ZEVS Forum

Nevihte po SLO - 29.8.2009

Začel/a max, 29. Avgust 2009, 08:50:37

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

V nevihti je padlo 13,7mm dežja. Kaj več kot močnega naliva z RR 95mm/h ni dalo. Veter je zapihal le do 29km/h. Pred prihodom nevihte, so se v oblakih svetili zeleni odtenki, kar je nakazovalo na točo. A je nevihta na poti do nas oslabela.

Sedaj piha SV veter, višinah je še močnejši, saj oblaki z veliko hitrostjo švigajo mimo.Padlo je še 0,5mm dežja, skupno 14,2mm.

Takt 18,2°C
vlaga 93%
tlak 1016,2hPa
Tmax 27,8°C

gradiščan

V Gradišču se počasi zapira vse naokoli. Severno od mene gre nevihta, kjer se sliši grmenje. JZ pa kot je videti na radarju počasi prihajajo prve padavine.
Trenutno je T 22,7°C. Tmax: 27,4°C ob 14:14. Padec temperature v 30 minutah za -4,0°C, Veter pa potegne 27,0km/h.
:buttrock: :wavey:

ice

močneje dežuje
pri 16.5°C

Na Kredarici je že zapihav vzhodni veter,če bi se padavine zavlekle bi lahko malo pocukralo,če se bo hitro uhladilo :icon_question:

Triglav Kredarica   manjša ploha   8   E   4

Cumulonimbus

Ne dežuje več, smo na 64.9mm. dežja :praise:

T= 17.3°C

V pričakovanju še kake nevihte :)

lp
Član ZEVS :)

Tržičan

Brezje pri Tržiču

V zadnji uri in pol občasno rahlo do zmerno dežuje, ob tem pa piha okrepljen veter severnih smeri, zelo se je že ohladilo, trenutno je 16°C.

Danes je do sedaj padlo 9,5mm.

Od jutra (pred nevihto) se je ohladilo že za okoli 8°C. :icon_arrow:

Lp, Nejc

Serpentinšek

Neverjetno - ko letos pada, ornk pada.

Na začetku meseca dobrih 70mm, nato tritedenska suša, danes pa že 61,6mm v dveh izrednih nalivih (škoda, ker nimam podatkov o mm/h), vmes pa stalen rahel do zmeren dež.

Trenutno je mini pavzica pri +15,8°c, vendar kaj ko se padavine proti Z obnavljajo znova in znova in znova... :icon_surprised:

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Cumulonimbus

Serpentinšek smer prihoda neviht je ravno taka, da v ozkem pasu iz smeri JZ - SV zliva praktično že celo dopoldne in kot kaže sva midva ravno v tem ozkem pasu :icon_wink:

Me zanima koliko bodo fantje rekli okoli mene, kake so količine dežja pri njih :)

Zapihal je močan SV veter (sunki preko 50km/h), v spodnjih plasteh ozračja oblake žene od SV proti JZ, zgoraj pa zaenkrat še ravno obratno :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

-another-

do sedaj danes še niti kapljica deževnice iz neba na obali!  :icon_question:
Pustimo se presenetit!

se pa je pooblačilo

T: 28.4 °C

zmerno piha

Lp
naj bo letos vsaj 20cm snega! :)

stajercx

dežuje, +16

Letališče portorož pa kar +32 :zaba: :smash:

lwzr

Pri nas so se začele pojavljati plohe.tudi radarji niso tako polni kot so bili.morda danes sploh ne bo več neviht pri nas.uprašanje koliko dežja bomo sploh dobili.kot sem že omenil za zdaj nič pretresljivega pri nas.

drejc80

Nadnami nastala nevihta trikrat močno udarilo se zlilo in odbrzelo proti Snežniku temperatura padla na 20°C, zapihal severo-vzhodni veter.
Po moje je to to za danes pri nas.

EDIT: Spet grmi zgleda da bo še ena runda.

gradiščan

Prva nevihta mimo, center s strelami je potoval malo južneje od mene po pobočju Slavniškega pogorja. Zaenkrat pustila 3,1mm.
Temperatura pa je 18,1°C  :buttrock:

-another-

pri nas pa suša še vedno uztraja! ;)

malo se je sicer ohladilo, vendar ne za dosti.

oblačno

T: 26.2 °C

zmerno piha, v sunkih tudi močno

naj bo letos vsaj 20cm snega! :)

Trgovc

zdajle sem se vrnil s krajšega popotovanja po naših bližnjih vaseh in res je bilo zelo hudo v vasici Lopata, smer Kočevje....polno podrtih dreves, opeke na strehah manjkajo,ponekod več ponekod manj,toče je še na veliko lokacijah(Po kupih)....skratka grozno...
Z dnem 22.2.2013 ne maram več zim, ker je mati narava zamenjala JV za SZ...

Tomy14

Pri nas suho že vse od jutra. Na vsake toliko časa pade kakšna kapljica, drugače pa imam občutek, da dokaj močna burja odnaša oblake stran od nas.  :banghead:

Temp.: 21 stopinj
WS 2350