ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.02.2014-16.02.2014)

Začel/a miran72ms, 01. Februar 2014, 09:26:31

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 2 Gosti gledajo to temo.

basty076

hrošč

Citat od: matootam dne 01. Februar 2014, 20:45:11
@hrošč ima v mislih JZ in Z del ljubljanske kotline (Ižanka itd), kjer nikakor še ne sneži, kot je pisal @sasolaguna.. V Kranju pa je vsem jasno da sneži ja..
Tako je, se opravičujem za nedoslednost pri citiranju. Seveda sem mislil J del Lj.

podgorc

močno sneži potrjeno padajo velike snežinke

gmail

Ljubljana Bezigrad   -0.2 °C, dezuje na momente močno, o snegu niti duha ne sluha...prešaltalo bo takrat ko padavin skoraj ne bo več in obrisali se bomo pod nosom...upam, da tam kjer sneži dobite ornk pošiljko...

paradolf

Ravno z obhoda po sadovnjaku. Otepel drevje kot se je pač dalo  :shrug:
Zadnjih deset minut dežni mix prešel skoraj v čisti sneg. Snežinke so sicer precej deformirane, ampak je že skoraj povsem čisti sneg.
V gozdu poka, vaški psi se pa derejo.

-0.6°C
Do sedaj padlo 19.1mm
Ob 19h smo imeli 11 cm snega, trenutno pa je na merilni deski že okoli 3 cm mixa in snega na vrhu.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

georges

Izgleda, da se padavine selijo proti Dolenjski...bomo imel še mi malo dimnika....ampak se bo kmalu  preselil proti Z ;)

snowfrick

Rahlo dežuje pri -3.2°C.

Vreme,ki se ga bomo še dolgo spominjali in ga verjetno še dolgo ne bo v ponovitev.Tudi starejši ljudje od 50 let se kaj takega ne spominjajo.
Zunaj vse v ledu in žledu in še sreča za nas,da gre zdaj glavnina padavin zahodneje od nas,ker bi bilo samo še večje sranje.Prej proti večeru sem bil pri prijatelju,ki je doma 2 km severno od Velenja in iz malega gozda se je lepo slišalo kako drevesa in večje veje padajo pod težo žledu in snega,ki je še delno na njih.Tudi na SPINU je že veliko prikazanega,koliko šele mora biti škode v notranjosti gozdov.Škoda bo ponekod res ogromna.

Da bi bil "malo" lažji,bi se šel drsat na to ledeno skorjo ;D

Smučar

Citat od: georges dne 01. Februar 2014, 21:25:01
Izgleda, da se padavine selijo proti Dolenjski...bomo imel še mi malo dimnika....ampak se bo kmalu  preselil proti Z ;)
Na Z že prav ornk pada, poglej Osmer. Lisca je slepa za Z Slovenijo.
Sicer pa se je tukaj malce umirilo in prenehalo padat, če lahko sploh še kaj zaupamo Lisci bo nekaj časa mir v LJ. Drugač pa luči vsake toliko utripnejo, kar kaže na številne kratke stike po omrežju; no v Centru nam vsaj elektrike ne more zmanjkat, ker so praktično vsi 0,4 in 20kV vodi v tleh.

sasolaguna

@snowfrick...lepo je zalito z ledom res, vreme kot ga ne pomnemo, me zanima kaj bo,ko bo ponoči na tole zapadel sneg.
LJ Sp.Šiška-dež skorajda ponehal, žled na drevesih,smetnjakih,avtomobilih in reklamnih panojih,ceste pa so preveč posute da bi poledenele

Branimir

Hrvatski Leskovac pri Zagrebu - oblačno, temperatura -2,2°C.
Tudi pri nas je žled, vendar ga je veliko manj kot na Slovenskem.
Višina snega je okoli 10 cm.

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Močno sneži, T = -0,5°C.

Višina snežne odeje: 49cm (14cm novega/4h)

Padavine od 7h do 19h: 20,2mm

Od 18:30 naprej sneži.

Lp, Nejc

Amadej13

Rahlo sneži -2,7 °C
Malo prej je močno snežilo in padlo 7 cm novega snega na 40 cm podlage
Padavine: 16,2 mm
Padavine v zadnji uri: 2,2 mm
Lp, Amadej

Cimet

Sneženje se je umirilo. Trenutno rahlo rosi in zmrzuje pri -0,5 st. C.

V zadnjih 3 urah je zapadlo 10-12 cm snega. Skupno je snega med 26-28 cm.

Danes že 29,0 mm padavin.
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

ŠTROMAR

Rahlo dežuje pri - 1,0 °C
Višina snega še  11 cm, na vrhu je 1-2 cm ledene skorje.
Na drevju že približno 1cm žleda.

Definitivno gre za vremensko dogajanje s povratno dobo 50+ let, še posebej ker gre za žled na področju skoraj pol Slovenije. Nikakor se česa takega ne spominja niti naša generacija, niti generacija naših staršev. Sam sem popoldne doživel, da pri minus 3,5 °C pada dež kot v poletnem nalivu in dobesedno takoj zmrzuje v led na snegu, drevju, avtomobilih, stavbah. :zaba:
Pokanje in lomljenje drevja v gozdu je prav srhljivo poslušati. Kaj se bo zgodilo, ko na ves ta žled zapade še sneg, je bolje ne razmišljati. Škoda je že sedaj ogromna in za bati se je, da bo iz minute v minuto samo še strmo naraščala. Žal je vrag odnesel šalo.

Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

maestro

Gasilci na delu
url=http://www.slikomat.com/slika/5626271.htm][/url]

Glavna cesta

Na Bledu že blizu 15cm novega, elektrike je že parkrat zmanjkalo, lomi drevje, tako da imajo gasilci polne roke dela..je treba paziti kje hodiš, zadeve so postale nevarne!
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si