ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Oh Pihe saj veš da je tudi to možno. Ko se še ni nakazovala možnost prodora bi dobili ravno to. Veliko dežja pri tebi in nič ohladitve na koncu. Le prenehanje padavin. Za moje pojme najbolj ogabno  :icon_rolleyes:

Trenutno pa res lepo izgleda. Verjetno kar prelepo da bi se zgodilo. Po kartah GFS-ja kar dvakrat zapored. Kičasto  :clap:
Všeč mi je da karte rišejo pravi prodor ko nekaj dni nato ostane res hladno. Morebitno "škodo" vmesne otoplitve pa omili nizka oblačnost v notranjosti. Primorci si itak zaslužite sonce po nekajdnevnem deževju ta vikend, drugje pa bi bili nadvse zadovoljni če bi sneg obležal.
:icon_haha: :icon_haha: No zdaj pa bodo želje spet poletele v višave :icon_rolleyes: Pa imamo spet kost za glodat :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

robi14

res zgleda zelo lepo!!!
bi bil pa že zadovoljen, če se vsaj eden izmed prodorov uresniči... in nas dočaka bel miklavž!!!

Pihe

Na OSMER-ju vseeno napovedujejo snežno mejo na 1800 m za v petek.Jaz temu ne verjamem, ker na podlagi zdajšnje temperaturne karte, bi bila snežna meja kvečjemu na 2500 m ali pa še višje. :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

paradolf

Nov ECMWF 00Z ostaja naklonjen prodoru v začetku prihodnjega tedna  :icon_wink:

Gem je malo slabši a to so potem že detajli s katerimi se bomo ubadali kasneje. Samo da ostaja v igri prodor  :icon_biggrin:

Davis Vantage PRO2

robi14

lepo, vendar ciklon spet potuje malo preveč južno

Pihe

Ko vidim tisto izobaro, ki teče točno čez Slovenijo, me stisne v črevih, ker to pomeni BURJO! :banghead:
In seveda tako tudi bo.razen, če se tisti ciklon postavi malo bolj zahodno, kar pa je malo verjetno. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

robi14

potegnil bo SV in burja, ostalo pa vprašanje... :icon_question:

TWISTER

mislim da se trenutno brez veze pogovarjamo o legi ciklona...saj še niti nismo 100% če bo. Meni je sedaj važno le da ga na vsakem zagonu vidim, potem par dni prej pa bomo lahko spremembe detajlov opazovali.
AUST. napoved je zaenkrat kar optimistična, veliko padavin na J in spuščanje snežne meje proti nižinam. Pa tudi na ECMWF napovedi za 7 dni se vidi trend proti močnejšim padavinam in ohladitvam v začetku tedna. :icon_wink:

max

No, pa da še jaz dodam malo. Glede na današnje karte se nam v ponedeljek
obeta popoldan zelo hitra ohladitev in sneg do nižin. Nadaljevalo naj bi se čez noč, sredi dneva v torek pa bi
padavine pojenjale.(do tu cca 30centimetrov) Za neprej pa še ni podatkov. Pregledoval sem na wetteronline in wetter3.

Kaj pravite na to? :icon_rolleyes:
LP Max

robi14

o cm snega ne bi preveč govoril, bo pa kot kaže GFS zanimivo kar se padavin tiče in te hitre ohladitve...

Thunder

Zaenkrat kaže na odjugo do ponedeljka, v ponedeljek popoldne naj bi se pričelo hladiti in dež naj bi prešel v sneg zvečer. Upam samo da bodo padavine vztrajale nato še nekaj časa, da ne bo zahladilo in bo konec padavin.
VEČ SKOZI OKNO GLEDAT PA MANJ KARTE BULIT!!! Snegoljubec po srcu!

walter76

Ja kaže ,da bo bomo od četrtka naprej imeli pestro vreme,sploh pa nekje od ponedeljka..
Hm,kaže da bom imel kar nekaj za "pisat"pri moji napovedi ko bom na vrsti...kot dežurni..
Prijatelj vremena !

paradolf

Citat od: max dne 20. November 2007, 10:58:55
No, pa da še jaz dodam malo. Glede na današnje karte se nam v ponedeljek
obeta popoldan zelo hitra ohladitev in sneg do nižin. Nadaljevalo naj bi se čez noč, sredi dneva v torek pa bi
padavine pojenjale.(do tu cca 30centimetrov) Za neprej pa še ni podatkov. Pregledoval sem na wetteronline in wetter3.

Kaj pravite na to? :icon_rolleyes:
LP Max

Pozdravljen na forumu max  :wavey:
O količinah snega(če sploh) se bomo šele za vikend lahko pogovarjali. Po trenutnih kartah pa bi bilo 30cm odločno preveč. Morda če to cifro deliš z dva in morda še malenkost odšteješ. Mah brezveze študirat.
Ne dajmo se zavesti. Pred dvema dnevoma ni bilo ne duha ne sluha o tej ohladitvi in sneženju. Kot je že kolega Twister napisal....važno je da se ta prodor riše iz zagona v zagon. Detajli pridejo kasneje  :icon_arrow: :shrug:

Pihe a si upaš tole že dat v napoved  :icon_question: :icon_haha:
Davis Vantage PRO2

walter76

Mislim ,da bomo-bojo v roku 10 dneh nekateri slekli in oblekli skoraj vso obleko,...(razen kopalk...)
Vetrovke,dežniki,kratki rokavi,bunde,jakne...
Kar ena lepa modna pista... :clap:
Ja tudi naši sosedi "italjančki" so zavohali nekaj "pomembnega" za prihodnji teden...
Prijatelj vremena !