ZEVS Forum

Začetek gradnje radarskega centra na Pasji ravan, jesen 2013

Začel/a Oblak69, 22. September 2013, 18:41:38

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 7 Gosti gledajo to temo.

mat89

filak

Naj nekdo vpraša na Arso, da ne bomo nestrpni, če bo res kaj iz tega. Jast sem odgovor že dobil, zato ponovno ne bom povpraševal.

filak

No ja, ker si nisem dal mira sem poklical na Arso.
Danes se še nekaj dogovarjajo in danes še ne bo nič. Enkrat do konca tedna pa bomo vsi navadni smrtniki imeli visoko recolucijsko sliko v 16-ih barvah, natančnost bo pa 1X1Km.
Gospod me je vprašal, če bomo s tem zadovolnji in oba sva se začela smejat ;D
Torej BO  :beerchug:

komar

Vse, kar ljudstvo potrebuje, je geslo, s katerim bomo lahko prosto dostopali do spletne strani, razvidne iz ene od fotografij na predprejšnji (6.) strani. Pa še to: na objavljenih fotografijah iz otvoritve (na prejšnjih straneh) ni videti, da bi na radarskih slikah bila katerakoli oznaka od naštetih: "TESTNA SLIKA", "INTERNI AKT", "VOJAŠKA SKRIVNOST", "POSLOVNA SKRIVNOST", "DAVČNA TAJNA" ali "ZAUPNO"... Torej?!

filak

Po današnjem pogovoru ni omenjeno nobeno geslo, do sedaj ga je pa res potrebno imeti. Pokličite še vi, kaj vam bodo povedali v zvezi tega. Več o tem pa res ne vem.

Gorazd

To pa je dobra novica.  :icon_wink:
Saj bi dal kar takoj za pit, samo bom rajši počakal, da ne bo tako, kot je pri nas žal prevečkrat v navadi, da kdo poje izgovorjene besede.

Mejte se radi

snowfrick

Če pa tokrat požrejo besede,potem bodo pa dosegli podn.

filak

Nas mučijo a ne  ???  K€€€ so v igri, to je problem, ki jih potem nebi več bilo...

lwzr

Tole cincanje je spet...bom raje tiho. Najprej, če se ne motim, je bilo rečeno, da bo nova radarska slika na voljo zadnje dni aprila oziroma prve dni maja. Bil je ''mrk''. Nato je prišla informacija, da bo radarska slika na voljo 20. maja. In glej ga zlomka...spet ''mrk''. Samo, da vse skupaj ne bo preraslo še v večjo farso. Kaj hudiča je tak problem, ne razumem. Aja...finance...Sem mislil, da je tak radar v dobro ljudi. To je res, vprašanje je le, katerih. Samo, da ne bo treba informacijske pooblaščenke klicat pa težit  :icon_lol:

filak

Saj pravim, pokličite jih še vi, kaj vam bodo rekli! In poročajte  :icon_wink:

stog

Joj ste sitni in skeptični nekateri.
Je bilo že večkrat rečeno, da večja resolucija bo. To, da še kar ni novega radarja je samo dober znak, saj pomeni, da nekaj delajo na tem pa imajo nekaj težav.
Baje imajo probleme s programsko opremo, kalibracijo in pomanjkanje ljudi, ki bi se s tem ukvarjali.
Jaz bi stavil na petek ali soboto.  :shrug:

Predvsem za zimski čas, bo novi kompozit 1.liga, saj se z dvema barvama Lisce in preveč oddaljenim osmerjem ni dalo dobiti dobre enotne slike. Baje da novi kompozit dobro dela.

Se bo pa treba navaditi na nove barve. Po novem bo rdeča barva le močnejši dežek in ne več naliv in toča. To bi res znalo begati nekatere ljudi in razumem, da po novem marsikdo ne bo razumel novih barv v kolikor ne bodo dodali ustrezne legende.
Z nekaj sreče se bo dalo sedaj delati prvovrstne akumulacije padavin.  :drool:

snowfrick

Pa sej nismo prizadeti,da bi nam barve delale probleme.Saj bo skala zraven narisana.Tisti,ki pa gledajo radarsko sliko samo zato,ker jo pač pogledajo na vsake toliko časa,jih pa kar naj matra vse skupaj.Nas,ki pa vreme zanima,pa verjamem,da teh problemov ne bomo imeli oz. si bomo hitro prišli "noter".

filak

gregach

Citat od: stog dne 21. Maj 2014, 22:24:30
Z nekaj sreče se bo dalo sedaj delati prvovrstne akumulacije padavin.  :drool:

Točno to sem danes razmišljal.... Se že veselim tvojih izdelkov, ki bodo sedaj še bolj natančni brez potrebnih korekcij.  :buttrock: :clap:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."