ZEVS Forum

Napoved vremena (01.02. - 15.02.2008)

Začel/a paradolf, 01. Februar 2008, 07:16:03

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matootam

Ma ja, 6z je res nekoliko boljši...
Pa saj tut prejšnji zagoni niso bili tako slabi, 15mm že skoz kaže v snegu, ampak če računamo kaj je kazal še 2 dni nazaj, je pa res slabo...
V Ljubljani pričakujem obrat v sneg najkasneje do 17ih in do jutra nekje 5-10cm snega, se mi zdi zelo realno!

TWISTER

po mojem mnenju je stvar taka...govorim za centralce... lep pokazatelj bo temp. v MS, če se bo videlo da hladen zrak kmalu prodre preko V roba Alp in če se bo tam okoli 12-14h že začelo hitro ohlajat, potem sem siguren v kar pester večer...zdaj pa samo opazujmo kako hiro se bo tam začelo hladiti :icon_arrow: ker pol ko prodre do sem kjer bomo še pod vplivom ciklona, bi to še malo okrepilo padavine...če pa se ta proces začne kasneje, potem bo pa res samo sneg ob koncu padavin :icon_wink:

Astra

02.02.2008 - SNEG PREDVSEM V SOBOTO PONOČI IN V NEDELJO DOPOLDNE NA VIŠINI PREKO 500 METROV:

Zadnji vremenski modeli nakazujejo mejno situacijo glede sneženja po nižinah kontinentalne Slovenije. V nižinah bo lahko padal moker sneg in se v glavnem sproti topil. Največjo možnost za snežno odejo po nižinah imajo na območju Kočevja, Cerknice, Logatca, Postojne, Novega mesta in Snežnika z okolico. Tam lahko zapade ob ugodnih okoliščinah med 5 in 10cm snega. V večjem delu države bo na nadmorski višini 500 metrov ali višje zagotovo snežilo predvsem v noči na nedeljo, padavine pa bodo takrat na severu in vzhodu države že slabele in postopoma ponehale.

Ponekod na notranjskem in na jugu države bo lahko rahlo snežilo še do nedeljskega opoldneva, ko bo tudi tam sneg postopoma prešel v dež. Na severu in vzhodu države se bodo oblaki trgali.

Padavine se bodo v noči na ponedeljek od JZ postopoma razširile nad večji del države, po nižinah bo povsod rahlo deževalo, meja sneženja pa se bo dvignila na okoli 1000 metrov nad morjem.

A še kdo pravi, da vreme ni zanimivo in nas venomer ne preseneča?  :icon_haha:

GFS 06 UTC se je malce pobral in šel na bolje - glavnina padavin je pa še vedno tam okoli Snežnika.  :icon_wink:

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

domenz

Ne vem kako naj bom optimist, ko pa je zunaj prijetnih 10+,
JZ pa brije okrog vogalov. Res se bo hladilo iz SV, ampak
padavine, ki bodo obliznile naš konec, bodo izgleda prehitro
pobegnile na jug. Še vedno upam na kakšno snežinko,
mogoče 5+cm. Preveč? Hm, :icon_question:
"tuti-fruti"

Vremenska postaja Miklavž na Dravskem polju

www.miklavz.vremenskapostaja.com

zigarrdo

ampak tale ARSO očitno res več ne ve kaj bi napovedal,

citiram,  Ponoči bodo padavine večinoma ponehale, pojavljale se bodo predvsem še v južni Sloveniji. Jutri bo oblačno, nekaj sončnih žarkov bo možnih na severovzhodu. V zahodnih krajih bodo občasno manjše padavine, meja sneženja se bo dvigala. Burja na Primorskem bo čez dan oslabela. Dajejo več možnosti da je ne zaje....! res ne vem, kako si lahko negdo razlaga tako napoved,... :icon_question:
Everywhere you go you always take the weather with you

domenz

Ko ne vedo točno kako in kaj pač napovejo "oko čoška",
tako kot politiki. Lepo v celofan zavito...
"tuti-fruti"

Vremenska postaja Miklavž na Dravskem polju

www.miklavz.vremenskapostaja.com

pan

Malo off-topic. Mislim, da gre kritiziranje ARSO-ta kdaj cez mejo. Sej dostikrat zgresijo napoved in se strinjam, da so lahko posledice velike (predvsem financne, logisticne za posamezna podjetja, organizacije). Moti me, ker nekateri govorijo "ja mi na forumu skoraj zmeraj zadanemo napoved, Arso pa ga pogosto kiksne". Pozablja pa se, da ARSO kot organizacija odda eno napoved, tu na forumu je pa veliko uporabnikov in prav tako veliko razlicnih napovedi. Tako se tu ponavadi napove vse mozne razplete (pac snegoljubci, da bo sneg, tisti, ki ne marajo snega pa ravno nasprotno. So pa posamezne izjeme na forumu ala Skywarn, Twister, URSA, Pihe in se par, saj jih itak poznate, ki napovedujejo po kartah in ne po lastnih zeljah) in na koncu se vedno rece, da smo na forumu prav napovedali (ja, ce zajames vse mozne razplete, to res ni tezko :icon_arrow:). No, to je moje mnenje, administrator lahko zbrise ta post, ker je malo off-topic. Naj pa dodam, da to ni kritika foruma, ker mi je zelo vsec spremljati dogajanje tu in se uciti napovedovati vreme iz raznih modelov (a sam ne veliko prispevam, ker mislim, da se moram se malo poucit). No, to je to.

matootam

Mene pa zanima, če je možno, da nastane kakšna nevihta, glede na to da bo ohladitev kar hitra in dokaj močna?  :icon_redface:

Astra

Citat od: matootam dne 02. Februar 2008, 12:48:01
Mene pa zanima, če je možno, da nastane kakšna nevihta, glede na to da bo ohladitev kar hitra in dokaj močna?  :icon_redface:

Ja, saj ob prehodih hladnih front kdaj pa kdaj tudi zagrmi. Glede na mešanje toplo / hladne mase je mogoče burno dogajanje, posledično kakšno grmenje in močnejša intenziteta padavin tudi v zimskem obdobju, vendar tu ni moč govoriti ravno dobesedno o nevihtah. Mogoče pa so na primorskem in ob morju ...  :icon_smile:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

mihav

Glede na radarsko sliko se padavine krepijo :clap: Vendar tempraratura pada tako počasi da je zaznoret in tudi nobenega pihljaja ni od severnega vetra :banghead:
Global warming is a lie;)

walter76

Če je Tina Maze zmagala ,bo tudi snežilo po nižinah.... :icon_wink:
Prijatelj vremena !

umetnik

GFS najmočnejše padavine riše za ob 18ih in jih v podobni intenziteti vleče vse do poznega večera,
okoli polnoči pa naj bi počasi že začele slabeti. Časa za primerno ohladitev in vsaj kakšen centimeter
je torej še okoli 8 ur.  :icon_wink:

TgT

@umetnik, kaj ti pomaga če riše cca 9mm za obdobje od 16h-19h v dežju

zigarrdo

12z je izšel in nekako ostaja isti! se pravi ohladitev+sneg riše nekako po pričakovanjih, se pravi nekje med 18-21h...potem pa kar hitro oslabitev padavin, ki naj bi ostale do jutrišnjega dopoudneva, le na vzhodu bi bilo večinoma suho!no saj, nič novega... :icon_exclaim:
Everywhere you go you always take the weather with you

blazek

Na žalost se je vse sfižilo tik pred zdajci. Snega vrjetno pri ans ne bomo videli pod 600m (Dolenjska), ali pač. Temperatura res počasi pada. SIcer GFS spet riše nekaj zanimivega v torek. A po vsej vrjetnosti tudi iz tiste moke ne bo dobrega kruha. :shrug: