ZEVS Forum

Napoved vremena (01.02. - 15.02.2008)

Začel/a paradolf, 01. Februar 2008, 07:16:03

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ledeni

Citat od: Ledeni dne 01. Februar 2008, 20:23:18
Pa da napišem še pričakovanja za Dolenjski konec.
Jutri dopoldne bo še pretežno oblačno in suho, vmes bo tudi nekaj sončnih žarkov in pihal bo jugozahodnik, temperatura 10°C. Popoldne se bo oblačnost povsem zgostila, zapihal bo SV veter in počasi se bo hladilo. Začelo bo deževati, dež pa bo pozno zvečer prešel v sneg. Do nedeljskega jutra bodo padavine že oslabele če ne povsem ponehale in pričakujem največ 5 cm mokrega snega.
V nedeljo čez dan bo oblačno s temperaturo od 3 do °5°C, tako da bo sneg po večini pobralo. V noči na ponedeljek pa spet rahel dež, ki se bo s presledki nadaljeval do srede. Mejo sneženja bo odneslo višje od Gorjancev.

Glede na napovedi ARSO in z upoštevanjem Murpyjevih zakonov (ki imajo vedno večjo veljavo  :icon_cry:) popravljam napoved za Dolenjsko.

Dopoldne bo pretežno oblačno s temperaturo malo nad 10°C. Popoldne bo začel pihati SV veter in počasi se bo hladilo. Začelo bo rahlo deževati, meja sneženja se bo zvečer spustila do 600 m.n.v. Sredi noči bodo padavine ponehale. Padlo bo 5 - 10 mm dežja. Jutri bo oblačno, popoldne bo spet začelo rahlo deževati. Dnevne temperature okoli 5°C.

Neurje

ja res je iz lepega je slo v skrajno slabo situacijo

in tudi na avstrijski agenciji pravijo da naj bi bilo oblacno in z padavinami ponekod naj bi snezilo drugje sneg/dez ponekod samo dez

za naslednji teden pa pravijo vecinoma dez snezno mejo naj bi pognalo v visine tja do 800-1300 metrov ponekje tudi do 1700 metrov
temperature pa sedaj okoli nicle
naslednji teden tja do 9 stopinj

mislim da zima le nebo se tko hitro nazaj prisla le z repom bo mahnila v tem ciklonu

drugace je pa ob avst-svicarski meji padlo celih 4 cm snega
drugje se snezi ali dezuje

indijanc

ARSO spreminja napoved za torek...

V noči na torek bo dež od zahoda spet zajel vso državo, meja sneženja se bo ponekod spet spustila do nižin. V torek dopoldne bodo padavine od severozahoda ponehale.

Vir: ARSO

paradolf

Citat od: indijanc dne 02. Februar 2008, 09:32:41
ARSO spreminja napoved za torek...

V noči na torek bo dež od zahoda spet zajel vso državo, meja sneženja se bo ponekod spet spustila do nižin. V torek dopoldne bodo padavine od severozahoda ponehale.

Vir: ARSO
Dejansko tudi GFS00Z kaže na možen tak scenarij :icon_smile: No morda se pa tam še stvar začne spreminjati v drugo smer in nam bo šlo na roko.

Tudi sam sem poslušal zjutraj Velkavrha. V bistvu še tisto kar je govoril ko ni mislil da je že v etru.  :icon_haha:  Ravno tisto mi je zbilo precej upanja ko je po domače povedal  :icon_rolleyes:
Ja nič, kar imamo imamo. Lahko le še gledamo ven in upamo da se še kaj spremeni.
Trenutno bi si za moj konec upal reči da bo v noči na nedeljo pobelilo oziroma padlo nekaj cm snega. Še vseeno pa mislim da je odprto tudi še za kaj več. No sedaj se bomo počasi vsi preselili v temo "trenutno vreme" Veliko sreče :icon_wink:

Za dneve po 10 feb. se še naprej daje možnost spremembe :icon_wink:

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Trocki

Prav malo depresiven sem postal danes. Ta zima nas prav j... v glavo, oprostite izrazu. A sploh še so kakšne šanse za 15cm belega tu pri meni danes? Modeli se kar razlikujejo, še vedno pa upam na spremembo v zadnjem hipu. Tole v torek pa tud ne vem, poskušam ostati optimist, samo kaj ko sem potem vedno znova razočaran.

:shrug:

Vreme bo! :)

Jovi

čaka nas nadvse zanimiv teden.Pa tudi zanimiva sobota danes :icon_biggrin: :icon_biggrin: a sem edini optimist?
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Jovi

15 cm bo možnih samo nad 800 metri :icon_biggrin: :clap: torej vsi na pokljuko ter planico in tam...... :clap: po nižinah realno pričakujem nekje do 5 nekje DO 10 nad pa težko.Oz ne prizakujem no.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Cumulonimbus

Citat od: Trocki dne 02. Februar 2008, 10:09:17
Prav malo depresiven sem postal danes. Ta zima nas prav j... v glavo, oprostite izrazu. A sploh še so kakšne šanse za 15cm belega tu pri meni danes? Modeli se kar razlikujejo, še vedno pa upam na spremembo v zadnjem hipu. Tole v torek pa tud ne vem, poskušam ostati optimist, samo kaj ko sem potem vedno znova razočaran.

:shrug:

madona ti se pa na skoraj 600m.n.v. pa še na notranjskem res nebi smel bati tistih 15cm. res nebi smelo predstavljati nobene težave :shrug: res da karte niso več kar so bile, a povedal sem že včeraj, da karte ne morejo povsem natančno predvideti tako mejne situacije, tak da ne bodite vsi žalostni, do samega dogajanje se ne bo vedelo kaj nas čaka ponoči :icon_wink: se spomnite TWISTERjevih besed

Citatno sej če se spomnimo marca lansko leto nam je Markovšek še 15min pred sneženjem rekel preden smo šli na chase da ga bo 10cm po strehah avtomobilov...zaključek ste sami videli, z nevihtami ga je padlo od 20 do 50cm in ne samo po strehah avtomobilov

ker je situacija res tako zelo mejna ni še za obupat, spoh pa ne verjeti tem kartam ki so samo eno samo veliko računanje.... jaz osebno v tako mejnih situacijah na njih ne dam prav veliko :shrug:

lp
Član ZEVS :)

markokorosec.net

Obrat v sneg bo... sam količinsko je tudi po 00z GFS vse skup upadlo, hjao pa bo res zmanjkalo časa za skrajni vzhodni del... sanj o kakem obilnejšem sneženju pa je tudi na notranjskem zmeraj manj. Prav vidim, kako nas bo še 6z pojahal. Zmanjšujem količine snega z le nekaj cm snega čez velik del SLO, izjema le JZ mal višje... bi rekel Jure Zrnec (ko je po TV imitiral kobro nekaj časa nazaj)...pfuj jebemti! :icon_rolleyes:

Katera situacija je že ta letos, ko se tik pred očmi očitno spremeni na slabše? :icon_haha: Saj ostajam optimist, kot prvo ker ARSO pravi da ne bo nič in kot drugo, ker je tolk plitev sekundarc, da je situacija tista mejna od mejne... :drool:

paradolf

Lahko se zgodi da začen snežit in potem se bi lahko smejali kako bodo na ARSU spreminjali napoved sproti ko bodo gledali čez okno. :icon_wink:
Optimističen še zaenkrat pač :shrug: :icon_wink:
Davis Vantage PRO2

Pihe

@skywarn! Iz poraza v poraz do končnega pol metra! :icon_haha: :icon_lol:
Na Kaninu in Voglu,haha. :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

paradolf

Kako lahko verjamemo ARSU. Poglejte kaj je napisal za višino snega na Voglu :icon_rolleyes: :icon_haha:
Davis Vantage PRO2

markokorosec.net

omg LOL kako se je GFS 06z občutno spremenil na bolje! :icon_eek: Nimam dodatnega komentarja, bodo snegoljubci povedali svoje :icon_lol: :icon_lol: Obrat v sneg okol 19-20h tule pri meni...

Me zanima kaj bo, ko bo Velkavrh to opazil... če se mu bo zaletelo :icon_mrgreen:

TWISTER

CB takrat je bila edino ta razlika da je to gfs kazal na kartah :shrug: :icon_wink:
mah jaz za osrednjo in J SLO še vedno dajem od 5 do 15 višje pa kaj več cm.Pa fronta pride, ciklon pa se naredi bolj Z kot se je pričakovalo, in je takoj manj JZ v višinah in manj sv v nižinah, pa še sekundarc je tako majhen da je zaradi tega njegova pozicija tako odločilna :icon_rolleyes:

Cumulonimbus

Citat od: skywarn.si dne 02. Februar 2008, 10:40:55
omg LOL kako se je GFS 06z občutno spremenil na bolje! :icon_eek: Nimam dodatnega komentarja, bodo snegoljubci povedali svoje :icon_lol: :icon_lol: Obrat v sneg okol 19-20h tule pri meni...

Me zanima kaj bo, ko bo Velkavrh to opazil... če se mu bo zaletelo :icon_mrgreen:

res je situacija popolnoma odprta, madona pa ja ne bo šlo končno enkrat namesto na slabše na boljše... sam zdej odvisno kolk zaupat kartam, če so karte tak pokazale, kak bo moglo šele v resnici bit :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)