ZEVS Forum

Napoved vremena (1.3. - 15.3. 2008)

Začel/a Cumulonimbus, 01. Marec 2008, 08:42:57

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Zanimivo da na Meteorisk-u SLO ni nikjer omenjena. Omenjeno je da na koroškem dobijo 40cm v snegu in v Italiji možnost sneženje ob močni burji tudi v Trstu  :icon_wink:

Predvidevam da na Meteorisk za SLO pride obvestilo tekom dneva ali pa imajo kake težave...skratka čudno glede na to da so na ARSU izdali opozorilo glede snega, snežnih zametov in burje  :icon_question:

Poglejte skozi okno sedajle in jutri ob podobnem času. Razlika bo očitna :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

robi14

06Z je zunaj, strateški igralci, postavitev AC-ja, veter in ciklon ostajajo približno enaki (mogoče ciklon malo bolj nad Italijo), je pa po moje ohladitev malo bolj "švoh"... bo kar dolgo padal južni sneg, čeprav bo nad 750 mnm lepo hladno...

Večina padavin (intenzivne) bi padla v prvi polovici noči (35 mm), potem, ko bo obrnilo na sneg pa še 20 mm... Bomo videli kaj bo...

bo še kdo pokomentiral?

Tale karta potrjuje ARSO-vo napoved o 20-40 cm za osrednjo Slovenijo  :icon_wink:

georges

Zanimivi podatki. Jaz za naš konec pričakujem nekje maksimalno 15 cm če se bo vse poklopilo. Ker ob takšnih situacijah, ki jih zdaj kaže ponavadi v našem koncu ni ne vem koliko padavin, ampak vse pade na gorskih pregradah. Kaj kej pravita ostala dva člana z mojega koncna?

Lp

gradiščan

Lazic

Kot kaže bo marec spet poskrbel za lepši umetniški vtis katastrofalne zime.Modeli so si bolj kot ne enotni,nekateri malenkost slabši drugi malenkost boljši.Precej odločilno bo kdaj se bo meja sneženja spustila do nižin saj bodo padavine zgodaj zjutraj najobilnejše.Sam pričakujem za naš konec okrog 13.ure čeprav imam nek negativen občutek da se bo vse skupaj malo zamaknilo za par ur.ALADIN sicer prav za moj konec riše neko luknjo,ampak tega sem od ALADINA že navajen in temu ne dajem preveč skrbi saj se ponavadi ne uresniči.

matjaž

Še enkrat, obetajo se izdatne padavinah (Aladin vsaj 50 mm napoveduje v LJ), -6 na višini 1500m, temperatura tal pa je ob 7h znašala +3 stopinji na 5 cm in + 5 na 10 cm. Tla so popolnoma nepomebna ob zgoraj navedenih številkah. Ne govroimo o 5mm padavin in -1 stopinjo na 1500m. Za LJ bo odločilno ali bo padavin 30 mm ali 70 mm, tla pa ob takih številkah lahko pozabiš.

IN še enkrat, ker to pač niso želje, pač pa dejstva, leta 1999 je čez noč namedlo prek 60 cm ob podobni napovedi kot danes. Leta 95 je po toplih dneh v eni noči za šalo vrglo prek 40 cm snega.  

Tla so pomebna ob bolj kilavih poslabšanjih, kar pa tole ni.

bismarck

Pretežno oblačno bo z zmernimi do močnimi padavinami. Meja sneženja bo nad okrog 400 m. Snežilo bo lahko tudi na Krasu in prehodno tudi v Trstu. Pihala bo močna burja. Nad okrog 500 m bo lahko nastala poledica.

