ZEVS Forum

Napoved vremena (01.01.2008-15.01.2008)

Začel/a TWISTER, 30. December 2007, 13:05:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciklon

Evo ARSO ja za ČET in PET prilepil temne oblake s snežinko in vektor za vzhodni veter. :icon_arrow:

Po kartah sodeč lahko dobimo nakaj cm belega v četrtek in petek(mi centralci), največ ga bo pa seveda na zahodu. Potem pa je vse bolj v igri dež. :shrug:

:icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

blazek

Kaj ti nuca sneg v sredo in četrtek, ko bo pa odjuga pobrala vse kar se bo napadalo. RAzen, če ne bo spet kakšna megla kje po nižinah.

Cumulonimbus

zanimvio da imajo v slikovni napovedi snežinke, tudi čez vikend :icon_question: le kaj vidi ARSO da mi ne vidmo :drool:

lp
Član ZEVS :)

march

Citat od: Cumulonimbus dne 31. December 2007, 13:09:22
zanimvio da imajo v slikovni napovedi snežinke, tudi čez vikend :icon_question: le kaj vidi ARSO da mi ne vidmo :drool:

lp

..ker je predividen razvoj vrema po ECMWF modelu povsem drugačen za konec tedna kot po modelu GFS.

Lp, March

Cumulonimbus

podkrepi z kartami, jaz gledam vse modele in tako kot je rekel paradolf take podobnosti med modeli že dolgo ni bilo... noben model ne kaže samo na sneg noben samo na dež vsi so nekje vmes :icon_arrow:

lp

zimazakon

Citat od: Cumulonimbus dne 31. December 2007, 13:09:22

lp

Tudi meni ni povsem jasno kaj vidijo :icon_question:
Se mi pa dozdeva, da bodo tokrat previdnejši in da že imajo osnovo za petkov sneg  :icon_wink:
Neka razlika med podatki, ki jih dobivamo mi in med njihovimi, pa verjetno le obstaja  :suspicious:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

Cumulonimbus

se strinjam zimazakon, sej je TWISTER rekel da mi niti 10% ne vidimo kar oni :icon_question: sam mislim pa da take velike razlike tud ne more bit, da vsi modeli kažejo na neko srednjo varijanto, medtem ko oni vidijo samo sneg :icon_arrow: bomo videli kaj bodo zvečer povedali :icon_wink:

lp

zimazakon

Ni druzga, kot da zaupamo (upamo) njihovim podatkom in da ga do takrat  :beerchug: :bouncy: :beerchug: , saj je danes SILVESTROVO  :clap:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

march

Citat od: Cumulonimbus dne 31. December 2007, 14:34:36
podkrepi z kartami, jaz gledam vse modele in tako kot je rekel paradolf take podobnosti med modeli že dolgo ni bilo... noben model ne kaže samo na sneg noben samo na dež vsi so nekje vmes :icon_arrow:

lp

Tukaj je 00Z zagon ECMWF za nedeljo 6.1.08:

in tukaj 00Z zagon GFS za isti termin:

Razlika v dogajanju potem je, da se pri ECMWF pomakne dolina čet Alpe in se naredi "Adria tief", pri GFS-u tega ni. Sicer je pa še vse precej daleč...

Lp, March

Cumulonimbus

lepo si razložil in podkrepil z kartami tko saj vemo da ne govoriš nekaj v prazno :icon_smile:

jaz sem še vseeno mnenja da so si ostali modeli podobni kot že dolgo časa ne :icon_wink:

dokaz:

(ECMWF)

(GFS)

(ENS)

(GEM)

(UKMO)

(NOGAPS)

Se vidi velika podobnost med modeli, ciklon bo šel na žalost preveč južno in potisnil topel zrak iznad afrike nad nas, kar se lepo vidi :icon_arrow:

lp

Cumulonimbus

ti pa si verjetno govoril o temle in res kaže da bi ciklon najprej od SZ čez alpe prišel nad naše kraje, se nato na zasidral v S jadranu nastal bi sekundarni ciklon in ob tem primeru bi na naše kraje tale ciklon lahko vplival nekaj dni, oblika ter količina pdavin pa...  :icon_arrow:

evo ga o tem si ti govoril verjetno (ECMWF) :icon_arrow:

lp

blazek

Kaj naj rečem glede 12z. Eno veliko dolgočasje z obiljem megle in nizke oblačnosti, na Primorskem in višjih legah pa sončno in razmeroma toplo. Saj vse do 364 ure kaže anticiklon nad nami, ki pa kar ne bo popustil.

Lazic

Ja GFS 12Z je milo rečeno katastrofalen...če se uresniči bo šlo po celem decembru še pol januarja v nič,oziroma dolgčas brez omembe vrednih padavin...
Srečno novo leto vsem, jaz grem pa počasi na žur  :icon_wink:

kristijan

Tudi iz moje strani vse naj, naj v prihajajočem letu in se slišimo jutri v 2008!!! Vzmernih količinah prjatli!! :clap: :clap:

gradiščan