ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bovec

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:02:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

Cimet

Da priskočim na pomoč Pihetu! Zadeva se je vsekakor razvedla prek nekoga, ki se giblje po teh straneh  :icon_kavabanga:, saj je ga. tržna inšpektorica zelo nazorno razložila kje je preverila podatke o postaji in od kod njena odločitev! Naj me koklja brcne v rit, če ve kaj je sploh bilo v tisti škatlji. Gre za popolno ščitenje interesa našega zastopnika. Na koncu pa je potem taista gospa še sama dala idejo, da bi postajo uvozil na Hrvaško, kjer naj ne bi potreboval CE oznako. Sledilo je moje vprašanje kaj pa uvoz v iz Hrvaške v Slovenijo???. :icon_lol: Odgovor pa.....saj ne bom izgubljal besed! Dejstvo je, da se v naši ljubi državi vedno ščiti tiste s polno ritjo in ki prodajajo po oderuških cenah! Nekateri že vedo zakaj..... :wise:
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

UKC

Mlatenje prazne slame in zagovarjanje svojih nezakonitih dejanj ob uvozu nelegalnih,nehomologiranih in tehnično neustreznih vremenskih postaj  :icon_kava:.
Evropski Davis uvozniki ,predvsem avstrijski so zelo dojemljivi za kompromise in posel.Če bi se vi kot društvo organizirali in se začeli dogovarjati,bi tudi cena EU postaj postala skoraj enaka ameriški!Popust lahko da tako proizvajalec kot trgovec.Da o dodatnih količinskih ali terminskih rabatih ne govorimo.Tu je dokazano govora o več 10 odstotkih !Končna cena je lahko za nepoznavalca in neznalca v pogajanjih prav smešna :wavey:
Ampak najlažje je udrihati počez,ko te ulovijo v kurniku in nič storiti,da z lastnim trudom prideš do pečenke :clap:

Pihe

Citat od: UKC dne 27. Marec 2009, 22:57:22
Mlatenje prazne slame in zagovarjanje svojih nezakonitih dejanj ob uvozu nelegalnih,nehomologiranih in tehnično neustreznih vremenskih postaj  :icon_kava:.
Evropski Davis uvozniki ,predvsem avstrijski so zelo dojemljivi za kompromise in posel.Če bi se vi kot društvo organizirali in se začeli dogovarjati,bi tudi cena EU postaj postala skoraj enaka ameriški!Popust lahko da tako proizvajalec kot trgovec.Da o dodatnih količinskih ali terminskih rabatih ne govorimo.Tu je dokazano govora o več 10 odstotkih !Končna cena je lahko za nepoznavalca in neznalca v pogajanjih prav smešna :wavey:
Ampak najlažje je udrihati počez,ko te ulovijo v kurniku in nič storiti,da z lastnim trudom prideš do pečenke :clap:

Dragi @UKC.Glede na to, da te vidim dokaj pogosto prijavljenega na forumu, oglasil si se pa dosedaj le 4 x in še to 2x, da si napadel mene, si lahko kar veliko mislim o tebi.
Naj ti nekaj povem: tu smo društvo amaterjev.Praviloma so naše denarnice precej omejene pri nakupu meteo opreme.Zato večina od nas tudi išče cenejše možnosti za nakup.Jaz v društvu tudi nekako neformalno pomagam predvsem mlajšim pri nakupih kvalitetnih vremenskih postaj.
Glede na mojo starost je pričakovati,da vem kaj je odgovornost do družbe.Iz istega razloga tudi vem, kaj predstavlja veliko nevarnost za družbo, kaj pa neznatno in tudi vem,kaj je to birokratska ovira in kaj je tehnična ovira.Tudi vem,kaj je to legalno in kaj ne.
Ne boš me pa dragi kolega polnil s tem,kaj je homologirano in kaj tehnično neustrezno! Samo s tem, ko evropski uvoznik priflika na konzolo nalepko(!) CE, pa v hardvaru malenkostno "zasukne" frekvenco oddajanja, ni tako "oplemenitena" postaja nič kaj bolj tehnično ustrezna, kot tista,ki teh dveh neumnosti nima in se v tisočih primerkih prodaja po ZDA in praktično po vsem svetu za polovično ceno.Skratka: ne klobasaj neumnosti! :icon_arrow:
Glede pogajanj z dobavitelji: izvoli poizkusit!Jaz to počnem kar uspešno.To lahko potrdijo tisti,katerim sem priskrbel postaje po bistveno cenejši ceni,kot so jo imeli objavljeno trgovci.Ker pa se gre pri teh nakupih za maksimalni potencial nekje največ par deset postaj, tudi ni za pričakovati,da bodo šli trgovci oz.dilerji v še večje nižanje cene(ker potem njim nič ne ostane).Superpopusti se začnejo pri cifrah nekaj sto prodanih izdelkov,kar mi na žalost ne bomo dosegli v nekaj letih.
Glede udrihanja počez pa bi lahko tudi kaj rekel na to: jaz tolčem (in bom še!) po tistih, ki se obnašajo v državnih službah še vedno birokratsko in ne služijo ljudem,temveč neki samo njim znani filozofiji.
Da povzamem:zaželeno je,da bi ti na tem forumu kdaj napisal tudi kaj o vremenu in se manj trudil z iskanjem(in mogoče celo ovajanjem) takih malih kurjih tatov kot sem jaz, ki se mi gre izključno in edino samo za to,da bi fantje imeli kvalitetne vremenske postaje za čimmanj denarja.Dokazano je namreč,da si tudi uradni vremenarji še kako pomagajo s podatki z naših meteoroloških opazovalnic in postaj.In več kot jih bo v Sloveniji,večja bo korist za družbo.Na žalost se uradniki na carinski pošti Ljubljana tega ne zavedajo.In zato ves moj gnev do njih: ker si dvakrat serjejo v lastno skledo! Prvič,ker za državo Slovenijo ne pokasirajo carine in DDV od mene(ki sem bil to pripravljen plačat) in drugič, ker se ne zavedajo,kake pozitivne koristi prinaša za Slovenijo vsaka nova vremenska postaja.
Hough!Razpisal sem se. :icon_cool:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

UKC

Nikogar ne napadam in ne klobasam neumnosti !
USA izvedenke Davis postaj v Evropi ni dovoljeno uporabljati .Pa čeprav ima po tvoje le malo "zasukano" frekvenco.Poskusi uporabljati v tvojem privatnem komuniciranju le malo "zasukano"  policijsko frekvenco njihovih sprejemno oddajnih postaj?Saj je po tvoji logiki tudi to legalno in je vse skupaj samo birokracija  :surprised:
Pohvalno,da pomagaš ostalim do kvalitetnih postaj.A pomagaj jim na legalen in zakonit način.

Cimet

Citat od: UKC dne 28. Marec 2009, 08:12:04
Nikogar ne napadam in ne klobasam neumnosti !
USA izvedenke Davis postaj v Evropi ni dovoljeno uporabljati .Pa čeprav ima po tvoje le malo "zasukano" frekvenco.Poskusi uporabljati v tvojem privatnem komuniciranju le malo "zasukano"  policijsko frekvenco njihovih sprejemno oddajnih postaj?Saj je po tvoji logiki tudi to legalno in je vse skupaj samo birokracija  :surprised:
Pohvalno,da pomagaš ostalim do kvalitetnih postaj.A pomagaj jim na legalen in zakonit način.

UKC, samo še tole dodam in neham (vmes pa v svoj profil dodaj vsaj letnico rojstva  :icon_wink:). Na žalost pri nas birokracija lovi samo male ribe in še to velikokrat na namig kakšnega "foušaritneža". Škoda, da ni naša birokracja do vseh tako dovzetna. Koliko ponaredkov / nedovoljene robe se prodaja pri nas in se pri tem še precej služi? Tu pa zamižijo na obe očesi in še na kurje, če jih slučajno imajo! In še glede menjave frekvenc in prisluškovanju policiji. Včasih, za sedanjost ne vem, so vsi radiomaterji brez težav prisluškovali našim modrim angelčkom. Vem pa, da ti isiti radiomaterji še dandanes uvažajo robo iz Kitajske brez CE oznak!!!!! In zakaj? Tu si pa sam najdi odgovor... :icon_mrgreen:
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

Pihe

Naj vsem pojasnim jasno in glasno,zakaj US Davis postaje v Evropski uniji niso legalne.Lobi(kartel?) evropskih mobitelašev je v svoji pogoltnosti za zaslužkom in preprostim dejstvom,da za vse tega posla željne preprosto lahko zmanjka frekvenc; dejstva,da preprosto frekvenčni spekter ni zadosti dolg, da bi vsem tem lakomnežem zagotovil svojo frekvenco,ki si jo želijo; dejstva,da zaradi enormnih zaslužkov v tej panogi(kar posledično pripomore tudi k polnjenju proračunov posameznih držav)....lahko dosegel ta privilegij, da si je rezerviral(prisvojil!) kar en lep del frekvenčnega pasu od 900Mhz navzgor.Čisto tako za vsak slučaj.Če bi jih slučajno novi in novi operaterji(ki se pojavljajo) kdaj potrebovali.Skratka,imajo rezervirane frekvence, ki pa jih(v glavnem) NE uporabljajo(še).
Ameriške verzije postaj Davis pa so naštelane za oddajo ravno v pasu nekje od 900 pa do 920 Mhz.Kar seveda resnici na ljubo posega v pas,ki so si ga rezervirali(s svojo politično močjo in še čem najbrž) evropski mobitel operaterji.In Evropa pač rada ščiti tistega,ki je večji in močnejši(beri:ki več prispeva v skupni žakelj).In zato pač US verzija Davisa v Evropi ni legalna, ker naj bi lahko nekoč v nejasni prihodnosti, s svojim oddajanjem motila sprejem ali oddajo mobitel signala.Trenutno stanje je tako,da noben evropski mobitelaš še ne uporablja teh frekvenc, vendar ker so bili mobitelaši pač hitrejši in frekvenco rezervirali, uporaba US verzij v EU pač ni legalna.
Sedaj pa človeška in praktična plat zadeve: Davis vremenska postaja ima v svojem delovanju nekje optimalni doseg radija 300 metrov.Postaje so izjemno redko posejane po terenu.Trenutno s svojim delovanjem ne motijo NIKOGAR(in vprašanje,če sploh kdaj bodo koga,tudi,če se nek novi mobilni operater odloči uporabljat enako frekvenco).
Sklep: US Davis vremenske postaje imajo kljub svoji nelegalnosti na okolje tako neznaten vpliv(to je priznala tudi inšpektorica in cariniki!!!), da bi jih zaradi tega lahko mirne duše postavili še nekaj sto v Sloveniji,pa ne bi bilo nobenega učinka na nikogar.Pravzaprav bi bil samo en učinek: boljša pokritost Slovenije s kvalitetnim meteorološkim "signalom", kar je po mojem mnenju bistveno pomembnejši faktor kot to, da bi mogoče nekomu,ki bi šel slučajno mimo take postaje, malce zašumel mobilnik.
Vi pa presodite zdaj,ali se je vredno zaradi interesov neke izredno močne poslovne skupine(ki je npr:na Finskem tako močna,da kroji celo državno politiko in si jo ukrojuje po svojih poslovnih interesih), podrejat tako bedastim evropskim zakonom.
Glede cen in cenovnih politik pa tokrat ne bi.
www.bovec-vreme.si

pepo

Pihe, čestitke za novo postajo. Peripetije z uvozom se bodo pozabile, važno je, da sedaj deluje vse kot je treba.

LP

Pihe

Po skoraj dveh mesecih abstinence moje postaje,so se sedaj zadeve le začele urejat.Daviska pridno prede že dober teden,od včeraj pa je ponovno v službi tudi Weatherlink in (zaenkrat) Weather Display,ki pošilja podatke na splet. Ampak se bom moral podredit naši eminenci @Skywarnu in ponovno oddajat podatke preko WsWina(drugače me bo premikastu  :icon_haha:).
Zaenkrat torej WD in www.bovec-vreme.si ponovno online. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

joze

Super! :icon_wink:

Wswin pa le usposobi...

ŠTROMAR

Citat od: Pihe dne 09. April 2009, 08:19:10
Po skoraj dveh mesecih abstinence moje postaje,so se sedaj zadeve le začele urejat.Daviska pridno prede že dober teden,od včeraj pa je ponovno v službi tudi Weatherlink in (zaenkrat) Weather Display,ki pošilja podatke na splet. Ampak se bom moral podredit naši eminenci @Skywarnu in ponovno oddajat podatke preko WsWina(drugače me bo premikastu  :icon_haha:).
Zaenkrat torej WD in www.bovec-vreme.si ponovno online. :icon_wink:

Je bil že skrajni čas, saj smo močno pogrešali podatke iz Bovca.  :icon_wink:

max

:clap: Enkrat, ko bo lepo vreme, ti bom prihrumel na dvorišče, da se ne bova samo virtualno pogovarjala :icon_rolleyes:
Seveda se bom prej najavil in se pozanimal kdaj boš imel čas, da se me ne ustrašiš :icon_mrgreen: :icon_lol:

Pihe

Citat od: max dne 09. April 2009, 13:04:25
  :clap: Enkrat, ko bo lepo vreme, ti bom prihrumel na dvorišče, da se ne bova samo virtualno pogovarjala :icon_rolleyes:
Seveda se bom prej najavil in se pozanimal kdaj boš imel čas, da se me ne ustrašiš :icon_mrgreen: :icon_lol:

Dobrodošel! Bojim pa se samo tistih,ki so večji od mene(pomeni nad 90 kil  :icon_haha:).
:icon_wink:
www.bovec-vreme.si

max

Citat od: Pihe dne 09. April 2009, 13:21:51
Dobrodošel! Bojim pa se samo tistih,ki so večji od mene(pomeni nad 90 kil  :icon_haha:).
:icon_wink:

:icon_lol:  pol sem pa prepozen za dve leti  :shrug:
Se bom najavil ko bo Vršič lepo prevozen, da nardim en krog  :buttrock:

Pihe

Hvala @Maxu,ki je ugotovil,da se podatki na moji strani ne osvežujejo že 24 ur. Vzrok je banalen: neki Kekci so kurili nekje ogenj tam na Cerkljanskem in so skurili optični kabel. :banghead:
Moj strežnik je v Idriji tako,da trenutno podatkov ni.Napako pa baje intenzivno odpravljajo ves čas in verjamem,da jim bo kmalu uspelo(bi bil že čas,ane? :icon_haha:)
Opravičilo vsem tistim,ki so jim podatki iz moje postaje koristni.
www.bovec-vreme.si

ŠTROMAR

A je možno, da še vedno niso popravili optike :icon_question:, ali pa gre za kakšno drugo težavo pri Pihetu?
Definitivno pa že teden dni spet ni podatkov iz Bovca. Škoda !!!