Obeti: V sredo se bo vreme izboljšalo. Ponoči in zjutraj bo nad okrog 300 m nevarnost poledice. Pihala bo zmerna do močna burja ali severni veter. V višinah bo zelo mrzlo.

http://151.8.71.28/~www/SI/HOME/index.php
24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

bismarck

bismarck

Od torka zjutraj do srede zjutraj lahko predvsem v višjih legah Koroške, Gorenjske, Notranjske in Kočevske zapade od 25 do 50 cm snega.

http://www.arso.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/napoved.html

TWISTER

opa, naši sosedje to vidijo še malo bolj obetajoče :icon_arrow:

Morgen, Dienstag

Wintereinbruch. Aus dichten Wolken schneit es in ganz Kärnten, südlich der Drau recht intensiv. Nur in ganz tiefen Lagen könnte sich stellenweise Regen dazumischen. In den Karnischen Alpen und den Karawanken kommen beachtliche Schneemengen zusammen, vereinzelt sind durchaus 70, 80cm möglich. Merklich kälter als zuletzt bei 0 bis 3, in 2000m um minus 9 Grad.
vir:orf

na kratko, zimski izbruh... južno od Drave možno močno sneženje, v višjih predelih od 70cm do 80cm :clap:

Cumulonimbus

tale ARSO napoved se mi zdi pesimistična, kot da nebi bili prepričani v sneg po nižinah oz kako konkretno snežno odejo :shrug:

Od torka zjutraj do srede zjutraj lahko predvsem v višjih legah Koroške, Gorenjske, Notranjske in Kočevske zapade od 25 do 50 cm snega.
(vir: ARSO)

lp
Član ZEVS :)

TWISTER

fantje držite se teme, ker posti bojo brisani brez opozoril. Ne da se mi vsakega posebej opozarjat :icon_arrow:
imate temo za jokanje in stokanje :icon_arrow:

@lwzr
možen je sneg ob močnih padavinah tudi na NG območju, vendar ne upat na kako obilnejšo odejo.
drugače imamo pa za vprašanja tukaj prostor
http://forum.zevs.si/index.php?topic=135.330

tvoj post je bil izbrisan.

LP

Lazic

Citat od: Cumulonimbus dne 03. Marec 2008, 14:51:18
tale ARSO napoved se mi zdi pesimistična, kot da nebi bili prepričani v sneg po nižinah oz kako konkretno snežno odejo :shrug:

(vir: ARSO)

lp

Se kar strinjam z njimi.Jaz v nižinah pričakujem okrog 10-15cm,kaj več ne.Večina padavin bo padla v zgodnjih jutranjih urah ko bo po nižinah še kar lepo nad 0°C.Res pa je da se bo v višinah že lepo ohladilo in ob močnejši intenziteti je možno sneženje tudi po nižinah.Po nižinah pa po mojem mnenju nad 20cm lahko pričakujejo na Notranjskem in Kočevskem ter ponekod po Gorenjskem kjer bo tudi po ohladitvi ostalo še precej padavin.Ter po Koroškem kjer so tako ali tako svet zase.Bomo videli kaj bo kaj 12Z zagon pokazal.

Jernej

Citat od: TWISTER dne 03. Marec 2008, 14:55:34
fantje držite se teme, ker posti bojo brisani brez opozoril. Ne da se mi vsakega posebej opozarjat :icon_arrow:
imate temo za jokanje in stokanje :icon_arrow:

LP

Moderatorji, bodite prizaneslivejši do kakšnega komentarja, ki ni strogo napoved - vsaj v teh urah pred viškom letošnje zime. Lepo je, če smo v teh veselih trenutkih skupaj, ne pa raztreseni po raznih koncih foruma. Jaz prav razumem, da se kdo v tem silnem pričakovanju malo spozabi. No, jaz se sedaj nisem, tako da si brisanje tega posta vsekakor bolj zaslužim.

TWISTER

Citat od: mihav dne 03. Marec 2008, 15:06:39
Ta stavek se mi dopade :clap: :icon_wink:

jernej kako naj bomo prizanesljivi do takih postov, ki nimajo niti malo veze z vremenom, kaj šele z napovedjo... sej ne rečem da se govori o vremenu in vmes kak stavek, ampak predstavljaj si druge uporabnike ki to berejo... deluje popolnoma neresno in zato imamo druge teme kjer tega nihče ne brani :icon_wink:
verjemi da imamo tudi veliko ljudi ki se ukvarjajo z vremenom in me sprašujejo zakaj dopuščamo take bedarije v napovedih, ker jih potem kar mine na forum hodit. :icon_arrow: