ZEVS Forum

Napoved vremena (01.01.2008-15.01.2008)

Začel/a TWISTER, 30. December 2007, 13:05:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Cumulonimbus

12Z je porazen, se prav prileže dober žur sedajle, da dam ven te karte ki so za en K****  :icon_arrow: mogoče nam pa prvi novoletni zagon prinese presenečenje, še prej pa je seveda 18Z, ki pa ga večina ne bi videla, ali pa ga bo videla trojno :icon_haha:

lp
Član ZEVS :)

janez24

Vremo bo zdaj grem pa silvestrovat, pa na žgat se ga :icon_lol: :icon_lol: srečno  2008
letos pa bo

slo123

eh tud nov ecmwf je porazen... kar zginla je atlantska avtocesta  :icon_cry: ajde zdej pa žurat  :icon_wink:

veselga pa zdravga 2008 vsem zevsovcem  :icon_wink: pa veliko snežnih užitkov to zimo :)

matjaz

Čeprav ne spada sem - vsem forumovcem in forumovkam želim veliko "lepega vremena" v letu 2008!

M
"Kakšen lep poklic biti človek na Zemlji...
Maksim Gorki"

Capillatus

VSEM VELIKO ZDRAVJA IN KAR SI SAMI ŽELITE.
:beerchug: :beerchug: :beerchug:

Jaz si pa želim da bi se ta karta uresničila  :icon_biggrin:

ablak

slo123

no pa je napočlo novo leto pa s tem novo leto pa čim več snežnih in vremenskih užitkov :) se opravičujem za kako piusano napako ampak je prestro :)

AND1

No zjutraj sem na valu 202 ob 6:45 poslušal vremensko napoved dežurnega vremenoslovca (ne spomnim se točno kdo je bil, sam če se ne motim Vellkavarh) in je dejal, da zaenkrat kaže, da bi lahko v noči na soboto in v soboto ter morda tudi še v nedeljo dobili nekaj več padavin, ki naj bi bile v obliki snega, vendar je nato tudi v istem trenutku dejal, da je prezgodaj za kaj zanesljivega rei, ker je pot in postavitev ciklona težko predvidljiva in da bo kaj več lahko povedanega v naslednjih dneh. No kot kaže oni še vedno vidijo neko poslabšanje predvsem ob koncu tedna.

kristijan

Ta Arsova napoved je po vseh meni dosegljivih kartah bosa. Pregledal sem modelov in kart koliko jih poznam in niti ena ne kaže takšnega poslabšanja in sploh ne pojačanje padavin( verjetno sneg) v soboto in nedeljo.To pa sedaj res ne razumem.... Kar lahko razberem iz kart bodo deležni poslabšanja le na zahodu, ostali pa bomo na drugo poslabšanje morali počakati še  kar nekaj časa :icon_biggrin:

Korda

jutrošnje karte jako slabe.... i GFS i ECMWF daju anticiklonu do daljnjega, ako uzmemo da ovo za vikend baš i nije vrijedno spomena, no nadamo se iznenađenjima
snijega i igara!!!

matootam

Tudi najnovejša slikovna napoved je presenetljiva:

Res so si karte zelo enotne in nam namenjajo bore malo padavin.
Še najbolj padavinsko obdarjen je GEM:

Toda temperature v višina bi bile previsoke, zato bi po nižinah deževalo.

Včerajšnji UKMO pa obeta nekaj večjih padavin skrajnemu zahodu Slovenije:

Pa tudi v osrednji Sloveniji bi se pojavljale padavine:

Temperature v višinah pa naj bi bile ugodne za sneg tudi po nižinah!

Ciklon

Ja ARSO res s svojo napovedjo izstopa, glede na karte modelov, ki so nam dosegljive, ampak se mi zdi da je situacija še vedno zelo mejna, kar se tiče količine in oblike padavin. Situacija bo nekoliko bolj predvidljiva v ČET in PET, ko zahodno Sredozemlje doseže ta ciklon.
Spomnimo se za PON (včeraj), kako je imel ECMWF prav, glede padavin. Že več dni naprej je kazal te padavine predvsem na vzhodu, medtem ko se je GFS "odločil" za padavine šele dan prej.

Upam, da bo šlo tudi zdaj v to smer. :icon_wink:

Je pa res, da so nekateri modeli (UKMO, ETA, itd.), zmanjšali oz. izničili, v primerjavi z včerajšnjimi zagoni.

Raj je v naravi :buttrock:

Astra

Prva beseda - SREČNO 2008!  :icon_wink:

Sedaj pa napoved. Gledal sem karte in tale ciklon nad Sredozemljem bo le delno vplival na vreme pri nas. Sprva nekaj skromnih snežink, potem pa par kapelj ob koncu tedna. To je pa vse. Nato kaže na kar lepo otoplitev v višinah vsaj za nekaj dni. Sumarno ne bo nikjer v Slovenijie več kot 20mm padavin do konca tega tedna, morda na kakšnem gorskem grebenu. V nižinah ne bomo presegli 10mm padavin.  :shrug:

01.01.2007 - NAPOVED - V NIŽINAH BO VZTRAJALA NIZKA OBLAČNOST, POSLABŠANJE VREMENA OD ČETRTKA DALJE: Nad Grenlandijo, Islandijo in delom vzhodne Evrope bodo vztrajala ciklonska območja, nad Atlantikom, Skandinavijo in južno Evropo pa območja visokega zračnega pritiska. V naslednjih dneh bo v Sredozemlju nastalo ciklonsko jedro, ki bo s povečano oblačnostjo in občasnimi rahlimi padavinami vplivalo tudi na vreme pri nas. V nižinah se bo v naslednjih dneh večji del dneva zadrževala nizka oblačnost, ponekod sprva tudi megla. V višjih legah bo prevladovalno delno jasno vreme, ponekod na vzhodu in jugu države bo občasno povečana oblačnost, občasno lahko naletavajo tudi snežinke. V četrtek se bo od zahoda pooblačilo v večjem delu države, popoldne bodo možne rahle padavine. V petek se bo nadaljevalo podobno vreme. V notranjosti države bo občasno rahlo snežilo, ob morju pa rahlo deževalo ali rosilo. Količina padavin bo majhna! V višjih legah bo pihal SV do V veter. Čez vikend se bo nadaljevalo nestanovitno vreme, postopoma se bo otoplilo in povlekel bo šibak JZ veter. Jutranje temperature bodo v naslednjih dneh med -8 in -3°C, dnevne pa med -4 in 1°C. Predvsem ob morju lahko termometer doseže 6°C. Čez vikend bo mraz popustil.

Uživajte še te proste dni.  :icon_biggrin:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

tykee

Kolikor sem malce nekaj po začetniško gledal GFS (2m Temperatur) in ECMWF (500hPa,SLP) na WetterZentrale.de, se otoplitev bojuje z mrazom in ga glede na karte dokaj dobro potiska navzgor, tam kjer je doma  :icon_wink: :icon_lol:

Vidim pa, da bom moral konkretno it skozi razne 'manuale' kako spremljati te karte, ker dvomim da si vse prav razlagam  :icon_redface:

Cumulonimbus

@tykee vsaj poskušaš in se trudiš razlagati in to cenimo tu gori :icon_wink: drugače sem pa pogledal modele in vsi kažejo isto pravljico ciklon bo odpotoval južno proti S afriki samo UKMO je še optimističen in daje nekje 10-15mm. padavin za osrednjo slovenijo, za zahodno slovenijo pa tam od 20-30mm. padavin, večina le teh pa bi bila v snegu, sam kaj nam to pomaga če so pa obeti za naprej slabi, prišli bi pod območje "rdečega azorskega prasca", al kako gre :drool: in potem spet dolgočasno vreme še naprej, s to razliko da bi bile temperature višje kot te dni :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)