ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bovec

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:02:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

joze

Citat od: ŠTROMAR dne 23. April 2009, 11:20:42
A je možno, da še vedno niso popravili optike :icon_question:, ali pa gre za kakšno drugo težavo pri Pihetu?
Definitivno pa že teden dni spet ni podatkov iz Bovca. Škoda !!!

:icon_question: Meni dela! :shrug:

ŠTROMAR

Na pregledu na http://www.krtina.com/vreme/vreme.asp je na mestu Bovca zgolj rdeča pikica s podatki od 16.4.2009.

joze

ŠTROMAR

blazek

Tastari pregled se bo počasi ukinil. Zato se nove postaje dodajajo na pregled, katerega link je dal joze.

ŠTROMAR

Citat od: blazek dne 23. April 2009, 16:34:14
Tastari pregled se bo počasi ukinil. Zato se nove postaje dodajajo na pregled, katerega link je dal joze.
V redu, samo dokler pregled obstaja je smiselno, da so na njem vse delujoče postaje. Še posebej zato, ker veliko ljudi še vedno zahaja na strani, katere sem prej napisal. Za geostik pa ne vedo ali pa se ga izogibajo zaradi nepreglednosti in ker je na njem cel kup nekredibilnih postaj.
Pihetova postaja pa tudi ni nova, ampak ena starejših lokacij.

EDIT: pa še povezava do http://www.krtina.com/vreme/vreme.asp je urejena na portalu!

Pihe

Vidim,da ste se kar dobro razpisali o moji postaji,hehe. :icon_haha:
V glavnem:ko sem prešaltal na Weather Display in novejši WsWin(ki ima Direct link na Awekas), mi je Piskec pojasnil, da bi bilo preveč komplicirano novo skripto pisat za Mapview,ki naj bi se počasi itak umaknil Geostiku.(upam,da sem prav interpretiral vse to)
Podatki se torej normalno in v glavnem brez težav prenašajo na Awekas, Wunderground in Geostik, onemogočen je le prenos podatkov na Mapview.
Se pa strinjam,da ni ravno lepo buljit v tisto rdečo piko s starimi podatki. :icon_arrow:

Btw.: nimam pa pojma,zakaj vsake toliko časa le zajame kak podatek in ga potem vidimo na Mapviewu.Računalničarji boste bolje vedeli kaj je temu vzrok.Jaz sem bolj bukov pri tem. :icon_exclaim:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

piskec

Na MV2 ni sprememb vsaj že kako leto. Vsak, ki nima več awekas.txt (nove verzije wswin) ni več tam.

MV3 je prav stvar za ZEVS. In kmalu, res kmalu, MV2 ne bo več.

Pihe

S pomočjo in predvsem priganjanjem Skywarna(  :icon_redface:), sem svojo spletno stran oblekel v Davisove "uradne" spletne barve.
Upam,da bo tako bolj pregledno in predvsem slovenski publiki bolj všečno. ;D
Še kake malenkosti pa bom seveda pripopal gor kasneje.

http://www.bovec-vreme.si/Novo/Current_Vantage_Pro.htm
www.bovec-vreme.si

max

Pihe, super :icon_wink:
Če ti po pravici povem, je dosti bolj pregledno :icon_mrgreen:

Zdaj bi pa mogoče šel še graf od WsWin-a zraven :icon_rolleyes:

joze

Morem reči, da zgleda dosti bolje. :icon_wink:

Ekolog

CitatŠe kake malenkosti pa bom seveda pripopal gor kasneje.
Najprej moram pohvaliti prenovljeno spletno stran, ki je napram prej preglednejša :icon_wink:, opazil pa sem tudi wswin graf, jah kaj naj rečem, dolgo smo nucali, da smo prepričali našega @Piheta, da je wswin še vedno najboljši "vremenski" program. Obilo veselja pri spremljanju vremena ter čim manj težav s postajo ter wswinom :icon_wink: :beerchug:

Ekolog

@Pihe, na spletni strani pri VREMENSKIH EKSTREMIH TEGA LETA (drsnik) sem opazil, da je vrednost najnižjega zračnega tlaka napačna, le-ta znaša 956,1 hpa :icon_arrow: :icon_eek: :zaba: :icon_question:, tako nizek zračni tlak v naših krajih še ni bil zabeležen, tako da to čimprej popravi :icon_wink:

Pihe

Ej Maverick,vem,vem za to napako.In jo pri vseh zlomkih ne morem odkrit te vrednosti nikjer. :banghead:
Vseeno hvala za opozorilo.Bom še iskal od kje je to oštjo noter kresnilo. :icon_arrow: :icon_twisted:
www.bovec-vreme.si

max

Saj boš zrihtal :icon_wink:
Ne glej na drsnik, ampak v osnovnem programu za Dvisov All time records(če obstaja :icon_question: ), kjer se sigurno dajo nastavljat/popravljati ekstremi, oziroma zapisati minim. in maksim. podatki. :icon_biggrin: