ZEVS Forum

Vremenska postaja-Bovec

Začel/a urša, 10. Maj 2007, 12:02:15

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Citat od: ŠTROMAR dne 25. December 2009, 00:28:56
Zaninivo - le nadmorska višina  Forecast elevation: (483 m altitude) mislim, da ni ta prava. Bo bolj držala tvoja Bovec - Brdo, Slovenija - 438m n.m.v.

Nadmorska višina drži.To seveda ni nadmorska višina moje postaje,ampak povprečna nadmorska višina kraja.Imel sem na voljo tri možnosti in sicer najvišjo točko smučišča, srednjo točko smučišča in nadmorsko višino kraja.Nisem pa mogel poljubno izbirati na žalost. :shrug:
No,prav danes se jim je pripetila še nezgoda,saj jim je crknil eden izmed glavnih diskov in sedaj zadevo popravljajo nazaj iz backupa(zato se podatki tudi še ne obnavljajo,kot je videt).
Sem pa prej pozabil povedat še eno zadevo in sicer,da sem od 10.5.,ko sem postavil to spletno stran, imel danes 100.000 - ega obiskovalca.Hvala vsem,ki obiskujete to stran(čeprav nimam nič od tega,hehe).Je pa kmalu po tem nehal se prikazovat števec. :icon_question:

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Oblak69

Uf, čestitke @Pihe, to je pa res lep obisk. Je že pač zanimiva lokacija- nikoli dolgčas za gledat, tudi sam jo vsaj enkrat ali dvakrat na dan "obiščem".
Če računam po preteklem obisku moje VP, bo po tem trendu( 2500/mesec) ta cifra dosežena šele leta 2016

Pihe

Občasni izpad slike iz moje kamere gre izključno pripisati izpadu strežnika(Panasonicov viewnetcam),na katerem streaming iz kamere gostuje.Tu na žalost ne morem nič,kot malce počakati,da se zadeva prikaže nazaj. :shrug:
Tiste,ki pa iz kakršnokoli razlogov rabijo to sliko pa opozarjam,da naj v primeru dvoma,ali je stanje na sliki pravo ali ne, upoštevajo čas,ki ga na sliko odtisne sama kamera(v drobnem belem tisku in ne veliki rdeči!). :icon_arrow:
www.bovec-vreme.si

Pihe

Današnji izpad Panasonicovega strežnika,kjer gostuje slika iz moje kamere traja tokrat neobičajno dolgo(zadnja osvežitev slike je bila ob 00:24). :icon_eek: :icon_exclaim:
Tu ne morem pomagati nič,kot čakat, da se zadeva v Ameriki pošlihta. :shrug:
Se opravičujem pa zvestim obiskovalcem moje vremenske strani,ker slika zavaja tokrat. :praise:
www.bovec-vreme.si

Pihe

Napako so sedaj očitno odpravili in slika je spet na voljo. :bouncy:
Opravičilo še enkrat ta najbolj zvestim.Ni bila moja krivda tokrat. :shrug:
www.bovec-vreme.si

gradiščan

Ne opravičuj sem, če ni tvoja krivda.. Zoprno je tole gostovanje, ko nimaš vpliva na nič.. :icon_kava:

Pihe

Na spletno stran dodana "Knjiga gostov - guestbook".
Vabljeni,da kaj napišete noter. ;)
www.bovec-vreme.si

Pihe

Prišlo je do težje okvare mojega vremenskega računalnika.Kot kaže je crknil napajalnik.Do nadaljnega tako podatkov iz moje postaje na spletu ne bo. :icon_cry:
Ko pridem iz službe popoldan,bom poskušal ugotoviti kaj dejansko je crknilo,ampak glede na to,da sploh ne mrdne več,bi znal biti res napajalnik. :icon_question:
www.bovec-vreme.si

max

Huh, jaz imam tri doma, samo kaj to tebi nuca :shrug:
Imam jih pa vedno na zalogi, ker je na vremenskem PC to ena najpogostejših okvar, zaradi nonstop obratovanja.
1km stran imamo odpad(sortirnico) večkrat grem tja in kaj takega odšraufam dol, če je še vredu :icon_razz:
Kar nekaj kolegov sem že rešil(prihranil izdatke) na ta način :D

jery_slo

Citat od: max dne 13. Avgust 2010, 08:38:09
Imam jih pa vedno na zalogi, ker je na vremenskem PC to ena najpogostejših okvar, zaradi nonstop obratovanja.

To je pa tudi zato, ker ponavadi ljudje "šparajo" pri nakupu napajalnika, kar je popolnoma narobe. Tudi sam sem imel te težave, dokler mi ni pred 3 letoma in pol dokončno skurilo že 2 napajalnik. Če se prav spomnem je bil delni krivec tudi vreme, namreč prejšnji dan je močno snežilo (19.3.2007) in takrat je imel elektro Celje precejšnja nihanja, recimo zgodilo se je da je v parih minutah kakšnih 5 krat zmanjkalo elektrike, kar očitno napajalniku ni bilo všeč. Takrat sem potem kupil Corsair TX750W, ki ima tudi neprimero več amperov na 12V in 5V linijah in kar je še pomembnejše pod polnimi obremenitvami zelo malo odstopa od 12V, oziroma 5V. Sicer je bil kar precej dražji od osnovnih, toda če malo pomislimo da lahko napajlanik s sabo potegne ob kakšni hudi napaki tudi kakšno dražjo komponento (npr. grafična kartica), mislim da je to bila dobra odločitev.

polo

Saj ni rečeno, da je šel napajalnik! Lahko je šla matična plošča...

Pihe

Citat od: polo dne 13. Avgust 2010, 15:15:00
Saj ni rečeno, da je šel napajalnik! Lahko je šla matična plošča...

Ne plaši me! :icon_arrow: :icon_haha: A,če gre matična plošča, tudi ne mrdne več(nobene lučke več,ne nič)?
Sem še v službi,pa bom kasneje videl,ko pridem domov in zadevo razkopljem. :icon_question:
www.bovec-vreme.si

max

Pihe, odvisno kaj crkne, na matični.... Najverjetneje je napajalnik, ne bom pa dal roke v ogenj :icon_rolleyes:
V napajalniku ponavadi crkne ali oslabi ventilator, posledično se potem segreva vezje in puf :shrug:
Poglej še, če ni samo varovalka.... :icon_question:

jery_slo

Veliko večja verjetnost je, da je šel napajalnik, seveda to ne pomeni takoj hop v nakup novega. Najbolje da ti nekdo posodi napajalnik in stestiraš, če ne bo delalo, potem lahko greš naprej izločevati (CPE, matična).

Astra

No, upam, da PC usposobiš. Pri nas v IT oddelku je daleč največ napak povezanih z napajalniki, toliko v tolažbo. Verjetno zna celo kaj dišati okoli napajalnika. Za vsak slučaj poglej še morebiti kondenzatorje, da so OK. Če ste imeli kakšno nevihto danes zjutraj ... ups.  ;)
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si