ZEVS Forum

Obilno sneženje (padavine) po Sloveniji 8. - 9.1. 2010

Začel/a gradiščan, 07. Januar 2010, 20:44:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ribncan

Rahlo do zmerno sneži. V zadnji uri je zapadlo 1-2 cm snega. Noč bo še zanimiva.

robi14

Danes zjutraj po polurnem sneženju je višina odeje znašala 37 cm, trenutno pa se že približuje nazaj k 30 cm...

V glavnem, en lep dan je za mano, zvečer pa upam še na malo snega in pa en večerni sprehod...

Aja, pa nov 2-metrski vremenski navdušenec vas pozdravlja  :icon_wink:

snowfrick

Robi,a tu si ti doma,ko je ta snežak naret?A niso to novi bloki pri kotalkališču?
Če si tam doma,potem se ziher poznama-vsaj na videz,ker tam sem jaz kot osnovnošolec bil po cele dneve-texas itd

Drugače pa rosi pri +0.3°C

edit:poglejte na šport tv 1 kako ga sipa v Londonu.
eh..ravno ko sem napisal je pa oslabelo

roky

Zbilje: Temperatura 0.1°C, vlaga 94%, tlak 1004hpa in raste, rosišče -0.7°C, vetra ni. Pri nas je oblačno, občasno sneži :icon_wink:!  :wavey:

joze

Ravna pri Ligu, oblačno.

Temperatura  2,2 °C

Max danes 2,7 °C ob 10:29

Rosišče  0,7 °C

Vlaga  90 %

Padavine danes 7,2 mm

Pritisk 1000,6 hPa, raste

Max sunek danes 35,4 km/h W-NW 4 Bft ob 11:42

Dopoldne je še rahlo deževalo.

bbenci2

Nekaj pada dol, mislim, da je to rosenje. Kakor koli že, je pa sigurno v tekočem agregatnem stanju  :banghead: :icon_haha:
Trenutno je +0,8°C. Ledišča se v zadnjih dneh dneh vztrajno izogibamo :icon_bird:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

krokodil

Straža

meglica, 0 °C. Danes največ je bilo +2 °C, tako da se je dobro nateklo in je (izdatno mokrega) snega le še za pošteno kepanje. Pravkar sem skidal še kar se je nacedilo od včeraj od 15ih, to je cca 1 cm težke plundre... En velik gnoj in razočaranje tole vse skupaj :banghead:
S vrha katedrale bacat ču banane :)

ŽUPMART

V Kamniku se je tole naletavanje okrepilo v rahlo sneženje, morda bi celo lahko rekel sneženje, k pa bo kmalu ponehalo. Naj pa povem, da gre za zelo suh sneg, saj čim pihne veterček, ga kar nosi sem in tja. :icon_wink:

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Rahlo do zmerno sneži, T = 0°C.

Rahlo do zmerno je začelo snežiti okoli 16:30, pred tem je bilo nekaj ur večinoma suho, danes je do sedaj padlo okoli 6cm novega snega.

Ob 18h sem nameril 37cm snega, se precej poseda.

Lp, Nejc

podgorc

rahlo snezi +0,5 in upam ponoci na kaksne 10cm snega :bouncy:

darkben

Pri Nas od 2 neprestano sneži :bouncy: ZELOO zadovoljeen iz petkom i soboto dežja sploh ni bilo mogoće je bilo vse skp 2 ur ledeni dež ali dež z snegom.
Višina pa je 42 cm :buttrock: :buttrock:

MINIMAX

LJ-Polje
malo pred poldnevom nekaj malega dežja a ni pokvarilo idile,  popoldan vsake toliko časa malo posnežilo, vmes se je hotel tudi nekaj jasniti, temperature čez dan okoli 1°C,
zdajle 0,3°C

snežna odeja se seseda, trenutno 41cm
MINIMAX
Lj-Polje

Oblak69

Podatki ob 18:35uri:

Rahlo sneži

T= -0.6°C  
Tmin= -2.3°C ob 00:00uri
Tmax= -0,3 °C ob 15:01uri
Rosišče: -0.9°C
Vlaga=98%
Tlak=1002.0  hPa rahlo raste

Višina snežne odeje : Danes od 09:50h, ko je začelo snežiti ( snežilo je cel dan v presledkih, včasih zelo močno)- 5cm novega snega na 42 cm podlage

ŽUPMART

Brez debatiranja o nogometu in o tem od kje je kdo v tej temi! :icon_banned:

Tu naletava. Sedaj se je tisto večje proženje pomaknilobolj proti V, se pa začenja prožit tudi bolj ptori JV. Tako pričakujem krepitev padavin predvsem v J in osrednji Sloveniji v naslednjih urah. :icon_wink:

gradiščan

Na moje veliko presenečenje je pričelo snežit.  :clap:. Trenutni RR=1,2 mm/h. Po včerajšnem in današnjem deževju, se je končno ohladilo tudi nam mano  :icon_wink:.
Trenutna temperatura: 0,8°C
Rosišče: - 0,3°C
Veter v sapicah do 10 km/h smer E
Danes 7,4 mm padavin v dežju. Ta mesec smo že na 90,6 mm. Odlično za januar  :praise:
Višina snežne odeje 12 cm.
Žled je popustil, saj je bila Tmax: 1,5°C ob 13:34  :icon_acro:
:wavey:

EDIT: Dež s snegom  :banghead: