ZEVS Forum

Napoved vremena [ 01.10-16.10.2007]

Začel/a paradolf, 29. September 2007, 20:07:09

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Najnovejši zagon GFS ja je pomaknil ciklon in padavine še nekoliko bolj proti JV. Tako da mi dobimo samo mrvice. Je pa za par stopinj hladnejši prodor, saj črta nad nami celo -8°C (na 1500m).

paradolf

Citat od: TWISTER dne 16. Oktober 2007, 10:25:57
Citat od: paradolf dne 16. Oktober 2007, 09:45:12
No pa še ena taka zimska karta. Na Balkanu bo že ornk zima. Še pri nas bi se lahko kepal če bi se tole uresničilo a vseeno se mi zdi pretirano...vsaj za zdaj  :suspicious:

robi, ta karta je narejena samo računsko, torej mm+temp=količina snega... ni pa upoštevano da če pade recimo oktobra na topla tla v 24h 10mm da je to dejansko enako 0cm... recimo na balkanu bi znali kje imeti 10cm če tako ostane, pri nas pa mogoče občasno kje pobeljena trava. To govorim na podlagi zdajšnih kart :icon_wink:

Se popolnoma strinjam s teboj. Ta karta le zavaja javnost in dela lušte  :icon_haha: :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

robi14

Citat od: paradolf dne 16. Oktober 2007, 12:42:31
Citat od: TWISTER dne 16. Oktober 2007, 10:25:57
Citat od: paradolf dne 16. Oktober 2007, 09:45:12
No pa še ena taka zimska karta. Na Balkanu bo že ornk zima. Še pri nas bi se lahko kepal če bi se tole uresničilo a vseeno se mi zdi pretirano...vsaj za zdaj  :suspicious:

robi, ta karta je narejena samo računsko, torej mm+temp=količina snega... ni pa upoštevano da če pade recimo oktobra na topla tla v 24h 10mm da je to dejansko enako 0cm... recimo na balkanu bi znali kje imeti 10cm če tako ostane, pri nas pa mogoče občasno kje pobeljena trava. To govorim na podlagi zdajšnih kart :icon_wink:

Se popolnoma strinjam s teboj. Ta karta le zavaja javnost in dela lušte  :icon_haha: :icon_wink:

če pa že čakamo ta sneg skoraj dve zimi!!!

Da bo ga bo le takrat dovolj, ko mora biti!

Vremenko

Karte  skačeho kot žabe po dežju :icon_haha:

Zdi se mi da se je vse skupaj pomanklo bolj proti JV. :shrug:
Sedaj ne kaže na nič drugega kot dež snega nad 1000m mogoče če se
vam bo posrečilo boste vidli kakšno snežinko :icon_haha:

ŠTROMAR

Citat od: robi14 dne 16. Oktober 2007, 12:58:23

Imaš pa slab spomin, zadnji pošten sneg je bil pred slabimi sedmimi meseci-21. marca letos.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

robi14

Citat od: ŠTROMAR dne 16. Oktober 2007, 14:53:47
Citat od: robi14 dne 16. Oktober 2007, 12:58:23

Imaš pa slab spomin, zadnji pošten sneg je bil pred slabimi sedmimi meseci-21. marca letos.

Tisto ni bil sneg, tisto je bila plundra, ki je naredila več škode kot koristi...
Pravi sneg po nižinah je bil zima 06/07!

Sicer pa sem si lansko zimo dajal duška v hribih s prelepimi turami!!! Mimogrede, na Raduhi sem aprila padel v zamet, da mi je prijatelj moral pomagati vn zlest!!!  :icon_wink:

blazek

No plundra res ni bila, je bil pa zelo težak južen sneg. Škode je res naredilo kar nekaj, prevsem zaradi zgodnjega začetka pomladi, ko je vse odganjalo.

Če že navajaš datum, je bolj točna stvar 19.3.

robi14

http://www.krtina.com/napoved/Sneg.asp?Leto=2006&Tip=K&Kraj=Kavče

graf debeline snežne odeje v Velenju za lansko zimo.

Zato sem napisal, da komaj čakam na novi sneg!!

Neurje

po avstrijski napovedi sodec mislim da bomo morali imeti res veliko ampak veliko sreco da bi imeli po nizinah vsaj malo belo ker se bo zadeva pomaknila na jugo vzhod

drugace so pa avstrijci napovedali kar precej dezja pod 500-800 metrih
nad to mejo pa precej snega po mojem mnenju mislim da jim 50 -75 cm snega ne uide

robi14

tudi jaz sem pravkar mal pregledal GFS, pa se je res vse mal nad osrednji Balkan pomaknalo, je pa res kr velika količina padavin napovedana... tk da vreme bo, sneg pa malo višje tudi!

andro

Citat od: neurje dne 16. Oktober 2007, 15:27:52
nad to mejo pa precej snega po mojem mnenju mislim da jim 50 -75 cm snega ne uide

Pih, jaz sem pa ravno ta vikend planiral skocit proti Dunaju in kakor kaze, zna bit Wechsel kar precej pobeljen. Tako da verjetno bomo malce prestavili.
Drugace pa z zanimanjem pricakujem, kaj se bo zgodilo cez vikend. Avto bom sel ta teden kar preobut, pri nas na 800m se ni za hecat s tem :)

Cumulonimbus

po avstrijski napovedi sodec mislim da bomo morali imeti res veliko ampak veliko sreco da bi imeli po nizinah vsaj malo belo ker se bo zadeva pomaknila na jugo vzhod

toliko snega še po dolžini ne bo padlo :icon_haha: dejstvo je da je še vedno mnogo pretoplo za kak sneg po nižinah... :icon_arrow: par zagonov je nekoliko bolj zimskih pa že vsi optimistično napovedujete centimetre najbolj vstrajni celo decimetre :icon_arrow:

je pa zanimiva ta sezonska napoved britanskih meteorologov:

CitatPo prvih napovedih se tokratna zima ne bo kosala z minulo, ki je bila rekordno topla še vedno pa bodo temperature nad dolgoletnim povprečjem- padavin bo manj- najbolj mrzlo pa je bilo leta 1929

vir: slovenske novice

bomo videli :icon_arrow: :icon_question:

lp
Član ZEVS :)

ŽUPMART

Citat od: Cumulonimbus dne 16. Oktober 2007, 16:30:37

toliko snega še po dolžini ne bo padlo :icon_haha: dejstvo je da je še vedno mnogo pretoplo za kak sneg po nižinah... :icon_arrow: par zagonov je nekoliko bolj zimskih pa že vsi optimistično napovedujete centimetre najbolj vstrajni celo decimetre :icon_arrow:

lp

Saj je rekel nad 800m! Ni govoril o nižinah... :icon_arrow: :icon_wink:

Cumulonimbus

ups spregledal hvala župi:icon_wink: drugače se je šlo pa tukaj bolj za količino da ga toliko ne bo padlo še po dolžini :icon_arrow:

lp

Član ZEVS :)

ŽUPMART

Citat od: Cumulonimbus dne 16. Oktober 2007, 17:08:17
ups spregledal hvala župi:icon_wink: drugače se je šlo pa tukaj bolj za količino da ga toliko ne bo padlo še po dolžini :icon_arrow:

lp

Ja, 50-75 cm močno dvomim da bo, pa čeprav v gorah. :icon_smile: