ZEVS Forum

Odpoved strežnika 14.9.2009

Začel/a piskec, 15. September 2009, 06:18:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Pihe

Citat od: Smučar dne 23. September 2009, 13:50:23
Torej tisti IP vnesem kot dodaten DNS strežnik? Očitno T-2 še ni posodobil IP, ali kaj. Ker v službi se nisem dotikal nastavitev, pa vse deluje.

Jaz sem v http vrstico zgoraj samo vnesel tisti IP in je potem očitno samodejno "zgrabilo" in osvežilo na novega. :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Smučar

Nene, če daš tisti IP v naslovno vrstico, te vrže na neko stran, kjer je napisano tole:

Prosimo, obiščite spletno stran kasneje.
Ponudnik spletnega gostovanja je podjetje Hitrost.com d.o.o.

Please access this page later.
This site is hosted by Hitrost.com d.o.o.

Vreme

Evo končno sem tudi jaz na forumu. Vidim pa da je bila prava štala, predvsem za tiste ki gostujejo na Zevs strežniku! Se pa ob vsem tem sprašujem, kako menjati ponudnika, da se to ne bo več zgodilo, v preteklosti pač nismo imeli sreče z njimi. Zato se sprašujem če nebi bilo bolje razmišljati tudi o tem, da ostanemo pri h"hitrosti"  sesaj ko bodo vse poštimali jim valda ja ne bo spet tak hitro crkno novi strežnik!!  :banghead:

Cimet

Moram reči, da sam nisem zasledil večjih težav v zadnjih dneh. Edino enkrat se je PC samodejno posodobil in restartal, tako da sem bil nekaj časa off-line. Na forum pa tudi dostopam brez problemov, brez kakšnega koli vnašanja IP adres.  Naj tako ostane....:bouncy:  :praise:
Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

Ciklon

Pri meni zadnje dni poteka brez težav.. :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Smučar

Citat od: max dne 15. September 2009, 11:02:47
ne, ne, v host sem napisal tole:
91.185.206.67   zevs.si
91.185.206.67   grize.zevs.si
91.185.206.67   forum.zevs.si
No, končno sem tudi doma na XPjih zrihtal datoteko hosts. In sicer nisem nič novega IP vpisoval, samo pobrisal sem vnos forum.zevs.si, shranil hosts, in zadeva dela.

piskec

Pravzaprav bi bilo najbolje - po tolikem času, ko se je DNS že povsod unesel - vse zapise o zevs.si zbrisat iz hosts datoteke.

Če bomo še kdaj menjali IP (upajmo, da ne, ampak nikoli se ne ve!), bodo spet težave zaradi tega!

max

Citat od: piskec dne 25. September 2009, 09:46:28
Pravzaprav bi bilo najbolje - po tolikem času, ko se je DNS že povsod unesel - vse zapise o zevs.si zbrisat iz hosts datoteke.

Če bomo še kdaj menjali IP (upajmo, da ne, ampak nikoli se ne ve!), bodo spet težave zaradi tega!

Jaz sem jih imel par dni, ko se je zadeva pošlihtala, sem jih pa odstranil, tako da mi sedaj dela brez tega :icon_razz:

max

A Danes ponoči so spet omejili FTP dostop na strežnik? Kar nekaj postaj na zevs.si je od cca 02;15h OUT  :icon_twisted: :smash:

Aquatic

Sem pa bil prepričan, da pri meni nekaj ni uredu. Očitno strežnik spet ne deluje tako kot bi moral. :icon_exclaim:
Davis Vantage Pro2

max

Določenih postaj, do katerih ni bilo dostopa danes od 02:15h ponoči do cca 7:30h, že od takrat ni na Geostiku.
Piskec?  :icon_question: veš kaj bi to bilo  :suspicious:

Spc

Triera .. po novem telemach je nekaj zjebal z nastavitvami.
Sedaj bi kao mogel nastavit na DHCP - sem to naredil in dobil čisto nov čuden IP !!!
Tudi ko dobim nov IP mi to ne deluje oz. interneta ni.

Tako, da upam, da se to čim prej reši bi pa naj dobili dinamični ip, ki se spreminja tako, da bom verjetno mogel it drugemu ponudniku.
Če vam ne bo odprlo foruma potem veste, da dns ne deluje kajti nimam že interneta 11 ur  :icon_evil:

Lluka

hmm.... no..le končno prišel na inter.stran. Neki štrajkalo že od poznega popoldneva.... .... stran NE obstaja.  :icon_question: :icon_question: ampak smo že tukaj

ŠTROMAR

Tudi jaz od sinoči nisem mogel priti do foruma vse do sedaj.  :banghead:

Spc

No sedaj sem spet dobil nazaj moj star ip tako, da deluje trenutno vse tako kot je.
Kako dolgo bom imel ta star ip pa mi ni jasno ker so mi rekli, da ne morejo več nazaj .. čeprav so mi ga dali nazaj..
Upajmo, da ostane tako kot je.
:icon_twisted: