ZEVS Forum

Sezona tornadov 09

Začel/a maestro, 19. April 2009, 15:55:45

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Stormchaser

Ja kar se Gozda tiče se tudi jaz ne strinjam s tezo, da ni bilo sej vemo česa čeprav nisem strokovnjak, sem pa vseeno videl že kar nekaj upostošenj (na srečo ali žalost ne v živo ampak preko slik ali kako drugače), in to ni bil samo navaden piš.Sem pa prebral članek in nisem razbral ničesar novega oz. zanimivega za javnost, katera še ne ve, kaj jih čaka in kaj je to tornado (ne da sem jaz kaj večji poznavalec), razen nas na forumu  :buttrock: .Zna pa letos biti še kar zanimivo na naši kuri, se strinjaš Marko?Koliko daleč od Tornada je bilo takrat, ko je nastala Supercelica nad Kranjem in razdejala s točo S Ljubljano in okolico?LP

markokorosec.net

Citat od: Stormchaser dne 08. Junij 2009, 17:12:25Zna pa letos biti še kar zanimivo na naši kuri, se strinjaš Marko?Koliko daleč od Tornada je bilo takrat, ko je nastala Supercelica nad Kranjem in razdejala s točo S Ljubljano in okolico?LP

Bogve kaj bo letos, jst upam na dinamično poletje :buttrock: Takrat ob tisti supercelici nad LJ je bilo <1% šans za...

Samo tole morate videt, včerajšnja gigantska toča na Mdžarskem... 9cm premera... bodite pozorni na streho... sprva je, potem je pa ni več  :police:

http://video.szon.hu/video/43421/pusztitas-csarodan

Neurje

U jebela kva pa to s streho hitro spedena. Take toče si pa res nič kaj ne želim kljub temu da so neurja lepa in imajo svojo čarobno moč.

Trocki

Vreme bo! :)

MaRkUš

Me zanima, kako bi se BRAMAC obnesel :icon_confused: Pomoje bi ga dost podobn uničl, mogoče mal manj.

A obstajajo kje slike od te toče, ker to so bile pa res bombe :icon_eek:

Ekolog

gregach

@markuš lahko ti povem da je BRAMAC isti drek,mi smo imeli 1998 točo kot jajce in je skoraj vsega stolkla pa je bil star šele 2 leti,tisto kar pa ni stolklo pa še danes poka počasi
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

gradiščan

Jah..BRAMAC - se strinjam s gregach - lani je naša Brkinska nevihta to potrdila. V vasi Ritomeče , 2 km od mene so bile vse strehe razbite, vključno s tistimi, ki so imele samo leto ali dve stare bramacove strešnike. Na moji hiši je bramac kritina - razbitih 9 korcev v isti nevihti, ki pa me je objela samo s svojim robom. Tako da  :shrug:

ynos

The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist...

storms

danes bo verjetno pestro v zda  ;D glede na to da je

45% hail risk (very large hail possible)
15% tornado risk (large tornadoes risk)
:icon_question: :icon_question: :icon_question: 

kaj menite ostali bo kaj ?

lp.dejan

Stormchaser

Ja kar se tega tiče bomo pa še videli, zato, ker je letos bila že večkrat taka napoved pa se je izjalovilo oz. ni bilo tako hudo.Glede na trditve nekaterih na TVN Forumu se obeta danes vseeno zelo pester večer (po našem času).Jaz bom probal kaj spremljati ampak ne dolgo, ker je treba zgodaj v službo.LP

walter76

Kdaj naj bi bil višek ?
Prijatelj vremena !

Stormchaser

Kot sedaj kaže oz. po prebranem besedilu na njihovi agenciji za predvidevanje neurij, kaže na najbolj burno dogajanje med 20 in 22. uro po času UTC (se pravi +2 uri po našem času) .No bomo videli če se bo tako zgodilo.Je pa trenutna napoved kar impresivna, saj napovedujejo enega ali dva močna tornada, z možnostjo velikih MCs-ov.Če kdo hoče se lahko pogovarjamo tudi preko MSN-ja, ko bo dogajalo.LP

Stormchaser

Če ne spremljate trenutno dogajanja po Ameriki je trenutno v igri morda tudi tornado saj je ta nevihta že sproducirala 2× funnel cloud :buttrock: Lp
http://www.chasertv.com/index.php?option=com_content&view=article&id=219:todd-thorn&catid=20:chaser-pages&Itemid=82

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2