ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.03. - 15.03.2010)

Začel/a Ciklon, 01. Marec 2010, 00:56:17

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

march

Na VP Laško-Lahomšek je rahlo do zmerno snežilo celo jutro in dopoldne. Napadlo je nekje 7 cm puhca, ki ga je veter pošteno prenašal. V mestu Laško je le dobro pobeljeno. V Celju (10 km S) pa niti pobelilo ni , le nekaj rahlega sneženja je bilo.

Lp, March

lwzr

ljubljana, šiška

oblačno

domači mi sporočajo, da je celotna hitra cesta od sela do razdrtega zaprta!

Ciril

Cven: jasno, T=-0.2°C, tudi veter se je umiril in piha le še do 10km/h.

LP Ciril

ŠTROMAR

Piha vzhodnik do 18 km/h in trenutna T= 0,8 °C. Padavin zaenkrat še ni.

Je pa zanimivo, da zadnjih 6 ur temperatura in pritisk prav počasi naraščata, medtem ko vlaga prav tako počasi pada.

Zadni dve uri nisem mogel dostopati do foruma-ali je še kdo drug imel podobne probleme?

Max: ne, nisem opazil nič posebnega  :shrug:

chris93

Citat od: ŠTROMAR dne 09. Marec 2010, 21:43:13
Zadni dve uri nisem mogel dostopati do foruma-ali je še kdo drug imel podobne probleme?

Ne... forum je delal ves čas. Verjetno ste dobili ban  :icon_rolleyes:

Pri nas je oblačno, temperatura pada in je že pri -0.9°C
Veter se je povsem umiril. Na DHMZ radarju so že vidne prve "ta prave" padavine.  :icon_biggrin:

bbator

Štromar nisi edini. Kolega je prav tako imel težave... Tu oblačno in kar močno piha. Temperatura je 0,5°C O padavinah ne duha ne sluha...
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Domček

Radomlje:

- oblačno
- temperatura: -0,1°C
- Tmin: -3,5°C ob 05:57
- Tmax: 1,9°C ob 13:38
- relativna vlažnost: 43%
- rosišče: -11,2°C
- pritisk: 1019,5 hPa, počasi raste
- veter: V-SV (67°) 9,2 km/h
- hitrost sunka vetra: 13,7 km/h
- hladnost vetra/občutek mraza: -3,9°C
- brez padavin

Pri nas zaenkrat o snegu ni niti sledu. Padavine se že cel dan tradicionalno sušijo nad južnim delom Ljubljanske kotline. :banghead:  :icon_lol:

P.S. Ali bi lahko nekdo, ki se spozna, na forumu razložil trenutno in prihajajoče vremensko dogajanje po Sloveniji? Zakaj je prišlo do takšnega vremenskega dogodka, takšnega močnega vetra, obilnega sneženja; kakšna je pot ciklona; ostali pogoji, ki so pomembni pri nastanku takšnih ekstremov, itd. + različne karte, kjer se to vidi, in iz kjer se da to prikazati in razložiti. Kot nekakšno poročilo. 
Se mi zdi, da bi morali narediti takšno poročilo, ker bi bilo zelo zanimivo (sploh za tiste, ki se želimo kaj naučiti in razumeti takšne vremenske situacije). :icon_wink: :icon_rolleyes:

LP :wavey:

rokec

zanimivo, večer nam je odnesel ledeni dan, trenutno +0,3  :banghead:

tmin je bil -3,6

Dejan

Ravenska vas: nič posebnega, cel dan je bilo oblačno, tjutraj in dopoldne je rahlo snežilo, na tleh je pustilo dober cm do 2 snega. Le slabih 8 km severno pa se začne debelejša snežna odeja; od Izlak proti Trojanam je snežne odeje že okoli 10cm

Trenutno pa je oblačno, veter nosi snežinke:

T= -0,3°C, veter pa piha okoli 20km/h

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

.sonček.

Tako močne "burje" tukaj gori pa ni bilo že ZELO dolgo časa.
oblačno
T=-4°C
Že ves dan pod minusom

VP Šentjošt
43.5 km/hr  ob  18:52

Jaz in uporabnik Oblak69 sva v zračni razdalji narazen 2.6 km.
Brez vremena ni življenja.

Serpentinšek

Kot kontrast štali na jugu države, v Domžalah danes vreme za katerega se komaj splača pisat objavo...

Čez dan je bilo pretežno oblačno z nekaj sonca skozi oblake, predvsem dopoldne so naletavale zelo drobne snežinke. Veter je bil močnejši včeraj...
Tmin. -3°c, ponoči pred pooblačitvijo
Tmax. +1°c
To bi bilo vse za danes.  :icon_cool:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

bbenci2

Danes nič posebnega, normalen vetroven in oblačen dan. Občasno je izza oblakov pokukalo tudi sonce. Pazite zdaj tole: dopoldne sem opazil celo nekaj snežink :praise: :icon_haha:

Trenutno oblačno, temperatura pa počaaaasi leze v minus. Severni veter trenutno do 7,5km/h.
T: -0,2°C
Tmin: -2,6°C (6:59)
Tmax: 2,7°C (14:21)
Najmočnejši sunek vetra pa je ostal od jutra, ko je ob 8:40 pihnilo do 28,8km/h.

Upajmo do bo jutri čim manj snega :icon_mrgreen:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

medica

V Ljubljani je začelo konkretneje pihati okoli vogalov. Več bod opa tisti s postajami povedali.

OFF: Tudi jaz nisem mogel dostopati do foruma. Mogoče je bila kakšna lokalna zadeva?  :icon_question:

MatejM

Citat od: medica dne 09. Marec 2010, 22:05:41
V Ljubljani je začelo konkretneje pihati okoli vogalov. Več bod opa tisti s postajami povedali.

OFF: Tudi jaz nisme mogel dostopati do foruma. Mogoče je bila kakšna lokalna zadeva?  :icon_question:

Tudi jaz nisem mogel dostopati do foruma. Se je pa to že večkrat zgodilo...

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Rahlo naletava sneg, T = - 2,2°C, zmerno vetrovno.

Danes ni padlo nič snega, sicer me ni bilo cel dan doma, vendar sedaj ni nič beline še po tleh, jutri bo kot kaže povsem drugače, morda bo to celo najbolj snežen dan v letošnji zimi :clap:

Lp, Nejc