ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.02.2014-16.02.2014)

Začel/a miran72ms, 01. Februar 2014, 09:26:31

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

roky

Tudi pri nas pada leden dež s snegom,čimprej naj pride v sneg,ker tudi pri nas vse zmrzuje. Sem bil zunaj in sem malo gledal  drevje, vse je že v ledu :icon_eek:. Tudi v gozdu,ko ga imamo skoraj blizu hiše, se sliši pokanje :icon_surprised:. Če bi se podrlo kako drevo bi nam poškodoval samo ograjo, ker smo na srečo dosti daleč stran od gozda :icon_rolleyes:. Se pa v gozdu lepo vidi,kako so že nekatera drevesa postrani in veje pod težo snega in ledu :icon_eek:. Še slika  ,kako vse zmrzuje :smash:.

Temperatura -0.1°C

:wavey:

snowflake

Se vedno mocno snezi...cca. 20 cm novega, ljubelj zaprt, enkrat za kratek cas brez elektrike...
Snow4All!

gregach

Oblačen dan, na srečo je le redko deževalo.

T=-3,7 °C
Tmin=-4,2 °C ob 09:02
Tmax=-2,7 °C 00:01
Vlaga=92 %
Tlak=1018,6 hPa
Brezvetrje
Max sunek=11,9 km/h
Pred slabo uro sem vklopil ogrevanje dežemera in do sedaj se je stalilo za 1 mm padavin.

Nižanje snežne odeje se je bolj ali manj ustavilo pri višini 16 cm.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Lluka

Ob 20.23 CPK Koper sporoča zapore cesti Postojna - Planina, Ravbarkomanda - Rakov Škocjan (Unec), Postojna - Predjama, Postojna - Senožeče, Razdrto Orehek
Ob 21.50 neprevozna cesta med Uncem in Logatcem.

drugi OKC Ljubljana pa zapora ceste iz Ljubljanske oz Cerkniške smeri (Kalce - Planina, Unec Planina)

Ukrep velja zaradi noči in pa nevarnosti. Jutri zjutri pa dalje.........

Planina pri Rakeku - Nart ob 23,00h

tren stanje = prenehalo deževati
tren temp = -0,9°C
tren veter =  v oklepu

BLISKS

Ne glede na resnost situacije , se mi zdi, da se v določenih primerih tukaj podajajo neresnični podatki,  ne glede na težko situacijo ,ni potrebno dodatno stopnjevati resnosti, dvomim o poročanem sneženju nekaterih, 12 cm v 3 h ?, je sicer možno , o žledenju pa ne dvomim. Bodimo realni.
Sneg je pol zdravja !

malamut

Dol pri Hrastniku:

-2°C, dežuje, močno žledi na do 20 cm snega

p.s. Če je močna ploha, lahko pade tudi 10 cm/h... že doživeli ane?

računalnik

Citat od: BLISKS dne 01. Februar 2014, 23:05:06
dvomim o poročanem sneženju nekaterih, 12 cm v 3 h ?, je sicer možno , o žledenju pa ne dvomim. Bodimo realni.
12cm v 3h je realno.
Tukaj je padlo 15cm v 4 urah, pa nismo pod najmočnejšimi padavinami.

ANDONE

Ohhh ja je mozno 10cm v eni uri.. been there, done that...pa se vec ga lahko zapade. Spodaj si poglejte moj link, v lj.padlo v parih urah pol metra.

Lp
Nekaj podobnega pricakujem v drugem delu noci.

http://m.youtube.com/watch?v=AnY2QT9jb-M

BLISKS

10 cm /h  snega ?, nisem še dosti star očitno, da bi se to pogosto dogajalo, očitno se to dogaja ob tem zgodovinskem dogajanju!
Sneg je pol zdravja !

BLISKS

Citat od: ANDONE dne 01. Februar 2014, 23:16:42
Ohhh ja je mozno 10cm v eni uri.. been there, done that...pa se vec ga lahko zapade. Spodaj si poglejte moj link, v lj.padlo v parih urah pol metra.

Lp
Nekaj podobnega pricakujem v drugem delu noci.

http://m.youtube.com/watch?v=AnY2QT9jb-M

Se strinjam, da je možno, ampak ali je bilo to možno danes, ob tem, da vemo za T na višinah, ali se je na tako majhnih območjih lahko to zgodilo?
Sneg je pol zdravja !

medovreme

Pozdravljeni!

Tema je "TRENUTNO VREME". Za postavljanje vprašanj ali debato o vremenu, uporabite prosim teme, ki so za to namenjene (na primer "Splošno o vremenu").

V naprej najlepše hvala za razumevanje,

Medovreme (moderator)
Kaj je na obzorju?

BLISKS

Sneg je pol zdravja !

georges

Od JV bo v roku do 2 ure prišla nova pošiljka..tokrat bo najbrž malo več padavin tudi na V in drugje..tko da bomo tut mi mal več leda dobili. bomo videli koliko bo kvarner te padavine ojačal....

paradolf

Oblačno, rahlo rosi
-1.1°C
Od polnoči še 2.8mm večinoma dežja.
Veliko žleda, v gozdu poka, ceste so deloma poledenele, deloma zasnežene.
Dobra dva centimetra ledene mešanice na merilni deski za nov sneg.
Skupaj imamo 12 cm snega in ledu.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

bbator

Pri nas ponoči ni bilo skoraj nič padavin. Je pa še od večera vse okovano v led. T: -1°C. Od juga pa spet padavine. Pričakujem prehod v sneg...
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!