ZEVS Forum

Trenutno vreme (16.12.-31.12.2009)

Začel/a Aquatic, 16. December 2009, 06:33:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

stajercx

mi še vedno ostajamo neprepihani

oblačno, -6°C

zoki16

Citat od: bbenci2 dne 21. December 2009, 18:18:15
Pri nas še vedno -5,9°C in še "uživamo" v zimi, medtem ko baje na Cvenu že +2,1°C  :icon_lol: :icon_kava:

Saj bo jugozahodnik prihrumel tudi do tebe. Pri nas je v petnajstih minutah prišlo do spremembe temperature iz - 8 na več kot + 1°C.
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

Oblak69

Citat od: Roger dne 21. December 2009, 15:46:42
Rahlo snezi -4.5,je pa kriza pri nas na 600m kjer je samo se -1'c,zato mislim da bo pri nas in v lj kar kmalu presaltalo na d

Pri nas tudi na trenutke sneži oz rahlo sneži in odvisno od itenzitete padavin se tudi temperatura spreminja; ob 16: 10h je padla iz -0,7°C  na -1.7°C 16.50h ,
nato se je jakost sneženja zmanjšala na minimum, teperatura pa zato trenutno +0.4°C (je blo pa 10min nazaj že +0.6°C). Sedaj spet malo bolj sneži.
Tko da ima @Roger kar prav, saj je ta plast trenutno najtoplejša, pa tudi, kot sem že omeni, smo bili zjutrj ob 03h tudi v najtoplejši plasti -vir vertikalna sondaža Arso

EDIT 18:50h: Sneži +0.5°C    2cm novega snega

roky

Zbilje: Začelo je močneje snežit. Temperatura je -1.4, tlak pada in je 1013hpa, rosišče -2.6°C.   Vetra še ni. Zapadlo je 1 cm novega snega na 18cm podlage  :icon_wink::wavey:

.sonček.

rahlo-zmerno sneži
cca 2 cm novega
T= -0,6°C
vse kaže, da bo pri nas to noč padal sneg, jutri pa dež.
Brez vremena ni življenja.

SnežkoSnežak

Pri nas -3 ter pada zmrzjen dež ter vmes nekaj navadnjih kapljic:(
To se nebo dobro končalo!

Pihe

Optični učinek tega sneženja(ko ga gledaš v zraku) je skoraj nikakršen,ker gre za pršič.Na tleh pa tako hitro nabira,da kar ni res.
3 cm novega in še vedno optično slabo vidno sneži. ;D
-4,8
93%
1015,8 pada

In,da se naredim pametnega še malo: a ste videli,kaj pomeni tudi -10 stopinj,ko popihne JZ? K od miši!V 20-ih minutah je upora konec in temperatura v pozitivi! :icon_exclaim: In ne delam si utvar,da bo tu pri meni kaj drugače,le malce dalj časa bo trajalo, da "fronta" in hrabri branitelji mraza padejo. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

kripelj

trenutno rahlo dežuje pri +1,6  :banghead:, saj nas je že prepihal JZ veter, ki piha s hitrostjook. 20 km/h, v sunkih pa tudi do 30 km/h :buttrock:. tmin danes -13*C, max pa je dosežen sedaj in še raste :icon_evil:

off: sneg bo verjetno ponoči pobralo, saj ga je že kar nekaj in sneg je zdaj čisto južen, naj ga čimprej pobere, da ga nebom rabu gledat kak propada :icon_cry:

Roger

Citat od: stog dne 21. December 2009, 18:20:15
Zelo na rahlo dežuje pri 1,6°C. Žlebovi že oddajajo znane zvoke...
Res zelo zanimivo :icon_question:.Pri nas pa še vedno rahlo sneži in se je sedaj spet ohladilo in je temp padla na -4.2°C.Je pa kot že rečeno kritična plast za sneženje kar se nazorno vidi tudi na vertikalni sondaži ob 15h uri na višini 600m ,ki je kazala malo nad 0°C.No sem bil ravno ta čas pri nas na tej višini pa lahko rečem da  je ta plast hladnejša kot nad Ljubljano bilo je -1.5°C :)

Aquatic

Trnje, Škofja Loka

Podatki ob 18:30 uri
- oblačno, sneži
- temperatura: -2,6°C zaenkrat pada
- občutek mraza: -4,4°C
- Tmin: -14,2°C ob 00:00 uri
- Tmax: -2,1°C ob 18:18 uri
- temperatura rosišča: -2,9°C
- tlak: 1014,4 hPa, počasi pada
- relativna vlažnost: 96%
- piha JZ veter s hitrostjo 4,8 km/h
Davis Vantage Pro2

-another-

Vreme: oblačno
Veter: brezveterje do rahlo piha
T: 3.3 °C zadnje 3 ure se ohlaja (lahko rečem dokaj hladno glede na okoliške kraje, Ilirska Bistrica ima 4.5 °C, Gradišče pa 2.9 °C . Vpliv inverzije ( se vidi na LJ sondaži).
Tmax: 5.7 °C

Lp
naj bo letos vsaj 20cm snega! :)

Roger

Citat od: Oblak69 dne 21. December 2009, 18:29:16

Pri nas tudi na trenutke sneži oz rahlo sneži in odvisno od itenzitete padavin se tudi temperatura spreminja; ob 16: 10h je padla iz -0,7°C  na -1.7°C 16.50h ,
nato se je jakost sneženja zmanjšala na minimum, teperatura pa zato trenutno +0.4°C (je blo pa 10min nazaj že +0.6°C). Sedaj spet malo bolj sneži.
Tko da ima @Roger, kar prav saj je ta plast trenutno najtoplejša, pa tudi, kot sem že omeni, smo bili zjutrj ob 03h tudi v najtoplejši plasti -vir vertikalna sondaža Arso
Ja @Oblak69 pri vas se bo bila bitka za sneženje na našem koncu v nižinah :icon_exclaim:

gradiščan

Hm  :icon_question:, zanimivo, da razen jutranjega in popoldanskega zelo rahlega sneženja tukaj pri meni ni padavin. Temperatura pa vztrajno gor...smo že na 3,0°C, da ne bo pomote :icon_arrow: - v plusu  :icon_bird: Veter pa iz juga vleče tja do 20 km/h.

pajo26

http://hr.hribi.net/kamere.asp?kameraid=393

prvi dan zime--pri nas vreden tega...še vedno sneži, temp. -3.3..do kdaj bomo vstrajali :shrug:kar bo pa bo ;D

EDIT: še vedno mi ni nihče odgovoril od kje se za vas začne skrajni SZ in alpske doline ???

beowulf

Nas bo tudi vsak čas prepihalo z -7 °C na -2 °C  :shrug:! Je pa bila sobota res zimska spomini ostanejo in to je najpomembnejše :icon_smile:!
Lp