ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.02.2014-16.02.2014)

Začel/a miran72ms, 01. Februar 2014, 09:26:31

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

malamut

Dol pri Hrastniku:

Dež,ki zmrzuje, ledene kroglice, - 2°C

Vse okovano v led... se pa lepo vidi, da se v višinah topla plast tanjša, po ledenih padavinah sodeč...

miran72ms

murska sobota-rahlo dežuje in zmrzuje
Temp: -1.5°C
zračni tlak:1017.1hPa
vlažnost:98%
veter: SV 5m/s

višina ničte izoterme v pozitivi je na višini med  1320m in 1960m,tako da bo še cajt kar deževalo

rogla se začela ohlajevat

stog

Tukaj še lep čas ne bomo imeli elektrike.
V našem hribovju je katastrofalno.
Pa spet rahlo dežuje pri -1,5 stopinje in nove padavine se peljejo.

Lluka

Nevarno tole ratuje..........

Planina pri Rakeku - Nart ob 8.10h

tren stanje = pada zmrznjen dež
tren temp = -2,1°C
tren veter =  pričelo je rahlo pihati.... :icon_exclaim:

EDIT 9,00h =  k sreči se je obrnilo na zrnast sneg.......

Se pa vse razpoložljive ekipe (pgd Planina) prebijajo v smeri Postojne V smeri logatec  je ZAPRTO

wannabe

tud v nasi obcini brez elektrike.  je pa vse v ledu, cca 500m stran se slisi lomljenje dreves v gozdu. vseskozi pada dez, o snegu ne duha ne sluha.

snowfrick

Dežuje oz. zraven padajo tudi ledene kroglice,temp. -2°C.
Nič novega,razen tega da se žled še naprej nabira.Bom šel kasneje malo na teren,da vidim kaj se je kaj dogajalo.
Elektriko v samem Velenju še imamo,po okoliških krajih pa je stanje mnogo slabše.

Tudi tukaj se vidi,da 3/4 postaj ne dela.

Zdaj pa da vidimo kaj bo s Kranjsko Goro.Namreč padavine se ravno zdaj približujejo v tiste konce.

mat89

rahlo dežuje,zunaj je prava drsalnica,med 8 in 8:30 bili tudi mi brez elektrike
T:-0.3 stopnj C
TMIN:-2,1STOPINJ c
Vlaga.95%
Padavine.4,8mm
Višina snega v povprečju.10cm
Sicer je temperatura okrog ničle,ampak vseeno mislim da še zmrzuje,snega pa pri nas ne pričakujem,saj je inteziteta padavin majhna.
Nad snežno odejo so prave jezera vode

Kljub solenju,je led debel

debelina žledu je med 1-1,5cm

Elessar

Kresniske Poljane, dezuje pri -0,5c. Vse je okovano v led prav tako smo ostali brez elektrike. Kaj taksnega se nisem videl.

Lp, Tilen

roky

Oblačno, rahlo dežuje. Vsa drevesa so v ledu, v gozdu se sem ter tja sliši pokanje dreves. Velike smreke so postrani zaradi teže ledu.
Kaj takšnega v Sloveniji verjetno nismo imeli,da bi imeli toliko žledu. Ljudje bodo reveži, tudi veliko gozda bo uničilo :shrug:.

Temperatura 0.1°C
Lepo se na moji spletni kameri vidi,koliko imamo ledu na drevesih :icon_razz:.

Vetra pa ne bo merilo,ker je vse v ledu :icon_rolleyes:.

:wavey:

gregach

Ponoči je občasno deževalo, okrog 08:20 je dež ponehal. Danes je padlo 5,7 mm dežja.
T=-1,6 °C=Tmax
Tmin=-3,7 °C ob 00:01

Če sem fejst optimističen pričakujem 1 cm snega zvečer, toliko da pokrije ta led....
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Predator

Serpentinšek

Roky, temperaturo imaš nekam visoko...če bi bilo nad ničlo itak ne bi imel žleda.  :)

V Domžalah tudi do centimetra žledu... rešujejo nas temperature, ki se gibljejo med -1 in -0,5°c in niso tako nizke kot marsikod drugod. Padavin sicer ni manjkalo, okoli 20mm. Povsem v led okovan dežemer se še topi, komaj sem ga s pomočjo noža ločil od stojala. Notri pa en kup ledu, trdega kot kamen. Kaj takega še ne...

V Zadrečki dolini (in verjetno celotni zgornjesavinjski) mora biti pa grozljivka. Veliko padavin pri -2°c v dolini, na višjih območjih (600-900m) pa do -4°c.

Srečno...  :shrug:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Pada mešanica ledenega dežja in snega, T = -1,5°C.

Višina snežne odeje: 50cm

Lp, Nejc

max

Dež/leden dež
Temp -0,2°C
Tlak 1016mb
Vlaga 98%
Padavine 6,3mm
Višina snežne odeje z ledenim pokrovom na površini 13cm

Mitko

pada leden dež mešajo se pa že snežinke