ZEVS Forum

Napoved vremena (01.01.2008-15.01.2008)

Začel/a TWISTER, 30. December 2007, 13:05:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TWISTER

No mislim da je že napočil čas da odpremo novo temo za novo leto, saj smo si edini da se prej sigurno ne bo nič dogajalo.
Trenutno se nas po vseh modelih padavine kar izogibajo, kot smo že včeraj dali možnost, vendar mislim da stvar še ni za odpisat, saj je vseeno vse še kar daleč cca 5 dni in velikokrat so se nam stvari pokvarile dva dni pred dogodkom, sploh pa nekateri ENS-i še vedno kažejo padavine, o obliki pa se bomo sploh pogovarjali kasneje. tudi Skywarn.si je malo izginil ker se verjetno ne bo uresničil scenarij z debelim rdečim azorskim pra... :shrug:
Ampak to je vreme in zato ga imamo radi, saj bi bilo brez veze če bi bilo vedno tako kot kažejo karte :icon_wink:

Cumulonimbus

zagon 06Z je zaenkrat situacijo popolnoma obrnil na glavo, cel teden bo prevladovalo spremenljivo možna bodo krajša sončna obdobja ter precej oblakov. v višinah bodo pihali JV vetrovi, medtem ko bo po nižinah v notranjosti pihal SV veter na primorskem zmerna burja :icon_arrow: temperature bodo po nižinah ostale večinoma pod lediščem medtem ko se bo v višinah postopno otoplilo, a bo otoplitev le prehodna, kajti nato se bo zopet močno ohladilo zapihala bo močna burja drugod močan severni do SV veter, ker bo v višinah tako mrzlo je možnost nastanka snežnih ploh, kaj več pa na žalost ne :shrug: in nato zopet kaže na dolgočasen AC ki mu ni videti konca... čeprav mislim da je za preobrat še več kot dovolj časa :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

paradolf

Po ENS-jih GFS18Z, ter tudi po novem 00Z zagonu kaj dosti sprememb ni videti. Nekaj rahlih padavin na zahodu v četrtek. Verjetno več ali manj v snežni obliki. Tudi Gem je podoben.
Prav zanima me kaj bo nov ECMWF narisal.
Zjutraj se je Pečenko spet razgovoril.  :icon_wink: :icon_rolleyes:
Zaenkrat ARSO še naprej vidi rahlo sneženje v četrtek. Za konec tedan pa če sem ga prav zastopil omenja da "lahko" pade kar nekaj snega a tudi dež je v igri.
Avs: Četrtek in petek na tirolskem, koroškem in štajerskem omenja še naprej sneženje z močnim južnim vetrom. Za vikend podobno, le da bo v nižinah že deževalo.

No, karkoli bo od tega bom zadovoljen. Moram malo stestirat sedaj ogrevani dežemer. Da ne bo kabel zastonj ležal po vrtu. Na koncu bo ravno toliko napoti da mi tašča čezenj pade  :icon_haha:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

snowman

no ECMWF riše pravo avtocesto iz Atlantika

paradolf

Temperaturno pa na 850hpa spet več ali manj na meji

Arso je v novi slikovni napovedi tudi za petek narisal pretežno oblačno z rahlim sneženjem. Predvidevam da sneg velja predvsem za zahodne dele.
Davis Vantage PRO2

Korda

jutros ECMWF odličan, GFS vrlo loš...

po GFS-u Slovenija nebu dobila snijeg još dugooooo... dok ECMWF s atlanskom ciklonom probija anticiklonu i onda imamo promet fronti i ciklona preko nas sa atlantika  :icon_biggrin:
snijega i igara!!!

zimazakon

Pa dajmo tokrat stavit karte na ECMWF, ki je navsezadnje osnova za napovedi ARSO in še koga. Res ga je nazadnje mimo usekal, nikjer pa ne piše, da ga bo tokrat :shrug: Kolikokrat ga je šele GFS mimo usekal :icon_exclaim: Imam občutek, da nam bo tole še živce kravžljalo, na koncu bo pa le nekaj iz tega :icon_wink:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

Pihe

Jaz sem glede na zadnje zagone še bolj prepričan, da moje Posočje tokrat ne bo izviselo.Očitno ne bo toliko vode, kolikor je še pred dvemi dnevi kazalo, vendar mislim, da tisto "rahlo" sneženje bo eno čisto pravo normalno sneženje in jaz se nadejam v dveh dneh 20 cm belega.Kakor tudi vse vas, pa tudi mene malo moti razvoj dogodkov za naprej, ko bi lahko res otoplitev na 850 Hpa vso začetno idilo krepko pokvarila (v obliki dežja).Ampak pustimo se presenetit! V pričakovanju sredinega večera! :bouncy:

