ZEVS Forum

Napoved vremena (01.02. - 15.02.2008)

Začel/a paradolf, 01. Februar 2008, 07:16:03

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

markokorosec.net

Jup, žal so se vsi dobri obeti za dobro bero snega po nižinah sfižili manj kot 24h pred dogajanjem... klasika te zime kot kaže :icon_rolleyes: No, jst pa JZ in Notranjsko še zmer pričakujem nekaj ur dobrega sneženja pozno zvečer in ponoči, a količinsko daleč od pričakovanega, kar je kazalo še dva dni nazaj... :shrug:

Ohladitev po SLO je pa v bistvu kar kot predvideno, le mal zavajajoče je, ker se hladi od severa in (ŠE) ne od SV...saj piha kar SSZ veter po Štajerskem in v Bovcu sneži, kar bi bilo ob ohladitvi iz SV nemogoče. Po modelih je to vidt in tudi to, da počasi začne zrak obtekat še vzhodne Alpe in hladi... tole prinese obrat v sneg, sam za večino SLO bo prepozno prišlo. Na južnih Dinaridih in Gorskem Kotarju pa bo ostalo še dovolj padavin za sneženje.

Za torek pa sploh ni slabo, poštena moča iz JZ :buttrock:

mihav

Se oproščam za nasledni post.
Spet se je sfižilo v zrak par tisoč eurov za pripravo snežnih plugov in vsega tega sranja. Škoda res... :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Global warming is a lie;)

Froš

WMR 928-NX

Cumulonimbus

CitatPredvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo občasno še rahle padavine, v nižinah večinoma kot rahel sneg

vir: ARSO

kje oni vidijo sneg :icon_question:

lp
Član ZEVS :)

Mamut

Mene pa predvsem zanima zakaj hudiča se nihče nič ne nauči iz zdaj že dveh ponavljajočih zim če jim tako sploh lahko rečemo. :icon_arrow:
Bo treba merit višino zvončkov kolk so danes zrasli v tej vodi, ker kakor vidite kot že tolikokrat in seveda še kolikokrat v tej in na žalost tudi v prihodnjih zimah tako opevano in nedočakano belino. :icon_haha: :drool: :icon_lol: :icon_lol:

Cumulonimbus

Citat od: Mamut dne 02. Februar 2008, 19:41:06
Mene pa predvsem zanima zakaj hudiča se nihče nič ne nauči iz zdaj že dveh ponavljajočih zim če jim tako sploh lahko rečemo. :icon_arrow:
Bo treba merit višino zvončkov kolk so danes zrasli v tej vodi, ker kakor vidite kot že tolikokrat in seveda še kolikokrat v tej in na žalost tudi v prihodnjih zimah tako opevano in nedočakano belino. :icon_haha: :drool: :icon_lol: :icon_lol:

mamut da ti odgovorim na tvoj post z mojim osebnim mnenjem... jah zakaj se ne naučimo jaz osebno zato, ker sem prepričan da sta ti dve zimi prej izjema kot pravilo... zakaj v letih 2005 in 2006 smo imeli dve hudi zimi, sedaj pa sta dve popolnoma nasprotujoči si zimi napram tistim... kaj hočem povedati je to  da je nemogoče da se v enem leti zgodi tak preobrat iz snežene zime v zimo brez snega, ne more se in od tega ne odstopam, če pa je temu slučajno tako, pa se bojim da bomo leta 2015 pozimi, deležni sredozemskih zim in da se bodo snežene zime pojavljale tako poredko, kot so se včasih nesnežene :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

Pihe

Zame je to poslabšanje de facto končano.Vknjižil sem 24 mm, kar je najmanj enkrat manj, kot sem računal.Padavine so bile zmerne, največji RR je bil komaj 3,4 mm/h. Približno slabo uro je tudi snežilo, vendar razen umetniškega vtisa od tega ni bilo, NIČ! Sedaj usmerjam oči na jutrišnji večer in predvsem na ponedeljkov večer, ko bo spet malo bolj deževno.Glede na to, kako se je dobesedno sfižil današnji dan glede padavin, pa si tudi od prihajajočih dveh dni in poslabšanj ne obetam kaj veliko. Tako je pač, če so pričakovanja prevelika. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Mamut

Nesneženih zim je bilo pri nas kar precej če se samo spomnim od 1970 do 1980 več suhih kot pa sneženih, pa kaj ko imajo ljudje tako slab spomin. :icon_arrow:
Pa takrat je bil še drug problem , ker ni bilo padavin ni bilo vode,akumulacijska jezera prazna so bile redukcije in ni bilo štoma pa take štose pa tud o globalnem segrevanju še niso mel pojma. :icon_arrow:
O tem sem pisal že lansko zimo pa bo vrjetno še treba tako za spomin.

black_rider

no 18z kaže kr dobr za noč na torek padavine kr obsežne....sm malo mislm da so temperature visoke... :icon_sad: ali pa?

georges

Malo se ozrite po dnevih po 10 tem februarju. Še vse je možno letošnjo zimo :icon_smile: :icon_smile:da ne bom zdej okregan k za tok dni naprej spet gledam.

Lazic

Citat od: georges dne 02. Februar 2008, 23:23:57
Malo se ozrite po dnevih po 10 tem februarju. Še vse je možno letošnjo zimo :icon_smile: :icon_smile:da ne bom zdej okregan k za tok dni naprej spet gledam.

Točno tako,tiste karte imajo točnost napovedi enake kot če bi v tarok karte gledal  :icon_smile:
V torek zjutraj je vse skupaj na meji,ampak glede na letošnje izkušnje sem 99% da snega ne bomo videli.Letos mora biti najmanj 15mm in -5°C na kartah da bo iz tega morda kak centimeter padel  :shrug:

black_rider

novo poslabšanje je okoli 14 Feb, ki pa tudi ni dost obetavno...padavine bi se okrepile in zajele vso SLO potem pa hitro slabele in nehale....

Upam da bo v naslednih dneh kj bulš... :icon_cry:

Za danes pa je moje razočaranje največ od kadar si želim sneg...kr slabu mi je... :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :icon_mad: :icon_mad: :icon_mad:

Ostal bom še naprej večni optimist.

Ciklon

Za dneve v sredini februarja, imajo nekateri modeli (ECMWF, GFS, GEM...) že nekaj dni iz zagona v zagon v igri hladnejšo varjanto vremena pa tudi ENS-i se počasi obračajo v tto smer. Kot kaže bo šlo za krepitev azorca nad zahodno EU, kateri bo od severa v vzhodno polovico EU (tudi v SLO) dovajal mrzel (polarni) zrak. Za nas (sneg) pa bi bilo bolje, če bi se azorc "gradil" nekoliko bolj zahodno, bi lahko privedlo do kakšnega sekundarca v sredozemlju, ki bi imel bistven vpliv na vreme pri nas. Kar se pa tiče tistih vdorov vzhodno od nas pa že vemo, kaj je z njimi ...

Jaz verjamem, da se bo še veliko pisalo o vremenu v tistih dneh....

Takole nekako bi zgledalo (upam):

Raj je v naravi :buttrock:

Patrice

Jah, prav neverjetno, kako so se karte obrnile v zadnjem trenutku.... Ampak če se prav spomnim, je skywarn nekaj nakazal tudi to možnost (dobra prognoza)... Daljših napovedi raje ne gledam, ker me upanje takoj zapusti... Še 2 dnevne napovedi so očitno problematične, kaj šele bolj dolgoročne... Razen seveda ob "azorskih prascih"... Je pa zanimivo pogledati ta forum - veliko se naučiš, pa še prav pride, ko planiraš dopust...

kire

Prav lepa napoved Asovcev.Ponoči pravijo sneg nad 600 m. V Torek pa nad 400 m.Upam de se uresniči.
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire