ZEVS Forum

Začetek gradnje radarskega centra na Pasji ravan, jesen 2013

Začel/a Oblak69, 22. September 2013, 18:41:38

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 7 Gosti gledajo to temo.

stog

Ja mi se bomo že navadili novega radarja ampak navadni ljudje pa ne vedo kako močne so padavine pri 36DBZ.
Sem ravnokar testiral novo barvno razpredelnico za akumulacije. Bo šlo.  :beerchug:

Za sline cedit dokler radarja ne bo:

bolje kot tole (pa ta je še odlična glede na kakšne druge primere):

krispy123

Citat od: stog dne 21. Maj 2014, 23:38:42
Ja mi se bomo že navadili novega radarja ampak navadni ljudje pa ne vedo kako močne so padavine pri 36DBZ.
Sem ravnokar testiral novo barvno razpredelnico za akumulacije. Bo šlo.  :beerchug:

Za sline cedit dokler radarja ne bo:

bolje kot tole (pa ta je še odlična glede na kakšne druge primere):

Enostavno prelepo bi bilo, če bi se tole uresničilo. Tvoje akumulacije pa so itak najboljše, samo kaj ko jih do zdaj nisi mogel najbolj natančno naredit, predvsem zaradi slabe pokritosti v zahodni, deloma severni Sloveniji. No seveda z novim radarjem se bo to spremenilo. :)

medovreme

Pozdravljeni!

Nekaj zadnjih postov je bilo v najboljšem primeru zgolj posredno v povezavi s temo oziroma morda celo ne, posledično so bili brisani. V izogib prihodnjim nesporazumom, težkim besedam, hudi krvi, predlagam, da se držite teme. Morebitnih komentarjev na osebnih ravni, ki nimajo nobene zveze s tematiko, pa se raje izogibajte.

S spoštovanjem,

Marko Premelč
predsednik VD ZEVS
Kaj je na obzorju?

komar

...to bo tako, kot da bi bankovec za 10 tolarjev zamenjal za bankovec za 10 evrov. Važna je (dodana) vrednost, ne pa to, kdaj je bil bankovec tiskan ali kakšne barve so na njem. Je mar za to komu mar? Na marsikaj smo se tekom burne zgodovine Slovenci že navadili, pa se bomo morali hočeš nočeš tudi na to.

Oblak69

No upam, da bo danes le izšla nova radarska slika, saj se proti večeru pričakujejo prve padavine od torka, ko bi se morala pojavit in verjeto so tudi zaradi tega odlašali.

hrošč

Pa so se nekaterim uresničile mokre sanje, nekaterim pa skromne želje :icon_mrgreen:

Je pa zanimivo, da je skala v rain rate namesto v dBz. Če nič drugega, pove več za "običajne" uporabnike, kot pa odboji.

Označena so tudi večja mesta, pohvalno. Kar sam pogrešam, je v sklopu spletne strani prekritje radarja z google mapsom ali gepedio. Čisto zaradi praktičnih razlogov, da je vse na enem mestu, sicer vem da je to dosegljivo na drugih straneh.

gradiščan

Oblak69

Tako je. In nekateri mi niso verjeli vse do danes.
Kompozitna slika bi bila že v torek, a je ni bilo smiselno vključit, saj vse do danes ni bilo (omembe vrednih) padavin.
Označena sta tudi oba radarska centra.

Smučar

Amadej13

Lp, Amadej

snowfrick

Citat od: Oblak69 dne 23. Maj 2014, 11:03:09
Tako je. In nekateri mi niso verjeli vse do danes.

Kdo je rekel,da nismo verjeli tebi?
Verjeli nismo oz smo bili skeptični glede besed ljudi na ARSU,saj so nas že večkrat prenesli okrog tega oz so dajali banalne izgovore zakaj ne dajo radarja z boljšo ločljivostjo tudi v javnost.Kot kaže se je izplačalo "jamranje" zadnja leta in končno so dali v javnost to,kar bi morali že veliko prej.

:buttrock: :buttrock: :buttrock:

p.s. A ta skala bo zdaj kazala mm/h ali bodo sčasoma dali decibele? :icon_question:

Citat od: Oblak69 dne 23. Maj 2014, 11:36:07
Bo kar tako ostalo kar je bilo tudi rečeno na otvoritvi.

Hvala :icon_wink:

Smučar

Verjetno mm/h? Saj je to za večino bolj uporabno.
dBz si pa na kakšni stari legendi pogledaš, barvne lestvice verjetno niso spreminjali.
Morda bodo pa na meteo.si portalu uporabili dBz. V glavnem, ni se za pritoževat, važno da imamo nov prikaz.  :icon_razz:

Treutno že kaže plohico v Istri. Na žalost je crknil Osmer, tako da še ne moremo primerjati.

Oblak69

Citat od: snowfrick dne 23. Maj 2014, 11:24:41

p.s. A ta skala bo zdaj kazala mm/h ali bodo sčasoma dali decibele? :icon_question:

Bo kar tako ostalo kar je bilo tudi rečeno na otvoritvi.

filak

Popoldne pa čakajmo na modro barvo(vijolčno)  :) Upam, da jo vidimo čim manjkrat.
Sploh pa ali so enote v dZB ali mm/h je nam, ki se spoznamo na to skoraj vseeno.