ZEVS Forum

Napoved vremena (15.12.2007-31.12.2007)

Začel/a georges, 16. December 2007, 19:57:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

walter76

Po dolgem času se oglašam,vidim da je nekaj novih novih uporabnikov pa tudi to ,da se kar lepo prepirate če bo in koliko bo snega..lepo...
No moje mnenje je tako:
31.1  bomo imeli zmerno do pretežno oblačno vreme ponekod je možnih nekaj snežink.
1.1 bo brez padavin spet se bo pojavljala megla ali nizka oblačnost.
2.1 podobno kot na prvi dan novega leta.
3.1 bo kot kaže spet bolj oblačen predvsem v zahodni Sloveniji bodo padavine-snežne.
Za 3.1 mimogrede Italijani, sneg napovedujejo tudi ob morju .
4,5,6.1 bo kot kaže zmerno do pretežno oblačno o padavinah in temperaturah pa nebi preveč govoril.
Vendar v igri je dež,sneg pa tudi kak leden dežek..pa še suho in brez padavin bi lahko bilo,skratka vse je možno...počakajmo
Prijatelj vremena !

johnb

Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!

fisher

Citat od: johnb dne 30. December 2007, 21:45:18
Nič komentarjev novega EC-a? :icon_question: :icon_question:

Zanimivo kako je lahko GFS 12Z tako drugačen. Samo malenkost drugačna postavitev pri +120h povzroči malce večjo razliko pri +144,  Pri +168 Pa že dobimo razliko 25hPa  :icon_biggrin:, tr namesto anticiklona ciklon. Bomo videli kakos e bo izteklo, ne upam nič reči.

Korda

odličan ecmwf večeras, a neki od ensamblea daju čak jako dobru i povoljnu ciklonu za Sloveniju i zapadnu Hrvaasku  :clap:

snijega i igara!!!

Cumulonimbus

18Z je zopet prestavil padavine bolj vzhodno a še vedno premalo da bi jih mi kaj dobili, je pa napram ostalim današnjim zagonom tale malo boljši, je pa res da so se z padavinami dvignile tudi temperature v višinah, zgleda da bo ciklon potoval ravno toliko na jug da nam nabije topel zrak v višinah ter morda morda nekaj padavin, seveda v obliki dežja :icon_arrow: v višinah zopet kaže na JZ vetrove, medtem ko bodo po nižinah vztrajali SV kot sem pa že nekajkrat povedal in je tudi že mare opozoril na to, izgleda da se bomo nato zopet prišli pod prevlado AC kar pomeni lepo in toplo v višjih legah ter turobno, megleno ter hladno vreme v nižinah...pihetu in ostalim primorcem se bodo pa šalčke vrtele :icon_arrow: jah bo vsaj kaj ivja za poslikat... :drool:

lp

lp
Član ZEVS :)