženja ves dan nekje na 500m. in tudi pričakujem popravek mARSOvcev v njihovi napovedi da naj bi se meja sneženja spustila do okoli 500m. zvečer pa do nižin a kaj ko bodo nato padavine hitro oslabele... prej sem gledal UKMO cumulonibus in nevem kateri zagon si ti gledal, kajti še vedno je zelo padavinsko bogat, namenja okoli 40-50mm padavin v snegu... aladin je tudi padavinsko dober, jaz skoraj izključujem možnost kakega resnejšega sneženja na J in V slovenije saj so bile temperature danes tam še do 20°C drugje v notranjosti do 14-15°C :shrug: zanimivo bo spremljati situacijo še naprej :icon_arrow:

evo ga UKMO:

lp

Lazic

GFS 12Z tako kot prejšnji zagoni nakazuje kasnejšo ohladitev kot ARSO.Po nižinah naj bi pričelo snežiti popoldan,padavine pa bi do polnoči že skoraj ponehale.Velika večina padavin pa v obliki dežja.Bojim se da bo ohladitev za las prepozna da bi dobili kaj konkretnega.Drugače pa nekaj malega se nakazuje okrog 8.3.,glavnina dogajanja pa bo v BIH in na Hrvaškem.Letošnjo zimo bi snegoljubci kot kaže morali odpotovati na Balkan :)

polo

Citat od: MaRkUš dne 03. Marec 2008, 18:55:18
Upam da majo arsovci prov.To bi blo postenoooooooooooooooooooooo :clap: :clap: :icon_wink: :icon_eek:

Zaradi neupoštevanja pravil,ki so bila danes že parkrat objavljena imaš brez predhodnega ustnega javni opomin!

blazek

Dolenjska bi lahko konkretnejše sneženje dobila v noči na sredo. POleg tega se mora dobro ohladit čez dan, padavine pa tudi naj ostanejo močne. Zadnji zagon daje največ padavin ravno zahodni Sloveniji.

GregorS

Aladin 12Z za LJ nič posebnega temperature so za moje pojme previsoke, šele zvečer so pravi pogoji za sneg, ko padavine že slabijo.Realno pričakujem 10cm snega po nižinah osrednje Slovenije.Verjetno bo ARSO spremenil jutri in bo le deloma deževalo deloma snežilo.

Cumulonimbus

Ponoči bo povsod začelo deževati. V jutranjih urah bo v notranjosti dež prešel v sneg.

zanimiva in zelo optimistična tale napoved mARSOvcev, po nobenih modelih jaz ne vidim da bi zjutraj lahko že kje po nižinah snežilo... :shrug:

lp

zelva

Moje mnenje je, da bo čez dan meja sneženja nekje med Kranjem in Lescami:

Zanimivo je da bo ohladitev prišla iz SZ.

Pihe

Ohlajanje v višinah se je že pričelo! :icon_wink: Pogled na podatke iz postaj na Kredarici, Višarijah, Krvavcu pa še kje,  nakazujejo, da bo zadeva šla navzdol s svetlobno hitrostjo. In še zanimivost(kot je že @želva omenil enkrat prej): očitno se ohlaja od SZ in ne od SV.
Bo še zanimivo. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

black_rider

Okej prišel je 18z in jaz sem glih kar naredu primerjavo med 12z in 18z za torek in sredo.