ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.03. - 15.03.2010)

Začel/a Ciklon, 01. Marec 2010, 00:56:17

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

dadek

ice

Citat od: .sonček. dne 09. Marec 2010, 22:00:36
Tako močne "burje" tukaj gori pa ni bilo že ZELO dolgo časa.

To lohk samo potrdim res neverjetno piha za te kraje že skozi cev dan..

takt -3.6°C
posamezne snežinke

Radar se je začev povnit, osmer pa na dopustu toko kot ponavad :shrug:

.sonček.

Torek, 9. marca 2010, ob 19. uri
Opazovalna postaja   Višina snega
   cm
Kočevje   44
Brez vremena ni življenja.

dragec

:icon_confused:
pozdravljeni....lihkar sem bil na čik pavzi zunaj in so kr ornk močni sunki vetra in me zanima kok piha? sem pa na viču v ljubljani...
se opravičujem če post ni lih za to temo....
lep zimski pozdrav vsem...
hvala..

Astra

Danes pa sem videl raznoliko vreme iz višine 11.000 metrov in pri tleh. Verjeli ali ne, ločnica je bila danes med vplivom ciklona in prijetnim zimskim suhim dnem nekje na meji med Logom (Ljubljansko barje) in Vrhniko. Namreč, tam so snežinke veselo poplesavale vse od jutra in se je prijelo le nekaj snega. V Logatcu je bilo že ob 8 uri zjutraj cca. 5cm snega, ob 11 uri ga je bilo že preko 10cm, čisto suhega, ki ga je veter veselo premetaval. Pod snežno podlago je bila marsikje čista poledica. Ko sem šel opoldne na letališče Brnik, enaka zgodba, od Loga dalje so bile snežinke že zelo redke, od Ljubljane dalje pa se je občasno med prosojno oblačnostjo kazalo sonce. Raznoliko, ni kaj.

Ko sem letel proti Skopju se je lepo videlo, kako ciklonska oblačnost v obliki črke C kroži vzdolž Jadranske obale in nabija vlažen in hladen zrak na celino vzdolž Velebita, Kotorja, Snežnika in Primorsko. Cela pot od Brnika do Skopja je minila po nižinah v oblačnem vremenu z občasnimi padavinami, kar je seveda nič drugega kot ciklon.

Tu v Skopju so imeli v torek ob 8 uri zjutraj 20cm južnega snega. Veliko drevja je polomilo, popoldne je za krajši čas posvetilo sonce. Vremenoslovci tudi za Makedonijo v naslednjih dneh napovedujejo nove snežne padavine. Domačini kaj takega ne pomnijo že vsaj 10 let, da bi marca imeli celo 20cm snega. Tudi nižinski predeli ob Ohriskem jezeru vse do Grčije so zasneženi. Zima kaže zobe tudi na Balkanu.

Pa LP iz Skopja.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

roky

Zbilje: Temperatura 0.5°C, vlaga 31%, veter piha v sunkih 16km/h, in se je še okrepil, rosišče je -14.6°C, tlak 1021hpa. Pri nas je oblačno vetrovno, snežink pa še ni videti :icon_wink:. LP!  :wavey:

mihav

T=-1.8°C
T min=-5.5°C
T max=-0.9°C
T rosišča=-9.1°C
P=1020.8mBar
RH=58%
Veter=10.4km/h smeri NE
Padavin danes:1.6l/m2
Imamo 4 cm snega.

Nič posebnega še zaenkrat :shrug:
Ob pogledu na nebo vidim zvezde :smash:
Global warming is a lie;)

Sado

Pravkar sem se vrnil iz sprehoda po Ajdovscini morm rect da malo razocaran. Glede na strasno napoved je zunaj prakticno brezvetrje. V 20 minutah sem izmeril 1 sunek cez 90, par cez 50, drugace pa piha nekje do 20, 30 km/h.  :icon_question:
Na opozorilnih tablah sicer pise 160km/h, ampak izgleda da tokrat bolj piha v spodnjem koncu doline.
Cel dan je burja nosila snezinke, vendar je v zadnjih dveh, treh urah tudi to ponehalo.
VP Ajdovscina: http://ajdovscina.zevs.si

ŠTROMAR

Zadnje četrt ure se je severovzhodni veter okrepil in trenutno piha med 25-35 km/h.
Temperatura = 0,8 stopinj C in občutek mraza - 11 stopinj C.

Edit 23.17:  pritisk in temperatura sta pričela počasi padati

Lluka

Planina pri Rakeku 465nmv            9.3.10  23,00 h      

trenutna višina snežne odeje =  do 5 cm                     
trenutno stanje =   rahlo sneži-vetrovno                     
trenutna temperatura = -1,5 °C                     
trenutna temperatura na 5 cm nad tlemi = -1,7 °C                     
trenutna vlaga =  70 %                     
trenutna temperatura rosišča = -6,2 °C                     
trenutni občutek temperature ob vetru = -12,7 °C      

povprečen občutek temperature ob vetru = -12,1 °C                     
minimalni občutek temperature = -17,9 °C ob 1,20 h   

trenutna hitrost vetra = 15 - 30 km/h,  v sunkih do 35 - 55 km/h                     
povprečna dnevna hitrost vetra = 17,1 km/h                      
max hitrost vetra = 33,5 km/h ob 22,10 h                     
max.sunek vetra =  56,1 km/h ob 22,10 h    

minimalna temperatura  = -4,8 °C ob 7,00 h                     
maximalna temperatura = -1,4 °C ob 22,10 h                     
povprečna dnevna temperatura =  -3,4 °C   

windrun = 395 km                      
količina padavin 9.3.2010 od7-7h  = 0,3 l/m2                     

lepo vetrovno noč..

walter76

Portorož.
Oblačno,občasno posamezne snežinke al nekaj podobnega njim -navpično smer... :banghead:
Burja se je v zadnjih 20 minutah okrepila,posamezni sunki so zelo močni ! :buttrock:
2,5.C
Prijatelj vremena !

dejan.nba

Nič konkretnega pri nas danes, zjutraj je malo pocukralo. Temeperatura trenutno pa je +0,7°C.

Webcamera iz hrvaške nevem točno katerega konca:
http://img175.imageshack.us/img175/5395/camc.jpg

zoki16

Citat od: dejan.nba dne 09. Marec 2010, 23:05:16
Nič konkretnega pri nas danes, zjutraj je malo pocukralo. Temeperatura trenutno pa je +0,7°C.

Webcamera iz hrvaške nevem točno katerega konca:
http://img175.imageshack.us/img175/5395/camc.jpg

Izhod iz tunela Sveti Rok proti jugu....
Vremenska postaja Cven

www.vreme.tikve.com

sasolaguna

lepo ga mede na hrvaškem ja. kle na trnovem pa samo vetr, ne trenutke kar lepo zapiha.
pritisk pa pousod raste, se mi zdi da bo jutrišnji sneg en velik nateg

lwzr

Citat od: sasolaguna dne 09. Marec 2010, 23:16:42
lepo ga mede na hrvaškem ja. kle na trnovem pa samo vetr, ne trenutke kar lepo zapiha.
pritisk pa pousod raste, se mi zdi da bo jutrišnji sneg en velik nateg

ja točno tako!pa sonce bo sijalo, pa u kratkih rokavih bomo žogo brcali! :icon_lol: :icon_mad:

ljubljana, šiška, oblačno

starši so mi sporočili, da je pri nas v novi gorici pihala močna burja danes, ki je vsaj v naših kraji nismo vajeni, čeprav smo blizu vipavske doline (tehnično smo goriška ravnina, ki se prevesi v furlansko nižino  :icon_cool:).jutri bi znal pasti tudi rekord v novi gorici in sem prepričan da bo.tisti, ki boste šli na burjo, pojdite raje v novo gorico, kjer bo burja milejša, a še vedno bodo sunki preko 100,120 km/h, kar bo kar dovolj, da podoživite to "svetovno čudo". tako da za božjo voljo ne rinit v vipavsko dolino.