ZEVS Forum

Trenutno vreme (02. 11. 2016 - 30. 11. 2016)

Začel/a komar, 02. November 2016, 10:35:43

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

MINIMAX

MINIMAX
Lj-Polje

Oblak69

Šentjošt nad Horjulom, 642 m

Rahlo sneži  :icon_wink:

T= 0.0 °C
Vlaga = 96 %
Veter v sunkih do 40 km/h

Smučar

Ob 7h okoli 3,5°C vetrovno in rahlo rosilo. Rosišče pa vztrajno pada in leze že pod 0°C. Končno, da se posuši vsa ta vlaga zunaj.
Obožujem suhe ohladitve iz SV, samo še ene 10K nižje bi bila lohk temp.  :icon_arrow:

bbator

Zmerno oblačno 3,7°C. Vlaga zaenkrat še dokaj visoka 87%. Tudi veter pri nas trenutno šibak. Ponoči pa je očitno bolj pihalo saj mi je zabeležilo sunek 30,9km/h. Padlo je 0,3mm padavin.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Gorazd

Burja se je zbudila po 2h ponoči. Pri meni pihne do 32 km/h, v Tolminu do 55 km/h, v Podnanosu do 104 km/h, v Mančah do 134 km/h.

T = 6°C, vlaga pa 70%.

Mejte se radi

Smučar

Citat od: bbator dne 28. November 2016, 09:50:23
Zmerno oblačno 3,7°C. Vlaga zaenkrat še dokaj visoka 87%. Tudi veter pri nas trenutno šibak. Ponoči pa je očitno bolj pihalo saj mi je zabeležilo sunek 30,9km/h. Padlo je 0,3mm padavin.
Relativna vlaga nič kaj dosti ne pomeni, dejansko je zrak od danes precej precej bolj suh kot je bil v preteklem tednu... Rosišče je precej bolj uporaben podatek.

bbator

Res je smučar. Hotel sem povedati, da je kljub precej nižji temperaturi kot je ta bila zadnje dni, relativna vlaga bila še precej visoka glede na okoliške kraje.

Tudi trenutno imamo vlago višjo kot v Ljubljani. Jo pa veter, ki piha vztrajno zbija. Trenutno spremenljivo oblačno.
T: 4,9°C.
V: 69%
Rosišče: -0.3°C

Medtem je rosišče v Kosezah že pri -3°C. Tudi zjutraj je bila približno takšna razlika. Kljub precej podobni temperaturi.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

mat89

Manjša snežna ploha pri 4 stopinjah na letališču Jožeta Pučnika.

Pri nas delno jasno z severnim vetrom
T:5,1 stopinj c
Tmax:6,2 stopinj c
Tmin:1,3 stopinj c
Vlaga:49%
Rosišče samo -5 stopinj c
Veter do 30km/h

brez padavin danes

Smučar

Citat od: bbator dne 28. November 2016, 14:26:27
Res je smučar. Hotel sem povedati, da je kljub precej nižji temperaturi kot je ta bila zadnje dni, relativna vlaga bila še precej visoka glede na okoliške kraje.

Tudi trenutno imamo vlago višjo kot v Ljubljani. Jo pa veter, ki piha vztrajno zbija. Trenutno spremenljivo oblačno.
T: 4,9°C.
V: 69%
Rosišče: -0.3°C

Medtem je rosišče v Kosezah že pri -3°C. Tudi zjutraj je bila približno takšna razlika. Kljub precej podobni temperaturi.
Ja sem to opazil tudi pri nas. Medtem ko je temperatura praktično identična kot v Kosezah, je očitno bolj vlažno. Barje...  :icon_bird:

ŠTROMAR

Končno spodobno vreme.   :icon_wink:
Pred dobro uro v zraku prve snežinke v sezoni 2016/2017.
Trenutna T= 4,5 °C
Rosišče= -4,6 °C
ko zapiha vzhodnik malo močneje gre občutek mraza do  -6 °C
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

gradiščan

Gradišče - Brkini

Popolna šajba pri burji v sunkih do 39 km/h.
Temperatura 0,9 °C
Občutek mraza pa vseskozi okoli -8,9 °C.

Sicer pa wmr928nx jemlje slovo...po 10 letih.. senzorji crkujejo..dežemer čist off...

krispy123

Trenutno stanje
Jasno
Temperatura: smo že v negativi pri -0,2 °C. Čaka nas hladna noč.
:praise:
Max temp: 5,6°C
Vlaga: 56%
Veter: SZ do 27,4 km/h, zjutraj tudi SV.
V glavnem na našem koncu pričakujem še jutri zjutraj ter v sredo dokaj nizke minimume. Od sredine noči dalje pa se bo izgleda vklopit t.i anticiklonalni JZ,J fen na območju Pohorja ter okoliške Dravske doline. Tako da pričakujem da bomo od takrat dalje med toplejšimi dolinskimi kraji v Sloveniji, ob prejšnji pravi JZ situaciji z dežjom na zahodu pa smo bili celi teden skoraj neprepihani in med hladnejšimi zraven Koroške, tako da se bo zadeva sedaj malce obrnila.Boste videli. Meni je že popolnoma znana tale situacija. Megle pri nas nebo sem 100% prepričan. ;)

sasolaguna

Na Kredarici pa brutalnih -15 in veter. Vlaga je končno upadla tudi v LJ, mraz pa bo v zimsko spanje poslal komarje in ostalo nadlogo.

tomazsta

VP Rakitna, 827m

Temperatura: -2,0 °C
Tminimum: -2,0 °C
Tmaximum: 4,6 °C ob 0:00 h
Trosišča: -6,6 °C
Vlaga: 71%
Zračni tlak: 1022,3 hPa močno raste
Veter: 4,8 km/h
Veter max.sunek: 33,8 km/h ob 08:18 h
Padavine danes: 0,4 mm
Padavine ta mesec: 166,0 mm
Padavine letno: 1334,8 mm

VP Rakitna, 827m: Davis Vantage Pro2 plus

http://rakitna.zevs.si

Mraz

Citat od: sasolaguna dne 28. November 2016, 17:45:41
Na Kredarici pa brutalnih -15 in veter. Vlaga je končno upadla tudi v LJ, mraz pa bo v zimsko spanje poslal komarje in ostalo nadlogo.

Če je -15 za kraj na skoraj 3000 metrih in na zmerni geografski širini brutalno, potem pa res ne vem.