ZEVS Forum

Napoved vremena (1.3. - 15.3. 2008)

Začel/a Cumulonimbus, 01. Marec 2008, 08:42:57

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 7 Gosti gledajo to temo.

Cumulonimbus

00Z v slogu 18Z še vedno nam namenja 40-50mm. padavin v snegu... prej nekaj malega dežja ampak nič hudega, saj bo glavnina padavin v obliki snega in kot sem že včeraj povedal, bo v torek čez dan in v prvem delu noči na sredo lahko kar intenzivno snežilo, ko bodo nato padavine počasi ponehale... o količini in obliki nebi ker sta še vedno dva dneva do začetka dogajanja...  :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

Vremenko

Tudi GFS 06z je res dober
Večino padavin v sbežni obliki
Največ snežnih padavin na J države,kjer bi znalo kar dobro pobeliti
Pa tudi drugod po državi bi lahko padlo par centimetrov belega :drool:

Arso je sedaj spremenil slikovno,v torek dopoldne dež popoldne sneg,ki bi se lahko zavlekel do srede

Trocki

Torej lahko rečemo da smo še najbližje snegu to zimo?!?  Mogoče se bo celo ponovil lanski marec, ko je čez noč pri nas padlo 40cm snega.   :drool:

Padavine naj bi bile kar obilne, zaj... nas lahko edino prepozna ohladitev!

I hope not, damn it!  :icon_biggrin:

Vreme bo! :)

Ciklon

Zdaj bom pa že jaz počasi na tej strani, da bom napovedoval vsaj nekaj cm beline po nižinah SLO. :icon_smile: Zadnja zagona GFS-ja sta res dobra za sneg. :icon_wink:

Vsi ENS-i GFS 00Z nam dajejo vsaj nekaj beline za torek oz. sredo. Glavni zagon nam namenja okoli 40mm padavin v snegu, medtem ko nam povprečje ENS-ov namenja okoli 15mm v snegu.

Kot vedno nam bo v takih situacijah napovedi krojil sekundarc. Bo treba pogledat še nekaj naslednjih zagonov.

EDIT: Italijani spet napovedujejo okoli 10cm snega v osrednji SLO, za jug pa okoli 15cm.
Raj je v naravi :buttrock:

paradolf

Jaz ostajam pri svojem kar sem nekako napisal včeraj.
Da vidim kako se pa danes obnaša Pihe...je že kaj gledal karte kjer ni videti ciklona. Glavni zagon GFS-ja je tak kot je bila včeraj večina ENS-jev .... no ja še precej boljši je :icon_wink:
ECMWF je zelo dober, posledično tudi napoved ARSA. :icon_smile:

06Z se razkriva...
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Vremenko

06z je zmanšal padavine v snegu,
vendar še vseeno dovolj za kakšen cm

Bo še treba počakat ker nekaj zagonov da bo jasno pri čem bomo :shrug:

zigarrdo

Ja tole bo pa še zelo zanimivo!
6z je padavine kar močno zmanjšav, in tudi zelo malo snega nam namenja, zoped bolj ob koncu pa še te bolj zmerne...zanimivo kako zagoni skačejo skoraj v skrajnosti, treba bo še kak dan počakat, mislim da bomo jutri skoraj zagotovo vedeli pri čem smo, kar je pa res je pa to da vsaj nekaj beline vidimo! :icon_arrow:
Everywhere you go you always take the weather with you

Cumulonimbus

Citatkar je pa res je pa to da vsaj nekaj beline vidimo!

to ni še nikjer rečeno :icon_arrow: lahko izvisimo kot že tolikokrat to zimo na celi črti in ne izključujte te možnosti, da ne boste na koncu zopet razočarani... tudi ni bilo za pričakovati da bodo vsi zagoni sanjski v očeh snegoljubcev :icon_arrow: še bo napeto do zadnjega trenutka...

lp
Član ZEVS :)

blazek

Vse bo odvisno od tistega sekundarca, ki naj bi nastal ob prehodu fronte. Če se bo ustvaril, lahko dobimo kar nekaj padavin, tudi v snežni obliki.

Ciklon

Citat od: blazek dne 01. Marec 2008, 13:28:30
Vse bo odvisno od tistega sekundarca, ki naj bi nastal ob prehodu fronte. Če se bo ustvaril, lahko dobimo kar nekaj padavin, tudi v snežni obliki.

Jaz ne dvomim o nastanku sekundarca. Bistveno je kje bo nastal in kam bo potoval in tudi njegova poglobitev ob prehodu fronte je zelo pomembna :icon_wink:.

paradolf

Seveda lahko zvisimo. Časa je še dovolj.
Če ne bo kakšnega večjega trenda sprememb pa bomo dobili kar nam gre tudi v snegu.
Opazil sem malenkosten pomik vdora proti zahodu. Upam da ne bo šlo še naprej tako.
Drugače pa 06Z zame odličen saj so ENS-ji odlično usklajeni. Prav vsi namenjajo vsaj nekaj snega. :icon_wink: Nobenega ni po katerem bi povsem zviseli  :icon_biggrin:
Precej je takih z 12 urnim sneženjem. Nekateri tudi kažejo skoraj 24 urno. Je pa res da nobenega ni z prav intenzivnimi padavinami a se ne sekiram zaradi tega.
Vsak nov zagon se nam bodo snegoljubcem spet tresle hlače  :icon_haha:

Ponovno sprašujem Piheta kako kaj izgleda situacija skozi njegove oči.  :icon_question:
Pihe menda ne čakaš da se pojavi en slab zagon in potem udariš na površje z stavkom: " Saj sem vam rekel..."  :icon_smile:

Gremo naprej... :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

walter76

No tako zakorakali smo v nov mesec -"moj" Marec (jutri.... R.Dan) .
In kot kaže bomo že na začetku lepo popravili februarsko sušo..in temperaturne viške.
No na Primorskem se po dežju obeta končno Burja ,da to "gnilo" meglo oz nizko oblačnost al oblake odpihne tam kjer sodi...ker mislim ,da je že kakih 14 dni prava groza tu doli.
No drugi bodo pač dobili nekaj padavin ,kot kaže v snežni obliki.
Kdo ve morda se nam obeta še kakšna pošiljka Marcu...
No skoraj lahko trdim ,da bo bolj mokro kot pretekli mesec.
Prijatelj vremena !

Lazic

Trenutno kaže na kak centimeter,glavnina padavin pa kot kaže preveč južno...

Ciklon

ARSO obeti:
V torek bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V sredo bo sneženje ponehalo, v zahodni Sloveniji se bo delno razjasnilo. Hladno bo, pihala bo burja. :icon_wink:

hrošč

Markošek je bil kar prepričljiv in siguren, ko je napovedal sneg v torek. Kar malo preseneča, da si upa, glede na spremenljive karte..Bomo videli. Upajmo na najboljše.