Sem sedaj vse možne modele, ki se pasejo nad našimi kraji pogledal: take usklajenosti že dolgo ne!Od srede zvečer pa do petka nekje, so si več ali manj enotni.Glavnina padavin bo seveda zahodno od nas(najbolj bo namočilo oz.nasnežilo francoske Alpe in severozahodno Italijo(Torino,Milano), ampak tudi skrajni zahod Slovenije bo nekaj od te pogače deležen. :icon_wink: Za ostale Slovenijo bodo pa spet kilometri ključnega pomena.Skoraj sigurno pa je, da skrajni vzhod tokrat za spremembo ne bo dobil skoraj nič. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

kire

Gfs je spet premaknil padavine na četrtek.Mislim da lahko to napovedano rahlo sneženje prinese zahodnim krajem okoli 10-20 cm snega.proti vzhodu pa vedno manj ali pa skoraj nič.

Za konec tedna pa gfs riše kar nekaj padavin.Ali bo sneg ali dež pa še vedno ostaja odprto.Trenutno kaže na dež.Bomo videli :icon_biggrin:
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

paradolf

Ob trenutnem zagonu GFS-ja bi bil jaz kar skeptičen o tistih 10-20 cm v zahodni SLO. Ok, orografija bo nekaj dodala to je sigurno. Drugače pa se karte še lahko toliko spremenijo da bi zahod to z lahkoto tudi dobil.
Osrednja Slo pa bo na meji.
Tako bom rekel. če zahod dobi 20 cm, potem bi lahko v osrednji Slo dobili nekaj cm. Če na zahodu manj, potem v osrednji verjetno sploh ne bo nič. Tam nekje od Vrhnike naprej proti vzhodu bo verjetno že suho. No to je res bolj tako na občutek trenutno.

Ja za konec tedna pa GFS riše dežek. Čakam še da izidejo ENS-ji pa da vidim koliko je kaj podprto.
Davis Vantage PRO2

lolcho

zdravo

spremljam karte in pričakujem največ 10 cm ampak se bojim da bo potem dež
mogoče se obrnee
Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx

Cumulonimbus

ja z bi tistih 20cm. napovedal izključno za gorate predele zahodne slovenije, seveda se pogovarjamo o situaciji do petka, kajti naprej čez vikend ga pa lahk vsaj še dvakrat toliko pade, medtem ko po nižinah Z slovenije več kot 10cm. ne pričakujem nekje do Lj. morda še kak cm. drugje sem prepričan da od snega ne bodo videli prav veliko :icon_arrow: v višinah bo nekje do sobote pihal šibak J-JZ veter , nato pa se bo čez vikend precej okrepil JZ veter tako v nižinah kot v višinah, tak da pričakujem sneg le v visokogorju :icon_arrow: tisti beli "drek" ki pa bo morebiti prej padel ga bo pa prav luštno popapcalo... za naprej pa izgleda da bomo prišli pod območje Azorca...dalje nebi upal, ne vidim pa zaenkrat nobene inverzije, čeprav je še včeraj ter predvčerajšnjim kazalo na njo, v višinah se bo po krajši ohladitvi drug teden zopet otoplilo, medtem ko bodo po nižinah temperature nad ničlo :shrug:

in spet bo januar mimo pa bomo že v februarju in prav zanima kdaj misle ta K***** sneg past :icon_eek:

lp

paradolf

Do 180ur sem nekako opazil še 1-2 ENS-ja ki bi lahko podprla padavine za vikend. Seveda v obeh primerih gre za dež. Ostalo ni ne vem kako zanimivo.
Tudi za naprej razen par redkih izjem ni videti sploh kaj zanimivega.
Nasplošno tale GFS prav mori sceno.

Tako bo sedaj letos tole zadnji obisk foruma. Bom upal da se ARSO tokrat na podlagi ECMWF-ja ne bo sfižilo vse skupaj in bo vsaj nekaj belega dol padlo v osrednji Slo. Vsaj nekaj, če že ne zna več Genova zalaufat kot nekdaj.

Ja Cumulonimbus.... počasi bomo že lahko govorili o drugi polovici januarja. Če bo kaj pametnega za govorit.
Davis Vantage PRO2

Uroš

Kaj pa okolica Bleda iun Radovljice,koliko kaj količinsko kjaže,kot sem že enkrat omenil me čaka neko delo zunaj, zato sprašujem, sploh za nekje sredas do sobote.

Cumulonimbus

Uroš 5-10cm čeprav dvomim o tistih desetih pri tebi :icon_arrow: kar računaj na okol 5cm.  :icon_wink:

lp