ZEVS Forum

Odpoved strežnika 14.9.2009

Začel/a piskec, 15. September 2009, 06:18:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

piskec

Zjutraj 15.9. smo zopet delujoči.

Zaradi odpovedi strojne opreme se je seveda spremenila IP številka vseh naših storitev, ki je zdaj 91.185.206.67.

Da se DNS unese in da bomo lahko nemoteno pristopali k tej novi IP številki, bo še trajalo nekaj časa a upam, da ne preveč.

Zdi se, kot da manjka za en dan zapisov - 13.9. - malce preglejte kaj in kako in če je še vse ostalo ok.

Najhuje je, ker ne moremo prav nič... Ponudnik je sicer zadevo rešil, vendar se mi zdi 24 ur kar malo preveč za kaj takega. Pa še sprememba IPja... Arghhh.

max

Juuhuu, hvala za navodilo kako in kaj, tudi Polotu, zdaj grem pa še VP računalnik zrihtat za FTP pošiljanje :icon_mrgreen:

Ja, res pa ni 13.-tega gor, samo kako pa bo, če ni bilo dostopno, in ni mogel noben pisat gor :icon_question:

piskec

Čaki... 14-ega ni delalo, 13-ega je bilo še vse ok ali ne?

max

Citat od: piskec dne 15. September 2009, 08:51:46
Čaki... 14-ega ni delalo, 13-ega je bilo še vse ok ali ne?
Ja, imaš prav :icon_rolleyes:

Duzek

Back online, ja mislim da neki manjka, vrjetno tisto kar ni bilo arhivirano pravočasno s strani ponudnika :icon_kavabanga: :icon_exclaim:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

max

Tudi na VP računalniku sem spremenil hosts imena, pa se mi FTP še vedno hoče povezat z starim strežnikom :icon_question:

piskec

Bogve od kje (še) jemlje IP številko. Kakšen restart včasih pomaga. Ali pa tudi ne...

DNS je bil spremenjen že okrog 7h. Zdaj lahko le še čakamo...

max

Citat od: piskec dne 15. September 2009, 09:14:00
Bogve od kje (še) jemlje IP številko. Kakšen restart včasih pomaga. Ali pa tudi ne...

DNS je bil spremenjen že okrog 7h. Zdaj lahko le še čakamo...

Sem naredil restart, pa nič :shrug:, no glavno da je forum, na drugo bom že počakal :icon_mrgreen:

piskec

max

Spc

Jaz sem spremenil dns zapise ob 6:54.
Kako dolgo pa bo trajalo, da bo zadeva začela delovat na vseh drugih dns strežnikih pa nimam pojma.
Ponavadi je to odvisno kakšen refresh time imajo dnsji.
:zajec:

Spc

Citat od: max dne 15. September 2009, 09:17:28
Sem naredil restart, pa nič :shrug:, no glavno da je forum, na drugo bom že počakal :icon_mrgreen:
Probaj flush-at dns:

ipconfig /flushdns

:smash:

max

piskec

Spc

Start > run:
cmd

potem pa v command prompt napišeš:
ipconfig /flushdns