ZEVS Forum

Obilno sneženje (padavine) po Sloveniji 8. - 9.1. 2010

Začel/a gradiščan, 07. Januar 2010, 20:44:00

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gradiščan

By Župmart:

Ker se bo v naslednjih dneh odvijala ekstremna vremenska situacija, smo se odločili, da odpremo nowcasting temo v forumu Ekstremni vremenski pojavi po Sloveniji. Zaželjeno je, da so podajanja trenutnega stanja kar se da objektivna in da se pri podajanju intenzitede padavin upoštevajo merila, ki so opisana v temi http://forum.zevs.si/index.php/topic,667.15.html. Če se bodo posti enega člana pojavljali v prevelikem številu, jih bomo morali malo zregulirati, sicer bo na koncu tu za eno samo poslabšanje napisanih 100 strani.
Zaželjeno je tudi, da ob svojih postih sem in tja prilepite še kakšno radarsko in satelitsko sliko, da bo ob kasnejšem pregledu teme bralec bolje lahko videl situacijo.

Opis situacije:
Situacijo je/bo sprožila izrazita dolina hladnega polarnega zraka nad severno, osrednjo in zahodno Evropo. Nad zahodnim Sredozemljem se je posledično že poglobilo območje nizkega zračnega pritiska in bo sprva svojo toplo in vlažno advekcijo ter dokaj izrazito toplo fronto v bližini naših krajev v petek in sprva tudi v soboto povzročalo obilne padavine na J strani Alp. V večjem delu celinske Slovenije bo po nižinah večinoma snežilo.

Vremenska analiza britanskega meteorološkega centra ob 19. uri :

Prihaja...čez dobro urco bo tukaj..poročam, kaj bo dol frčelo.. Sicer pa tu temperatura 0,8°C. rosišče 0,1°C, 95% vlaga, brez vetra.

polo

Gosta megla iz katere rosi in zmrzuje.
Dobliče   +1°C
Pri meni -1°C
Na 950m je pa -2,8°C

blazek

Citat od: polo dne 07. Januar 2010, 20:45:15
Gosta megla iz katere rosi in zmrzuje.
Dobliče   +1°C
Pri meni -1°C
Na 950m je pa -2,8°C

Trdinov vrh ima pa celo -4,4°c. Kot kaže bo od začetka snežilo tudi po nižinah pri nas.

Doma je temperatura že skoraj 4.ure zabetonirana na 0,3°C. Rosišče pa je malenkost pod ničlo. V Davis lones se je natopilo za 0,8mm padavin.

gradiščan

Padavine so tu... trenutno prši dež  :banghead:
Temperatura 0,6°C
Rosišče -0,1°C

Perice

Temperatura -1,C, megla v okolici iz katere rahlo rosi. V pričakovanju (upam) snega! :icon_wink:
Ni nam lahko... :)

Domček

Radomlje:

- oblačno
- temperatura: 0,0°C
- relativna vlažnost: 92%
- rosišče: -1,1°C
- pritisk: 1012,6 hPa, ustaljen
- veter: JV (135°) 0,6 km/h
- višina snežne odeje: 12 cm
- dežemer je danes zaznal 2,9 mm vode od stopljenega snega

LP :wavey:

ice

oblačno
t -1.1°C (pada)
snega 20-23cm z pomrzneno skorjo :icon_wink:
za jutr sem pa kar optimist  da se približamo 50cm?

lp

drejc80

Okolica lirske bistrice rahlo sneži.

Edit: meša dež sneg

SnežkoSnežak

To ni čisto res da je spodobna po toliko časa!Je pa res da kolikor je drugje padalo smo imeli tu ponavad kar precej snega za nižine čez celo zimo skupaj!

gradiščan

začetno pršenje je obrnilo na sneženje  :buttrock:

zimazakon

Citat od: gradiščan dne 07. Januar 2010, 22:02:07
začetno pršenje je obrnilo na sneženje  :buttrock:

Po pravici povedano, sem se kar oddahnil.  :beerchug:  :bouncy: Ni bilo prav vzpodbudno tisto o rahlem pršenju dežja  .   :icon_exclaim:

Pri nas nič novega
-0.1 °C
98% RH
piha rahli vetrič  iz Urala NE 5km/h  :icon_haha:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

pohorc

Pri nas v okolici maribora je temperatura -1°C in upam da bo do jutra vsaj -2.Drugače pa že kake 3-4 ure iz megle padajo ledeni kristalčki in je cesta delno bela.Zjutraj pri nas sipalo ko za stavo in ga v 2 urah padlo 3cm,čez dan smo prišli do 0°C tako da se je sneg topil :icon_cry:.Vse skupaj imamo 9 cm snega in upam,da ko se jutri zjutraj zbudim da bo vsaj kaki cm zraven :praise:.Pa opažam da skoraj vsi čakamo kaj bo jutri dež ali sneg prevsem čez dan,saj je zadnje 3 dni manj objav na vremenu na splošno :icon_question:.Pa lep pozdrav

Pihe

Oblačno,delno zamegljeno in pretoplo :icon_exclaim:
+0,8 in rosišče +0,3
96%
1013,8 ustaljen
Natopilo in natalilo se je za 4,1 mm včerajšnjega snega
Višina snega: 5 cm
Zna se zgodit,da bo pri meni startalo tudi z rahlim dežjem a se bo z inteziviranjem padavin nato ozračje ohladilo in bi potem vrglo v sneg. :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

kekec46

Citat od: pohorc dne 07. Januar 2010, 22:12:12
Zjutraj pri nas sipalo ko za stavo in ga v 2 urah padlo 3cm
OFF: Sipalo ... 2h -> 3 cm  :banghead: poglejte si malo tisto stran kjer piše o inteziteti padavin ...

T: -0,7
Ros: -1,4
Tu pa tam kakšna snežinka ...

Lp

Elessar

-1 C...trenutno imamo 16cm zelo mokrega snega, zdi se mi kot da tla niso dovolj ohlajena kajti ves čas nekaj kaplja zunaj in sneg je pri tleh prau plundrast....sicer se pa veselica začenja pri nam pričakujem prve padavine že okol 1 ali 2 ure zjutraj :bouncy:
Lp, Tilen