ZEVS Forum

Trenutno vreme [1.6 - 15.6 2008]

Začel/a walter76, 01. Junij 2008, 00:22:21

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciklon

Tukaj smo tik pred nevihto! Piha v sunkih prek 50km/h.
Raj je v naravi :buttrock:

Jovi

comulo,kaka toča tudi ali sodra? :icon_question: :icon_question: tu je strašno za pogledat,povsod so bliski
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

gorenjskaKR

Kranj trenutno nekaj malega dezja ampak kar mocan veter,ampak kakor izgleda proti Jesenicam se se ni zacelo.Bliskanja ogromno.

alan

Kok je črno vsepovsod. Tu se je glihkar ulilo kot iz škafa, veter se je tud okrepil.  :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: ne smemo panike zganjat  :icon_haha:

Ciklon

Ščije kot pr norcih ob sunkih vetra, tudi grmi. :icon_wink:  Trenutno še brez trdih delcev.
Raj je v naravi :buttrock:

gorenjskaKR

Pravkar smo iz Bitenj dobili klic da mocno pada,tudi toca,Labore,Planina isto,voziti se ni dalo.

kekec46

no... nas je tudi prešla nevihta ...
močno treskalo ... pa tud kr fajn je lilo ( a moj dežemer očitno ne dela prav ali pa sm jaz nad pričakovanji  :icon_haha:)
t: 15,4
padavine zadnju uro: 6,7
danes: 7,2
p: 1015,3 se je ustalil

Lp

Cumulonimbus

Tudi tukaj ščije kot pri norcih, padajo zelo debele kaplje na gosto, brez dodatkov zaenkrat :icon_eek: sem rekel da ima noč svojo moč :drool: :icon_lol:

EDIT: 21:39 tukaj ščije ko zmešan RAINrate ocenjujem na 100mm/H :icon_eek: voda dere po cesti v potokih, na travi je vode cca. 5cm. katera se nabere samo ob res silovitih nalivih, piha veter ki v sunkih potegne kar precej...

če bo še dolgo lilo, se prav bojim za hudournik za bajto... :shrug:

lp
Član ZEVS :)

ŽUPMART

Dežuje, se krepi, zaenkrat brez toče ali sodre. Sem poslikal strele - ujel tri, eno krasno. Objavim, če mi bo uspelo slike dol pobrat.  :icon_smile:
Sedaj pa je s lovljenjem strel konec, ker preveč dežuje. Ni zdravo imet odprtega okna, ker bi bil preveč moker. :icon_wink:

fisher

Pri nas tudi še kar naprej lepo dežuje. V zadnji uri 35mm padavin.

walter76

Radar odpovedal...?
Nič poročajte kako in kaj.............
Padavine -nevihte se krepijo prav nad Slovenijo(osrednjo in deloma južno-JV..)
Nekaj se "dela" tudi iznad Hrvaške...(srednja Dalmacija in osrednja Hrvaška)
Ni kaj slikajte !!!!
Prijatelj vremena !

polo

Prve kaplje pri nas,bliska in grmi iz vseh strani.

zigarrdo

Vse okoli grmi in se bliska, pri nas pa tudi kaplje še ne, je pa bilo preden se je znočilo zelo črno....
trenutno; T +20.6°C,  vlaga = 65%, veter SEE s sunki do 30km/h (škoda ker je radar of. oz. ga ne odpre :icon_question:)

takole je pa bilo pred nočjo;

Everywhere you go you always take the weather with you

walter76

Prijatelj vremena !

ŽUPMART

Ajej, do 21:23 mi je postaja merila padavine, kasneje ne. Moram preverit, kaj je narobe... :icon_surprised:
Samo da ni strela vžgala! :icon_exclaim:

No, v glavnem se padavine počasi umrijajo, "na oko" je padlo cca 30mm padavin po mojem, glede na 11,9 mm v le 15 min in v intenziteto 30 mm/h +. Grmi še vedno, če sedajle neha padat morda še kakšno lepo strelo ujamem! :clap: