ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bovec

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:02:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Fantje hvala za vse koristne nasvete.Samo ena majhna težavica obstaja: jaz in tehnika sva kot pes in boben.Bolj težko se razumeva. :icon_redface: :icon_haha:
Trenutno stanje je takšno: odprl kišto,noter zasrano od prahu do amena.OK,posesal notranjost.Ponovno priklopil napajanje,na matični plošči lučka gori,ventilatorčka se tudi zaženeta za kako sekundo in potem vse tiho je bilo.Poskušam še enkrat vklopit računalo,ampak znakov življenja ni več.Če pa odstranim napajalni kabel in ga ponovno priklopim,potem se zgodi tisto od prej:za kako sekundo zadeva oživi in nato umre.@Max je nekako na daljavo fokusiral,da je najbrž res napajalnik crknu.Kaj pa ostali menite?
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

polo

Še vedno je težko reči kaj točno bi bilo...
Kaj pa lučka(dioda) se ugasne na matični ko vse vtihne ali sveti še naprej?

Edit:
Probaj še vse kable, ki grejo iz napajalnika na matično,disk,CD odklopit (zapomni si kam gre kateri) in potem prižgi računalnik.
Če se zgodba kot si jo opisal, da se ventilatorček v usmerniku ustavi je to "skoraj" sigurno, da je šel napajalnik.

Pihe

Citat od: polo dne 14. Avgust 2010, 08:44:43
Še vedno je težko reči kaj točno bi bilo...
Kaj pa lučka(dioda) se ugasne na matični ko vse vtihne ali sveti še naprej?

Lučka ugasne, ko iztaknem kabel.Ko je kabel priklopljen pa zadeva sveti.
Upam,da do konca šihta najdem kako staro škatlo,da zamenjam ta napajalnik. :icon_question:
Aleš,hvala za pomoč tudi tebi. :beerchug:
www.bovec-vreme.si

Ekolog

To je 100% napajalnik hin, sem imel isto štorijo :icon_evil: :icon_rolleyes: :icon_kavabanga: :icon_bird:

Pihe

Po cca 36 urah nedelovanja vremenskega računala in s tem posledično nedeleovanja spletne strani, sem zmagoslavno nazaj. :buttrock:
Vsem kolegom in prijateljem,ki ste mi svetovali in pomagali:NAJLEPŠA HVALA! :praise:
Naj ob tem tudi zapišem za tiste,ki vidijo oz.ne vidijo smisel vsega društvenega življenja samo s prisotnostjo oz,neprisotnostjo na forumu, da je društvo tudi to, da ti vremenski kolegi takoj priskočijo na pomoč, ko jo potrebuješ. :icon_wink: Zato je lepo in fajn biti član ZEVS-a. :icon_cool:

Drugače pa: ja,fuč je bil napajalnik. :icon_arrow: :shrug:
www.bovec-vreme.si

Oblak69

Citat od: Pihe dne 14. Avgust 2010, 19:00:35

Naj ob tem tudi zapišem za tiste,ki vidijo oz.ne vidijo smisel vsega društvenega življenja samo s prisotnostjo oz,neprisotnostjo na forumu, da je društvo tudi to, da ti vremenski kolegi takoj priskočijo na pomoč, ko jo potrebuješ. :icon_wink: Zato je lepo in fajn biti član ZEVS-a. :icon_cool:

Smo že komaj čakali, da se vrne VP Bovec :buttrock:L  :beerchug:
Lepo da ste @Pihe-ju pomagali, saj je eden izmed prvih, ki priskoči na pomoč.  :clap: In tisto zgoraj napisano še kako velja in res ne razumem nekatere, ki za vsako malenkost zapuščajo društvo.Pa saj je vse prostovoljno, tudi članarina

max

Vreme

Pihe super, di si zrihtal  :icon_wink: Sem tudi sam že dvakrat imel probleme z napajalnikom.  :icon_mrgreen:

Pihe

Zanimiva težava oz.napaka se je danes pojavila v mojih vremenskih softverih. :icon_question:
Zjutraj ob 3:50 je nenadoma Wlink obstal na istem času, očitno je "poskušal" registrirat podatke še naprej,ampak vse kar je bilo,je bilo to,da je enih 10x izpisal isti čas in iste podatke,nato pa "Could not get record xxxxx". Posledično temu se je skujal še WsWin,ki je obstal na 3:50 in nato ni več risal nič in v znak "solidarnosti" je nato zatajil še Weather Display. Preden sem šel v LJ zjutraj,sem na hitro resetiral vremenski PC in na novo pognal vse tri programe, misleč,da bo to rešilo težavo.Že po poti,ko sem na mobiju čekiral zadevo,sem videl,da zadeva ne funkcionira.Ob prihodu domov sem poskušal ponoviti enako "terapijo",kot zjutraj,a seveda brez uspeha. Tu naj povem tistim,ki isto,kot jaz gonite različne vremenske programe istočasno, da to pač ni pretirano dobro,saj je že splošno znano,da so med seboj smrtni sovražniki.Meni je nekoč naš @TgT svetoval programček(Virtual Serial Ports Emulator), ki zadeve malce razbije in potem nekako programi laufajo(gre se za to,da vsi programi "cukajo" podatke iz istih vrat).Ampak sem ugotovil,da je tudi tu neka zakonitost.Če bi npr.:najprej pognal WD in šele za njim Wlink, se slednji takoj spunta in noče downloadat podatkov iz postaje oz.loggerja. Wlink in WsWin se še nekako prenašata. Upoštevat pa je treba ta vrstni red: 1.najprej pognati Wlink, za njim WsWin in zadnjega WD. V tem redosledu nato nekako delujejo(vsaj pri meni).
In,ko sem danes vse to ponovno pognal,ni hotel beležit podatkov noben program.Vsi so javljali napake ali pa so kar zmrzovali.In sem nato v Wlinku zbrisal datoteko za ta mesec (2010-11.wlk) in v WsWinu enako(zbris .dat datoteke za ta mesec) in vse skupaj ponovno pognal.V WsWinu je bilo seveda treba še "Converting weather data" pognat in sedaj nekako izgleda, da bo zadeva špilala naprej. Zanimiv je predvsem pogled na WsWin graf,kjer je danes najbolj zanimiv dogodek graf uspešnosti zajema podatkov(črna žaga ;D),ki je nihal med 60 in 75% do odprave napake.
Od vse te kolobocije bi pa izvedel rad samo eno:zakaj se je to zgodilo?Programi so dosedaj v glavnem več mesecev nekako špilali sinhrono,danes pa totalni upor.Najbrž je Martin posredi. :icon_haha:
www.bovec-vreme.si

joze

Citat od: Pihe dne 11. November 2010, 21:23:05
Zanimiva težava oz.napaka se je danes pojavila v mojih vremenskih softverih. :icon_question:

Jaz ti priporočam, da vržeš dol tisti (Virtual Serial Ports Emulator) in si naložiš VirtualVP. Res je plačljiv vendar se splača. :icon_arrow:

VirtualVP, pobere podatke iz loggerja, ostali programi pa dobijo podatke iz VirtualVP-ja! Zato niso več pomembni porti.
Jaz imam tako že poldrugo leto Cumulus, Wlink in Wswin, brez ene same težave. :icon_wink:

Pihe

Zaradi posodabljanja programske opreme,bodo podatki iz VP Brdo Bovec lahko ta vikend v realnem času nedosegljivi. Tiste,ki spremljanje podatkov iz moje postaje zabava, prosim za razumevanje. ;D
www.bovec-vreme.si

wisky

Danes sem se o vaših problemih pogovarjal z našimi informatiki v moji firmi. Svetujejo, da se programska oprema moraj vsaj enkrat do dvakrat na leto posodobiti oziroma ponovno naložiti. Torej fantje, posodobite programsko opremo.
Lp Wisky :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

polo

Svetujejo, samo nisem prepričan, če ima kdo od njih kakšno izkušnjo z vremenskimi postajami, programi?
Za normalno delovanje rabiš računalnik samo za VP, ustrezen program,ga nastaviš in ga pustiš, da opravlja svojo nalogo.
Če pa skoz nekaj čaraš pa čaraš...pa ne veš kaj, se pa dogajajo čudne stvari. A ne? Dokazano!
Tu na forumu vas je mogoče 5 takih, ki ste razumeli ta post.

wisky

Polo,
strinjam se popolnoma s tvoji drugim delom posta. Sam imam za VP povsem ločen  računalnik in programov, ki sem jih prvič naložil, do danes (po 4,5 mesecih) še nisem  niti enkrat spreminjal ali kar koli šaril in mi zadeve lauflejo. Je pa res,da sem se držal nasvetov naših računalničarjev, da računalnik tedensko 1x resetiram, da se znebim raznih "kokijev". Mislim, da nisem koga prizadel, če sem se oglasil, saj želim vsem dobro iz moje, sicer kratkotrajne   VP prakse.
Lp Wisky  :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

joze

Citat od: Pihe dne 12. November 2010, 22:25:55
Zaradi posodabljanja programske opreme,bodo podatki iz VP Brdo Bovec lahko ta vikend v realnem času nedosegljivi. Tiste,ki spremljanje podatkov iz moje postaje zabava, prosim za razumevanje. ;D

Oj, ali pripravljaš kaj novega? :icon_question: :icon_wink: