ZEVS Forum

Napoved vremena [1.8-15.8]

Začel/a walter76, 29. Julij 2007, 23:56:11

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

clio_RS

Takrat ko vsi napovejo neurja, ti pa sonce sije.  Ko pa je samo kakšna krajevna nevihta napovedana,  pa toča in veter lokalno delata škodo  :icon_haha:.   Zakaj le imamo vremenoslovce ? Da jih za take napovedi plačujemo ?  :icon_sad:

paradolf

Če pogledaš radarsko sliko padavin ti bo jasno da bi drugače govoril če bi bil doma v okolici Nanosa.
Tam je definitivno ornk naliv. Če bo stvar potovala z približno enako intenziteto naprej bi znal ARSO dat v napoved nazaj možnost nalivov kar pa bi bilo seveda smešno. Še bolj smešno pa če ne bo popravil napovedi  :icon_rolleyes:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

clio_RS

Vidim, da je tam kar zanimivo.  Včeraj so  pisalo , da bodo padavine popoldne zajele celotno državo. Zdaj pa pišejo o krajevnih padavinah .  Ne vem no, ali je res vreme tako nepredvidljivo ali pa nekdo ne zna napovedati vremena še za 24 ur naprej ?  Še tak vredu, da natrofijo kdaj bo noč in kdaj dan :D

ŠTROMAR

Citat od: clio_RS dne 09. Avgust 2007, 14:03:36
Vidim, da je tam kar zanimivo.  Včeraj so  pisalo , da bodo padavine popoldne zajele celotno državo. Zdaj pa pišejo o krajevnih padavinah .  Ne vem no, ali je res vreme tako nepredvidljivo ali pa nekdo ne zna napovedati vremena še za 24 ur naprej ?  Še tak vredu, da natrofijo kdaj bo noč in kdaj dan :D
Zamisli se malo sam nad sabo in svojimi izjavami!

clio_RS

Zakaj pa ? Naštej mi razloge.

Jernej

Citat od: Jernej dne 09. Avgust 2007, 12:40:20
Citat od: TWISTER dne 09. Avgust 2007, 12:25:38
Citat od: Jernej dne 09. Avgust 2007, 12:15:22
Pohvala za ARSO, ki je včeraj nekako ob tem času napovedal, da se bo danes na Primorskem že zgodaj popoldne začelo jasniti.

pa sej vam nova runda z J prihaja...hmmm

Držim pesti, da ne razpade.

Ni razpadla, a me je obšla vzhodno, tako da zame včerajšnja ARSO-va napoved še vedno velja. Verjetno je to zadnja runda na zahodu za danes.

TWISTER

Citat od: clio_RS dne 09. Avgust 2007, 14:24:28
Zakaj pa ? Naštej mi razloge.

jaz ti povem enega

napoveduj vreme pa te bomo videli!

a sploh veš kakšna je politika na državnih zavodih?
tam imajo določene karte ki jih morajo spremljat in če tiste karte kažejo dež in nalive jih morajo napovedat, pa tudi če so vse ostale karte drugačne. Ko pride kontrola pokažejo karte za tisti dan ki ga kontrolirajo in če so karte kazale to kar je bilo napovedano si ti krit, pa nima veze če je bilo vreme tisti dan 100% drugačno... o tem sem govoril že z ljudmi tudi z DHMZ-ja in z Črnogorskega zavoda in vsi se zavedajo da ni fer, ampak tako pač je. Mi tukaj amatersko napovedujemo in nobenemu ne odgovarjamo(vsaj zaenkrat) tako da ni primerjave :shrug:

paradolf

Ampak ažurni pa so  :clap: :icon_wink:
ARSO:
Napoved vremena ob 14h

Napoved za Slovenijo
Popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Možni so močnejši nalivi.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

TWISTER

no svaka jim čast! :clap: mi je všeč da tudi skozi okno in radar gledajo :icon_wink: (ali pa nas berejo) :icon_biggrin:

gradiščan

Glede na radar se na jugu Istre formira nova celica in če gre po poti v smeri sever, bo še ena nevihta danes pri meni.. Na zgornji strani slike se lepo vidi zadnjo nevihto, ki trenutno potuje v smeri Mamuta..

Jernej

Težko, da te zadene. Ti pa želim vso srečo.

Pihe

Vse kaže na to, da bosta petek in sobota slabša dneva za vzhod, kjer bo več ploh in neviht.Primorci bomo sicer tudi fasali kako močo, vendar bodo sušna obdobja daljša.Od nedelje naprej pa se bo zadeva počasi, počasi začela stabilizirat, saj se bo višinsko jedro počasi umikalo proti vzhodu. Vreme bo sicer lepše, bo pa skoraj zanesljivo vsak popoldne malce poropotalo in sicer vsaj do torka. Izgledi za praznik (15.8.) in za drugo polovico tedna pa so zaenkrat boljši. Vse bo namreč odvisno od tega nepredvidlivega višinca in njegovega vztrajanja nad nami. :icon_question: :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

walter76

Prijatelj vremena !

walter76

pa še arso:

gfs:bolj kasneje (sobota popoldne)

kdo bo zadel?

Prijatelj vremena !

walter76

Prijatelj vremena !