ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mihav

:icon_question: 12Z GFS model nam je precej zmanjšal padavine :icon_cry: sicer bodo temparature res v prihodnjem tednu kar precej pod 0 stopinjami vendar kot kaže nam nebo prineslo toliko padavin kot nam kaže model 06Z, tudi ohladitev kaže da bo prišla par urc kasneje kot smo predvidevali. Grčijo in balkan bi po tem modelu "spralo" Sicer je še dovolj časa da se nam snegoljubcem obrne v prid:icon_biggrin: Sem bol začetnik in prosim če lahko kdo potrdi mojo teorijo in me malo popravi :icon_redface: :icon_rolleyes:
Lp
Global warming is a lie;)

wannabe

zgleda da bi ohladitev prisla ze v noči na ponedeljek .... na balkanu pa velika porcija snega

Ledeni

matootam

Citat od: mihav dne 20. November 2007, 17:48:11
:icon_question: 12Z GFS model nam je precej zmanjšal padavine :icon_cry: sicer bodo temparature res v prihodnjem tednu kar precej pod 0 stopinjami vendar kot kaže nam nebo prineslo toliko padavin kot nam kaže model 06Z, tudi ohladitev kaže da bo prišla par urc kasneje kot smo predvidevali. Grčijo in balkan bi po tem modelu "spralo" Sicer je še dovolj časa da se nam snegoljubcem obrne v prid:icon_biggrin: Sem bol začetnik in prosim če lahko kdo potrdi mojo teorijo in me malo popravi :icon_redface: :icon_rolleyes:

Lp
Ohladitev bi prišla dosti prej kot v zagonu 06z. Poleg tega bi Balkan zasnežilo :D
Kje bo več padavin kje bo manj, so že taki detajli, ker vemo kako majhna sprememba, vpliva na lego sekundarca in njegovo pot. Poleg tega je pa to tudi 12z zagon, ki ima manj podatkov, tako da ne bit preveč žalostni!
Važno da je ohladitev še zdaj na kartah in da sekundarc ostaja!

kristijan

Citat od: Ledeni dne 20. November 2007, 17:59:04
Kaj, spet balkanc?  :clap: :clap:

Zgleda da kr dva v kratkem intervalu....Od 25-01.12, kakor sem gledal, mogoče se pa motim, in potiho upam da nam kakšna "porcija" snega prileti naravnost na dvorišče :icon_haha: :clap:
Sicer sem od 6.-9.12 v dolomitih in upam na mrzlo in sončno smuko

georges

12Z GFS vemo kakšen je ponavdi. Raje počakajmo še dobro uro na nov zagon ECMWF-ja. Še dva dni pol pa bo mogoč že vse bol sigurno kaj se bo zgodilo. Sicer pa za nas južnjake tut tak razplet, ki ga sedaj kaže pride v upoštev. Balkanc :icon_wink:

blazek

Citat od: Ledeni dne 20. November 2007, 17:59:04
Kaj, spet balkanc?  :clap: :clap:

Hehe, spet se nekaj zanimivega riše. Ko je prvi Balkanc pršu, je prnesu svežino in meter snega na Gorjancih. Drugi je prnesu pol manj snega na Gorjancih in 10cm snega pri nas. Tokrat bi ga moglo 25cm navrečt in temeprature precej nizko. Vsakič bolš.

Čeprav se lahko še vse spremeni in gredo padavine nad Bosno.

Do takrat pa bomo vrjetno imeli še kakšna dva dni do 15 stopinj (petek in sobota). RAzen če oblačnost ne bo vztrajala tja v nedogled.

lp Blaž

TWISTER

evo slika se je z ecmwf-jem popolnoma obrnila... brez sekundarca in le neka prehodna ohladitev z hitrim prehodom fronte :icon_arrow: 12z gfs ima najmanj vnešenih podatkov, tako da je to bolj esembl kot glavni zagon :icon_haha:
no sej je še daleč, ampak tole obračanje je že malo zaskrbljujoče... sploh pa ker ima 12z ecmwf več podatkov od 00z. Mare ti vidiš esemble... a so tudi ti tako porazni, da še spodobne burje ne bo :icon_rolleyes:

TWISTER

aja pa še tole... raje imam da sploh ni ciklona k pa en beden balkanc v Bosni in da kle snežinke štejem, po forumih pa o 50cm snega berem :icon_exclaim: ni ga čez Genovo ki ponavadi cel Balkan obdari z enimi ali drugimi vremenskimi poslasticami :icon_arrow:

walter76

ojoj ,zgleda ,da bomo z vsaki zagonom nekaj ugotovili...
Balkanc,Genovc,...
Nekaj bo ...počakajmo,bodimo optimisti ....
ČAKA NAS DEŽ to je 100% vsaj od četrtka do nedelje !
Ponedeljek bo kot kaže dan D.
Sneg v ponedeljek popoldne oz zvečer ?
To je po mojem tudi zelo blizu 80%
Vprašanje je koliko ?
do 5 cm,do 20cm ali 50cm in več..?

OJOJ še "dobro" ,da moja malenkost naslednji teden napoveduje..bog pomagaj ,da mi bo lažje..
Daj da bo samo sneg !Ali pa sonce...Samo ne ne tič ne miš-netopir.
Prijatelj vremena !

mihav

hm... :icon_question:res so zaskrbljujoči obrati, enkrat deževje drugič mrzlo in sneg, bom raje počakal dobro urco na nov zagon GFS-a 18Z :icon_wink:mogoče bo pa tale malo boljši ker ima vnesenih več podatkov kot pa 12Z (to nisem vedel...lajik :icon_redface:) se pa bom počasi naučil :icon_wink:
Lp
Global warming is a lie;)

stog

Citat od: MaVeRiCk dne 20. November 2007, 20:42:58
upajmo na tretjo varianto, ki si jo navedel: 50 cm in več-odgovor c  :icon_wink: :clap:
Upanja niso napovedi.  :icon_exclaim: :icon_arrow:
Kaj bi bilo, če bi vsak forumaš za vsako možnost sneženja pisal komentarja:
"Upajmo na več kot 50cm" ali "Če ti praviš potem bo že držalo"...
Meni se zdi, Maverick da se igraš igrico, kdo ima več prispevkov. 
Oprosti, če se motim, vendar vtis je točno tak.  :icon_redface:

Za količine snega za ponedeljek sploh nima smisla razpravljat, ker je še mnogo mnogo predaleč. Dobro vemo, da se pogosto niti 1 dan prej ne ve na 10 cm natančno. Pametno je zaenkrat razpravljati zgolj v možnih scenarijih razvoja vremena v ponedeljek. Očitno je res resen sneg kar dobro v igri.

paradolf

Saj GFS ni tolk slab. Ima še vedno vse kar rabimo za nekaj snega in močno ohladitev. Tudi veter mi je padel v oči. Že vidim Mareta kako pleza po vseh štirih na Vremščico  :icon_wink:

Ja ECMWF pa mi ni prav nič všeč. Vse bi zdrvelo mimo. Vdor preveč vzhodno....I hate it  :icon_evil:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

TWISTER

Citat od: paradolf dne 20. November 2007, 21:20:22
Tudi veter mi je padel v oči. Že vidim Mareta kako pleza po vseh štirih na Vremščico  :icon_wink:

če bi se GFS uresničil bi Mare moral imeti svinc v žepih za na Vremenščico :icon_lol: uf Mare če bo kaj računaj name :icon_wink: rad bi mal tako sapico videl.

markokorosec.net

:icon_lol: Ni lih idealna smer, preveč pod kotom glede na smer glavnega grebena Dinaridov...sploh pa upam, da se to ne bo zgodilo! Jst hočem obilne padavine in na konc sneg, pusti burjo zdej :icon_biggrin:

ECMWF 12z ansamblov pa zaenkrat še ni...je pa glavni zagon res porazen...