ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bovec

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:02:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Citat od: max dne 15. Maj 2009, 08:32:41
Saj boš zrihtal :icon_wink:
Ne glej na drsnik, ampak v osnovnem programu za Dvisov All time records(če obstaja :icon_question: ), kjer se sigurno dajo nastavljat/popravljati ekstremi, oziroma zapisati minim. in maksim. podatki. :icon_biggrin:

Max,hvala za nasvet.Vse to vem in sem pregledal ves history podatkov v Weatherlinku od koder koda črpa podatke,vendar te cifre preprosto ni nikjer.Nimam pojma,od kje jo je zgrabilo.Bom moral prav tehnično pomoč Davisa vprašat,kako je možno,da se pojavi tam cifra,ki ne obstaja nikjer drugje. :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Pihe

Dve nevšečnosti sta se mi pojavili pri kameri in prenosu slike:
1. Strežnik, kjer gostujem s sliko(Panasonic ima svoj strežnik za te kamere) kar nekam sumljivo pogosto ni na voljo.Trenutno je že nekaj ur out. :icon_arrow:
2. Na desni strani slike se pojavlja packa.Sprva sem mislil, da je to kak kakec od ptiča, ampak vedno bolj kaže na to, da gre za kondenz v sami napravi.Če bo zadeva eskalirala, bom moral res na streho zlest, zadevo odmontirat in na neko vižo presušit.Al je mogoče še kak drug način "zdravljenja" te tegobe?
www.bovec-vreme.si

max

Pred časom sem zasledil, kako navadno web kamero vodotesno zatesnijo tako, da jo vstavijo v ohišje za zunanje reflektorje.
V ohišje nafilaš dosti penastega materiala, tako da kamero potisne čisto k steklu in potem zašravfaš pokrov in to je to :icon_rolleyes:
Potem imaš samo steklo za čistit :icon_smile:

Astra

Hoj. Če imaš deklarirano zunanjo kamero, potem bi moralo to delovati brez problemov tudi na prostem. Ali je še mogoča reklamacija - garancija. Ena od variant je pa tudi predlog Maxa, da jo daš v ohišje od reflektorja.

lp.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Pihe

Hm,zanimiva je deklaracija te kamere: outside water resistant(watersplash).V tekstu pa še izrecno napisano,da ni waterproof.Zdaj pa vedi,kaj in kako.Izrazi so znani, dejstva pa tudi. :icon_haha:
Ideja z reflektorjem se mi pa vedno bolj dopade. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

Pihe

Šment! Na konzoli napis: "Low battery on station I".Kar pomeni lahko dvoje:
1. Baterija v ISS enoti se je odločila, da bo umrla ali
2. Napaka pri napajanju ISS enote.
Ker glede na to,da se podatki normalno zajemajo in prenašajo na konzolo drugo možnost najverjetneje eliminiram, bi rekel,da CR123A baterija bije svojo življensko bitko.Mnogo prehitro! Šele cca sedem mesecev je na svoji dolžnosti,pa že crkuje.Po tovarniških podatkih,naj bi ta baterija zdržala nekje 2 leti, brez sončnega napajanja(ki pa ga jaz imam!) pa cca 8 mesecev.
Upam samo,da ni kaj tretjega. :icon_question:
Bom videl jutri,ko zamenjam baterijo.
www.bovec-vreme.si

max

Kupi Duracell Turbo  :icon_wink:

p.s. šele zdajle sem videl, da sem prilepil sliko s cirilico :icon_lol:

polo

Verjetno bo napaka pod številko 1. Verjetno nimaš s čim zmeriti napetosti,da bi takoj vedel v čem je problem.
Zato se pa izpiše opozorilo predčasno,če je napetost padla(ampak postaja še en čas deluje)
Max,te baterije mu ne bodo pasale,če sem prav prebral imajo oznako CR123A.

Edit: http://www.greenbatteries.com/crlireba2.html

max

Pihe

Hvala za nasvete vsem.Saj baterijo sem kupil maloprej,sedaj bom samo na trnih do konca šihta, ali je bila kriva samo baterija,ali je mogoče kaj bolj resnega. :icon_question:
www.bovec-vreme.si

joze

Meni se je zgodilo isto, ko se mi je iztakni kabel iz sončnega napajanja. :banghead:

Gotovo tudi tebi ne delujejo sončne celice! Preglej kable, če ni še kaj hujšega. :shrug:

Pihe

Nekaj novosti bom vpeljal na svojo spletno stran.Prva je fotogalerija, ki pa je zaenkrat v testni verziji in seveda kot taka z napakami. :icon_redface:
Počasi,počasi bom celo ustvaril tako stran,da bom celo zadovoljen z njo na koncu. :icon_haha:
www.bovec-vreme.si

MaRkUš

Zelo lepe fotografije imaš na svoji spletni strani, bravo :praise:

Pihe

danes sem se malo igral na svoji spletni strani. Igrat se mi je pomagal tud El prezidente Raca, za kar se mu zahvaljujem.Pravzaprav sem se jaz igral,on me je pa učil. :icon_redface: ;D
V glavnem, nova zadeva na moji spletni strani www.bovec-vreme.si je po novem vremenska napoved, za katero sem pridobil dovoljenje za vključitev na svojo spletno stran od www.snow-forecast.com ekipe(mimogrede,njihov odzivni čas je nepojmljiv!Dve urici je rabilo,da sem že imel navodila in dovoljenje :praise:).
Vremenska napoved je na žalost samo v angleškem jeziku, je pa mislim dovolj razumljiva tudi za neuke tega jezika.
Po pregledu več takih računalniško generiranih vremenskih napovedi sta mi najbolj padli v oko 5-dnevna od Wundergrounda(vendar so tam pač Američani:daj soldke,pa ti pomagamo :shrug:) in od snow-forecasta.Sicer je kar dobra tudi Profko,ampak sem se zaenkrat odločil za to.
Bomo videli,kolk bo kaj % dobrih napovedi,pol pa bom ukrepal in se odločal dalje.
V naslednjih dneh se bom trudil stran optimizirati tako,da bi se hitreje nalagala.Prav tako bom zakupil novo domeno in postavil stran samo v angleškem jeziku(v bližnji prihodnosti).
Toliko na ta vesoljnopotopni Božič.Uživajte ga prijatelji in srečno vsem skupaj vam želiva jaz in moja Daviska. ;D
www.bovec-vreme.si

ŠTROMAR

Zaninivo - le nadmorska višina  Forecast elevation: (483 m altitude) mislim, da ni ta prava. Bo bolj držala tvoja Bovec - Brdo, Slovenija - 438m n.m.v.