ZEVS Forum

VP Dol Pri Borovnici

Začel/a dg100, 26. Januar 2010, 08:55:48

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

dg100

glede podatkov z awekasa izgleda, da sem sestavil dober sončni dežnik.

Edit Max: pomanjšati se da tudi originale v prvem postu, to sem naredil in brisal drugega.

dg100

Čakam odgovore lastnikov Daviskl.

Pihe

Če prav vidim,ti kabli malo prosto bingljajo med dežemerom in štango. :icon_question:
Poizkušaj to malo fiksirat,kajti veter to prosto premika in počasi počasi bi ti hitro kake žičke v konektorju potrgalo. :icon_arrow:

Nekaj si pa spraševal lastnike Davisk,pa ne razumem točno kaj bi rad? :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Cimet

Citat od: Pihe dne 27. Junij 2010, 22:26:18
Nekaj si pa spraševal lastnike Davisk,pa ne razumem točno kaj bi rad? :icon_question:

Mislim, da nas sprašuje kako izgleda njegov sončni ščit napram Davis ščitom.  :icon_cool:

Še vedno sem mnenja, da je hišica najboljši ščit.  :icon_wink:
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

dg100

Sem že zrihtal, me pa zanima kaj menite o podatkih.

max

Citat od: dg100 dne 27. Junij 2010, 22:34:04
Sem že zrihtal, me pa zanima kaj menite o podatkih.

To bo pa bolj težko, a veš  ::)
Ne moremo mi komentirat podatkov za tvoj kraj, tako kot tudi ti ne za druge postaje, pri sebi boš temperature najbolje sam ocenil/preverjal s še kakšnimi navadnimi termometri postavljenimi v bližnji okolici.

gradiščan

Citat od: dg100 dne 28. Januar 2010, 14:29:15
Danes sem malo gledal quality check na Awekas za mojo postajo. Mislim da za ws 2350 ni tako slabo kot se govori tu na forumu.
temp. dif - 0.23 C, air press. - 0.5 hPa.
lp
Citat od: dg100 dne 13. Februar 2010, 17:53:56
sedaj imam svojo postajo na Awecasu že en mesec. Primerjam podatke sosednjih postaj. Glede na mojo lokacijo sem že ugotovil da je temperatura pač specifika. Pritisk se kar ujema. Relativna vlaga pa mi je mala zagonetka. Včasih imam nižjo, včasih pa višjo od sosedov. Najprej sem mislil da mi higro ne dela kot je treba, pa izgleda da je le v redu. A mi prosim kdo da pametno razlago.
Jasna mi je relacija temp - vlaga(rosišče), ne znam pa si pojasniti razlike v % do sosedov.
Citat od: dg100 dne 05. Februar 2010, 14:54:53
Se pravičujem, če sem nekatere razžalil ali razjezil. Mogoče sem bil preveč evforičen, ker mi je ratalo samemu iz prve brez poblemov.
Po 10 dneh ugotavljam da je zračni tlak ok, temperatura je pa pač lokalna značilnost. Nekaj lokalnih posebnosti sem že ugotovil, bom pa še malo študiral preden jih objavim. Dežemer tudi dela (ugotovil danes, ker prej ni padalo)
Sam SW na mojem PC pa je HW in WUHU. Uporabljam zadnjo verzijo WUHU in do sedaj ni nobenih problemov. Nekje na forumu sem prebral da so problemi (mogoče starejše verzije).

Evo, saj si že sam vse povedal o tvojih podatkih  :shrug: Ostalo pa je povedal že Max.

dg100

Od kar sem zmontiral nov solar shied in postavil senzorje na pravo mesto sem vsakič ko gledam temp. graf na awekasu bolj zadovoljen.

gradiščan

Super, važno je, da si ti zadovoljen...zdaj pa še uredi padavine, ki ti jih občasno tam na awekasu kaže, pa boš na konju  :icon_cool:

dg100

E, okoli padavin mi pa nič jasno. Zelo možno je pa da se je kakšen insekt spravil prevračat vago.

dg100

včeraj mi je laptop Toshiba satellite kar sam ugasnil. Problem je bil s hlajenjem procesorja. Temp je bila preko 100C.
Sedaj ko so spucani kanali in ventilator pa 50C. Kar se tiče prekurjenih modemov pa priporočam Belkin stabilizatorje in zaščito, pa še 400.000 eur garancije nudijo. Imam priključeno postajo, TV , PC in Sat TV in je stvar preživela že par neviht BP.

polo

Citat od: dg100 dne 03. Avgust 2010, 13:50:20
Kar se tiče prekurjenih modemov pa priporočam Belkin stabilizatorje in zaščito, pa še 400.000 eur garancije nudijo. Imam priključeno postajo, TV , PC in Sat TV in je stvar preživela že par neviht BP.

Odvisno kje živiš in kako pogosto poka ...
Meni in kolegu v sosednji vasi je skurilo(njemu 2x ) in meni enkrat tole zaščito in obema modeme, računalnike itd...
Na garancijo pa lahko pozabiš,preverjeno, ker vedno najdejo "kakšno " pomankljivost v el. inštalaciji pa še in še...

gradiščan

Citat od: polo dne 03. Avgust 2010, 14:01:43
Odvisno kje živiš in kako pogosto poka ...
Meni in kolegu v sosednji vasi je skurilo(njemu 2x ) in meni enkrat tole zaščito in obema modeme, računalnike itd...
Na garancijo pa lahko pozabiš,preverjeno, ker vedno najdejo "kakšno " pomankljivost v el. inštalaciji pa še in še...

Res je..preverjeno..tudi sam lani imel zaščito Belkin, udarec strele v hišo in puf.. da ne govorim o škodi, da niti ne govorim o izgovorih podjetja, na srečo zavarovalnica pokrila stroške.

ŠTROMAR

Citat od: dg100 dne 03. Avgust 2010, 13:50:20
......... priporočam Belkin stabilizatorje in zaščito, pa še 400.000 eur garancije nudijo. Imam priključeno postajo, TV , PC in Sat TV in je stvar preživela že par neviht BP.

Tele garancije in podobno so zgolj zelo pregnana marketinška poteza za lažjo prodajo, ko pa ti zaščito in za njo kao varovane aparate skuri udarec strele, se lahko za toliko obljubljano garancijo nekaj 10 ali 100 tisoč EUR obrišeš pod nosom. Je bolje ta denar nameniti za zavarovanje premoženja pri zavarovalnicah, ki zagotovo povrnejo vsaj del povzročene škode.

dg100

Padavin, ki jih kaže Awekas za mojo postajo danes dopoldan ni bilo. Moja napaka. Se je pa pred kratkim tudi Arsotu zgodila podobna napaka, tako da se preveč ne sekiram.