ZEVS Forum

Nevihte po SLO - 29.8.2009

Začel/a max, 29. Avgust 2009, 08:50:37

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Lluka

baza oblakov se nahaja na višini 860 nmv, popoldne imeli še 1 kratek prš dežja..... ki je nasul dodatnih 1.7mm padavin. Danes skupno 3.4mm padavin. V Postojni je ob 15h bilo  pri cestninski postaji Postojna močan naliv(10 min) (promet se je ustavil),medtem ko je v samem centru Postojne bilo le nekaj kapljic dežja.

Bomo na notranjksem deležni še kakšne kaplje dežja? Koruza je držala do tega tedna....sedaj jo pa začenja vidno pobirati. Prav tako grmovje,drevje itd.... smo kot  v Jesenskem času.

Pihe

Citat od: alešrozman94 dne 29. Avgust 2009, 19:22:46
Danes že 33mm padavin in mislim da bo ta ploha ki bo zdaj prišla zadnja danes :banghead:
Me pa zanima kje so danes bile tiste močne nevihte in krajevna neurja  :icon_lol: :icon_lol:

Citat od: Trgovc dne 29. Avgust 2009, 17:54:07
zdajle sem se vrnil s krajšega popotovanja po naših bližnjih vaseh in res je bilo zelo hudo v vasici Lopata, smer Kočevje....polno podrtih dreves, opeke na strehah manjkajo,ponekod več ponekod manj,toče je še na veliko lokacijah(Po kupih)....skratka grozno...

Pa kaj,če jo ravno po kepi ne dobi vaša ulica, potem se za vas po svetu nič ne dogaja!!??? :icon_twisted: :icon_arrow:

Smo še vedno poleti in padavine so v tem času lahko zelo močno krajevno različne.A se boste kaj naučili iz pisanja na tem forumu,al ne!?
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

bbenci2

Hladnih 15,4°C...brrrrrr...danes smo pokasirali kar 6,7mm padavin :icon_haha: . Sem vedel, da v Prekmurju tokrat na srečo ne bo obilnih padavin.

LP
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

Stormy

iz J spet čist črno, najbrž bo še malo pošpricalo, T 14C, izparevanje se ne vidi več....za danes srečen konec

gradiščan

Med 18 in 19.30 uro smo bili brez elektrike.
Trenutna temperatura je hladnih 16,0°C, veter v sapicah do 6,5km/h. Kot kaže radar pa bi znala biti še ena manjša runda tukaj okoli mene, saj gredo preko morja manjše padavine, seveda če ne bo prej razpadlo.

Aquatic

Trnje, Škofja Loka

Podatki ob 19:40 uri
- oblačno
- temperatura: 15,3°C,
- Tmax.: 21,6°C ob 08:44 uri
- temperatura rosišča: 14,5°C
- tlak: 1018,6 hPa
- relativna vlažnost: 95%
- piha Z-JZ veter s povprečno hitrostjo 1,6 km/h, max. sunek vetra 51,5 km/h ob 09:46 uri
- danes je padlo 39,4 mm padavin

Davis Vantage Pro2

oleg

pri meni bi reku skoraj da brez posebnosti
zjutraj ena urna ploha ki je pustila 15 litrov
potem po poldan še ena manjša plohica 3 litre
sedaj zunaj rahla burja bi lahko rekel maksimalen sunek 30 km na uro
trnutna hitrost vetra 10 km na uro smer vetra vzhodnik
temparatura + 19 celzija
vlaga 60%
tlak 1012 milibarov raste
t max danes + 24 celzija  :icon_wink:
oleg

Cumulonimbus

Kar malo smešno tole vse skupaj, za primorsko so bile napovedane najmočnejše nevihte pa jih skoraj ni bilo, pa še to najkasneje bi mogle padavine ponehati na JZ na SV pa najprej, poglejte pa sedaj da je situacija ravno obratna :icon_lol:

Tokrat so modeli brcnili v temo, saj je največ padavin (domnevam po poročanju članov) padlo ravno v pasu od Žirov, preko Gorenjske naprej proti Koroški :icon_wink:

Ima kdo več danes kot jaz (67.5mm. dežja?)  :drool:

lp
Član ZEVS :)

stog

Citat od: Trgovc dne 29. Avgust 2009, 17:54:07
zdajle sem se vrnil s krajšega popotovanja po naših bližnjih vaseh in res je bilo zelo hudo v vasici Lopata, smer Kočevje....polno podrtih dreves, opeke na strehah manjkajo,ponekod več ponekod manj,toče je še na veliko lokacijah(Po kupih)....skratka grozno...
Jap, tale celica, ki se je kotalila čez Bloke in se okrepila na Ribniškem polju na 65-70dbz in v tem odboju nadaljevala čez Suho krajino z skoraj istim odbojem proti tej vasici Lopata, je res grozljiva.

Tukaj je padlo vse skupaj nekje 22mm (+-1mm). Grem potem točno izmeriti, če ne misli biti nič več.
Kaj naj rečem, v tej zadnji rundi se nam je močan dež začel delati skoraj nad glavo vendar je prave nalive puščal le streljaje naokoli bolj nad in pod hribi kot so Tošč, PG Gora, Pasja ravan, Korena... Zato sem prepričan, da je že kakšen km Z ali S od nas padlo znatno več.

blazek

Citat od: Pihe dne 29. Avgust 2009, 19:29:30
Pa kaj,če jo ravno po kepi ne dobi vaša ulica, potem se za vas po svetu nič ne dogaja!!??? :icon_twisted: :icon_arrow:

Smo še vedno poleti in padavine so v tem času lahko zelo močno krajevno različne.A se boste kaj naučili iz pisanja na tem forumu,al ne!?

Pihe, in kaj ima pri tem @Trgovc.

Vglavnem, pri nas je padlo manj dežja, kot pa pri sosedih zahodno od mene. Trenutno beležimo 21,6mm.

Se je pa občutno ohladilo. MAksimum smo imeli 27,8°C, sedaj pa je le še 14,8°c, kar je ob enem tudi današnji minimum.

Ciklon

Citat od: blazek dne 29. Avgust 2009, 20:05:25
Pihe, in kaj ima pri tem @Trgovc.

Če prav razumem je Pihe citiral @Trgovc-a, kot odgovor na:
Citat od: alešrozman94 dne 29. Avgust 2009, 19:22:46
Me pa zanima kje so danes bile tiste močne nevihte in krajevna neurja  :icon_lol: :icon_lol:
Raj je v naravi :buttrock:

hrošč

Pa je le zacelo kuhati ;D http://www.meteo.fvg.it/~www/IT/RAD/StrutturaRadar.php

V Lj pa prav jesensko hladno in manj padavin od pricakovanega.

Pihe

No ja,hvala @Ciklon,da si me popravil. :icon_wink:
Mišljen je bil seveda odgovor na neumno sprenevedenje,"Kje so bila neurja danes".
Tu pretežno oblačno in padavin v mejah pričakovanega: 36,8 mm.
Se mi pa zdi,da bodo končno Obalniki dočakali svojih 5 minut zdaj,ko jih je cel dan puščalo ob strani.Vsaj na radarju tako izgleda.

+16,2+1016,2 veselo navzgor
93%
vetra ni.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Domček

No, pa bo Primorska le dobila malo dežja.  :clap:

Pri nas pa hladnih 14,7°c
Če se bo do jutra zjasnilo, po pa zjutraj kar hladno.  :icon_mrgreen:

-another-

in ja! nemogoče je mogoče!
Pričakoval sem sušno obdobje danes, vendar prvi dež se je ravnokar vsul, pričakujem nevihto iznad Zahoda, lepo bliska.  :buttrock:

T: 21.9 °C

vetrovno

Lp
naj bo letos vsaj 20cm snega! :)