ZEVS Forum

Ekstremno deževje, 18.9.2007

Začel/a blazek, 19. September 2007, 11:17:05

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Cumulonimbus

neverjetno kolk je to vode :icon_eek: :icon_eek:

da bi včeraj tako obilno snežilo kot je deževalo bi se pomoje lahko primerjali z tistimi v ameriki ko jih pozimi prekrije 3meterska snežna odeja(lake effect)

:icon_wink:

lp
Član ZEVS :)

blazek

Radarske slike

[/quote]

vir:
arso.gov.si
crometeo forum

alan

Voda kar po železniški progi, :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek:
Včeraj pri nas zalita hipodrom in konjušnica v območju 1 ha, v 20 minutah :surprised:

markokorosec.net

medica

Jesenice v torek 97mm dežja, v ponedeljek je bilo le par kapelj.

Serpentinšek

Zanimiva postaja, čeprav z nekaterimi malo sumljivimi podatki...
----------------------------------------------------------------

Še nekaj mojih slikc:

Dreta je desni pritok Savinje (v Nazarju), če kdo ne ve...

Pogled od Drete proti Bočni pod Menino  :icon_arrow:

Skoraj nov most ni zdržal...

pritok Kropa - sicer miniaturni potok, ki izvira izpod Menine, je le še dodal piko na i, ko se je pridružil Dreti.

Kar je na sliki je bilo vse pod vodo  :icon_rolleyes:
V Bočni ni posebne škode, saj je okoli 20m nad Dreto. Ob njej je bila pa grozljivka, verjetno vse od G.Grada do Nazarja.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

andro

Tole dezevje je bilo dejansko prav fascinantno. Sploh nisem vedel, kaj vse se je dogajalo - od cca. 16h do 18:30 smo bili v Postojni, kjer ni bilo nic omembe vrednega (ok, malce se je pooblacilo, to je bilo pa tudi to),  potem smo se vracali proti Ljubljani, kjer smo malce neumno gledali v hude oblake in vedno bolj tema je bila, potem smo na Brezovici v eni ostariji viseli do 23h. Ce ne bi kolega vmes klicali po telefonu, da je na Gorenjskem totalna stala (on je iz Trzica), sploh ne bi vedeli, da se je kaj dogajalo. OK, ene dvakrat je malce zaropotalo, ampak drugace pa nic omembe vrednega.
Proti Crnemu Vrhu se je potem kazala malce drugacna slika, tam je bilo nekaj vec padavin, tudi kaksen mali plazek se je zgodil, a se vedno nic impresivnega. Doma smo bili seveda brez elektrike, vremenska postaja itak noce vec sodelovat, dezmer itak strajka, kar je najhuje, nekaj mi je razbilo improviziran dezmer :icon_cry: (iz kozarca za vlaganje ;) ), tako da sploh ni konkretnega podatka o padavinah. Po oceni nekako 80-90mm. Pih, enkrat se moram res sprehodit do ene stacune po kaksno novo vremensko postajico ;)

No, ampak vsaj cisterno z vodo mi je pa napolnilo :)

Ampak res, naslednji dan pa, kot da se ne bi nic zgodilo. Vreme krasno, povsem spodobno toplo (sploh bolj ob morju je bilo vceraj krasno),...

Duzek

In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

andro

Ampak, barabe, kako lepse radarske slike imajo oni od teh, ki jih mi dobimo z Lisce, grr. Jaz bi tudi imel take ;)

ŠTROMAR

Citat od: andro dne 20. September 2007, 16:17:31
Ampak, barabe, kako lepse radarske slike imajo oni od teh, ki jih mi dobimo z Lisce, grr. Jaz bi tudi imel take ;)
Plačaj, pa jih boš imel. Tako pač je-nobena stvar ni več zastonj.

Mr.Bear

jest24

Par današnjih slik iz Baške grape(stric slikal s telefonom)

gradiščan

Citat od: Duzek dne 20. September 2007, 15:30:00
Tole je pa arso-vo poročilo o dogodkih ji so se zgodili v torek

http://www.arso.gov.si/novice/datoteke/022099-Poro%c4%8dilo%20poplave%2007.doc

Zanimivo poročilo, škoda pa je, da imajo moj konec slabo pokrito z opazovalnimi postajami, kajti potem bi bili podatki malček drugačni, vsaj kar se padavin tiče...

Jim bom poslal pritožbo...

urša

Neuradno a vrejetno bo kar res !!
Ogromne količine 24h padavin na Orožnovi koči pod Črno prstjo !!
Podatek je neverjeten in ga zvečer,ko podatki na nožni prenos pridejo v dolino,preverim in objavim

blazek

Vrjetno je cifra okrog 500mm? Komaj čakam da vidim kolk je res padlo.