ZEVS Forum

Napoved vremena [ 01.10-16.10.2007]

Začel/a paradolf, 29. September 2007, 20:07:09

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

blazek

V skrajni sili gremo lahko na snow chase na Trdinov vrh v nedeljo, če bodo napovedi obdržale? :icon_biggrin:

zimazakon

Citat od: blazek dne 15. Oktober 2007, 17:50:51
V skrajni sili gremo lahko na snow chase na Trdinov vrh v nedeljo, če bodo napovedi obdržale? :icon_biggrin:

To je super ideja :icon_wink: Morda še kdo?
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

polo

Citat od: zimazakon dne 15. Oktober 2007, 17:53:55

Sem takoj za,sem bil pa ravno včeraj gor :icon_arrow: in tako zgleda zgoraj

Vremenko

Predvsem JV zna tudi presenetit kakšen cm. :shrug:pustimo se prsenetiti

Lazic

Eh "Balkanc"...ob takem scenariju ponavadi mi štejemo snežinke,na JV ga zna par cm pasti,na Balkanu so pa pri pol metra  :icon_rolleyes:

Ciklon

Izgleda, da nam letos prava zima ne uide.:icon_wink:
Vsak novi zagon GFS-ja izgleda bolj zimski.
Za konec tedna res kaže na zelo hladno in vetrovno vreme z rahlim sneženjem do okoli 600m n.v. ,no ob hladnem okrepljenem S-SV vetru lahko tudi nižje. Upajmo, da se to tudi uresniči. :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

zimazakon

Kot pravijo sosedje : bolje išta nego ništa :clap:
Se pa včasih taka situacija začne lepo ohlajena is SV nazaj proti zahodu pomikat. V tem slučaju pa :bouncy: :bouncy:

Tale post se navezuje na Laziča :icon_arrow:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

Vremenko

200-400m :icon_eek: :clap:

Tile dve za ponedeljek sta posebej všeč :icon_arrow:

Vendar več kot kakšen cm na JZ ne moremo pričakovati :shrug:

Cumulonimbus

jaz osebno sem mnenja da kaj več kot kaka snežna ploha ki ne bo pustila vidnih sledi ne more biti :icon_arrow: preveč je še toplo, zagoni se spreminjajo iz ene skrajnosti v drugo in prav za pričakovati je da bodo jutrišnji zagoni spet bolj jesenski :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

ThompsonPass

eh, tale zgodnji sneg ni nič dobrega(moje mnenje). Pol decembra bo pa trava rastla..dokler ne pade 30cm snega nisem optimist glede zime:)
the sky is the limit

Dejan

Citat od: Cumulonimbus dne 15. Oktober 2007, 19:32:28
jaz osebno sem mnenja da kaj več kot kaka snežna ploha ki ne bo pustila vidnih sledi ne more biti :icon_arrow: preveč je še toplo, zagoni se spreminjajo iz ene skrajnosti v drugo in prav za pričakovati je da bodo jutrišnji zagoni spet bolj jesenski :icon_arrow:

lp

Jaz osebno pa sem mnenja, da s podrobnimi napovedmi počakamo vsaj do petka. Vse skupaj je še predaleč. Zadnja zima me je preveč izučila in sem previden ob teh kartah. Na koncu se bo pa izkazalo, da bomo dobili dež in temperature 15*C (čeprav hudo upam, da se to ne bo zgodilo!)
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

ŽUPMART

Citat od: zimazakon dne 15. Oktober 2007, 17:53:55

Jaz, seveda! :icon_wink:

paradolf

Če pokomentiram tale 12Z.
Padavin namenja kar precej več kot prejšnji zagoni a ostanimo realni. Temperatura na 1500m bi morala biti nekaj stopinj nižja da bi lahko pričakovali kaj beline po nižinah. Ok, nad 500-600m bi se morda izšlo za rahlo sneženje, a osebno mislim da bi morali belino na tleh iskati še nekoliko višje. Tla so še topla in intenziteta zaenkrat ne izgleda dovolj močna.
Snežinke v nižinah :icon_question: V noči na nedeljo če bo kaj padavin ko bo zrak nad nami najhladnejši, kasneje pa nič več. Bo vseeno pretoplo.
Eno je sigurno. Primorce bo pošteno prepihalo pa tudi toplote ne bodo čutili bog ve kaj :shrug:
Vsekakor pa zanimiva situacija za nadaljne opazovanje in spremljanje sploh pa ker je v igri odcepljenček :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Cumulonimbus

Citat od: Dejan dne 15. Oktober 2007, 20:09:01
Citat od: Cumulonimbus dne 15. Oktober 2007, 19:32:28

lp

Jaz osebno pa sem mnenja, da s podrobnimi napovedmi počakamo vsaj do petka. Vse skupaj je še predaleč. Zadnja zima me je preveč izučila in sem previden ob teh kartah. Na koncu se bo pa izkazalo, da bomo dobili dež in temperature 15*C (čeprav hudo upam, da se to ne bo zgodilo!)

s tem ko sem napisal da se zagoni spreminjajo iz ene skrajnosti v drugo sem mislil poudariti to da je še prezgodaj za kake resnejše napovedi.  :icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

walter76

Če snega ne bo po nižinah ,bo verjetno nekje okoli 500 m ,vsaj kakšna ploha  med petkom in predvsem nedeljo.
No Primorce bo lepo prepihala Burja,ki bo še nekoliko "popestrila" prvi mraz.
Burja bi znala krepko presečt 100 km na uro.
Prijatelj vremena !