ZEVS Forum

DOLGOROČNE NAPOVEDI

Začel/a TWISTER, 01. Oktober 2007, 22:45:46

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

walter76

Prijatelj vremena !

Ekolog

A te karte pa niso v prid snegoljubcem, a bi lahko prosim kdo tole pokomentiral kaj kažejo tele razglednice :icon_rolleyes: :icon_question: :shrug:

gregach

Z izjemo januarja kažejo T malo pod povprečjem, padavine pa za večino mesecev nekoliko pod povprečjem....... :shrug:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

GregorS

Dobro preberi kaj je napisal ciklon. :icon_mrgreen:

Drugače pa ne verjamem preveč v take napovedi, recimo pred poletjem so obljubljali take karte, torej hladnejše poletje od povprečja.

Potem pa primerjajte karte na tem linku in boste videl koliko pomenijo.

http://data.giss.nasa.gov/gistemp/maps/

TgT

Te karte nic ne obljubljajo ampak prikazujejo samo trend vremena glede na podatke zadnjih 10 dni. Poleg tega je pa letosnje poletje pozitivno samo zaradi velikega odstopanja v mesecu Juliju... Tezko je vedeti in primerjati ta odstopanja, ker se ne ve katera povprecja so zavzeta in kako so ta povprecja izracunana...

Ciklon

Citat od: GregorS dne 16. Oktober 2010, 15:27:19
Potem pa primerjajte karte na tem linku in boste videl koliko pomenijo.
http://data.giss.nasa.gov/gistemp/maps/

Pravi link za preverjanje zanesljivosti teh izračunov je tale: http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/people/wwang/cfs_verif/verif.html
Raj je v naravi :buttrock:

chris93

Torej kot je razvidno iz prejšnega posta se obeta hladnejša zima in bolj snežena kot običajno!  :praise:

wisky

Žal,
ne vidim nič kaj posebno ekstremnega in se mi zdi kar normalno temperaturno zimsko dogajanje. Prejšni  post  potrjuje moje optimistično gledanje za letošnjo zimo.
Lp wisky
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

walter76

Citat od: wisky dne 20. Oktober 2010, 11:32:52
Žal,
ne vidim nič kaj posebno ekstremnega in se mi zdi kar normalno temperaturno zimsko dogajanje. Prejšni  post  potrjuje moje optimistično gledanje za letošnjo zimo.
Lp wisky

No to ravno ni tako  !
Če se to uresniči bo občutno bolj ostra zima  !
Mogoče ne bo ,kod v letih 20,30,40...toda bo povprečje hladnejše kod v zadnjih letih (10-15 letih )
0,5-1-2 in celo 3 .C podpovprečjem ni nikakor normalno !
Lani so taki in drugačni modeli napovedovali 1 do 2.C nadpovprečno zimo in kod vemo je bila povsem solidna !
Nočem z tem povedat ali se v celoti strinjat ,da nas čaka ekstremna zima toda le to ,da ne moreš glede na napisano -blog Bastardi rečt ,da piše o neki normalni zimi,sploh glede na zadnje zime pa rečno ,da gledamo obdobje zadnjih 15 let.......
Prijatelj vremena !

avbersek

Citat od: walter76 dne 20. Oktober 2010, 13:21:53
No to ravno ni tako  !
Če se to uresniči bo občutno bolj ostra zima  !
Mogoče ne bo ,kod v letih 20,30,40...toda bo povprečje hladnejše kod v zadnjih letih (10-15 letih )
0,5-1-2 in celo 3 .C podpovprečjem ni nikakor normalno !
Lani so taki in drugačni modeli napovedovali 1 do 2.C nadpovprečno zimo in kod vemo je bila povsem solidna !
Nočem z tem povedat ali se v celoti strinjat ,da nas čaka ekstremna zima toda le to ,da ne moreš glede na napisano -blog Bastardi rečt ,da piše o neki normalni zimi,sploh glede na zadnje zime pa rečno ,da gledamo obdobje zadnjih 15 let.......

Se čisto strinjam s stabo. Bastardi ne bi kar tako izdal napovedi. Kot sem gledal karte napovedujejo v torek možnost sneženja do nižin . Zima trka na vrata :beerchug:

kuncci

Citat od: avbersek dne 20. Oktober 2010, 14:52:45
Se čisto strinjam s stabo. Bastardi ne bi kar tako izdal napovedi. Kot sem gledal karte napovedujejo v torek možnost sneženja do nižin . Zima trka na vrata :beerchug:

Aja, karte da kažejo to??? Kateri zagon pa? GFS,ECMWF in ostali,ki so meni dosegljivi kažejo dež.... in še do tja je nekje 130ur :banghead: Dajte raje pisati takšne v smetišče.... Globalno pa se res sliši in bere v raznoraznih publikacijah, DA BI NAJ BILA zima hladnejša :)
VREMENSKO OBČUTLJIV

walter76

Citat od: kuncci dne 20. Oktober 2010, 16:01:15
Aja, karte da kažejo to??? Kateri zagon pa? GFS,ECMWF in ostali,ki so meni dosegljivi kažejo dež.... in še do tja je nekje 130ur :banghead: Dajte raje pisati takšne v smetišče.... Globalno pa se res sliši in bere v raznoraznih publikacijah, DA BI NAJ BILA zima hladnejša :)

Če ostanejo karte take kod trenutno (gfs,ecmwf ), lahko sneži do okoli 500-600 metrov prihodnji torek..............
Prijatelj vremena !

bbenci2

Jaz bi predlagal, da bi se malo umirili. Takšne napovedi komot sodijo v smetišče. Še za 140+ur vnaprej se ne ve, kaj šele za več mesecev naprej. Skratka, umirite se :police:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

walter76

Citat od: bbenci2 dne 20. Oktober 2010, 21:55:34
Jaz bi predlagal, da bi se malo umirili. Takšne napovedi komot sodijo v smetišče. Še za 140+ur vnaprej se ne ve, kaj šele za več mesecev naprej. Skratka, umirite se :police:

Reas je...
Sicer pa je eno -gledanaj kart za 150 ur naprej in drugo  dolgoročne napovedi,k imajo za osnovo drugi način računavanja.......
Zato bi to gledal z malce drugačno -kritiko- kdo omenjene 140 ind naprej...
Živeli pa videli......
Prijatelj vremena !

wisky

@Walter 76, pozdravljen!

Ne vem, kakšne zime si ti navajen na obali, zato morda se ne razumema in so najini pogledi različni. Zopet lahko govorim samo za naše kraje okoli Pohorja, saj sem tukaj že več kot 50 let in nekatere razmere tudi dobro poznam. Ne želim nikomur oporekati njegovih mišlenj in prognoz, vendar bi želel nekatere zadeve malo bolj umiriti in jih ne delati pompozne. Nenazadnje berejo te forume ljudje, ki tudi vremenska dogajanja dobro poznajo in se samo nasmehnejo našim pompoznim napovedim. Ker želim, dati temu forumu pozitivni prispevek, vam predlagam, da bodite pri dolgoročnih napovedih bolj previdni. Pa brez zamere in vsem želim veliko veselja pri vremenskih napovedih.
Lp Wisky  :smash:
VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320