ZEVS Forum

Močne nevihte 4. - 5.9.2009

Začel/a alešrozman94, 04. September 2009, 07:24:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

selicmiha

Pri meni nič posebnega, no je pa padla velika količina dežja in sicer kar 54 milimetrov padavin.

Jovi

Ponoči je padlo še dodatnih 6.4 mm dežja in smo končali pri revnih 16.1 mm dežja. Ponoči je pihal veter do 5 m/s. Skratka smo dobili majhno porcijo glede na ostale gorenjske kraje

Trenutno:
Temperatura: 12.9°C najnižja ponoči 9.8°C
Vlaga: 85%
Tlak: 1019.5
Veter: W/ sapica
Padavine to noč 6.4 mm = 16.1mm  :smash:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

max

Griže
Skupna količina 61mm (50mm + 11mm)

Dejan

Ravenska vas:

-padavine včeraj: 10,2mm
-padavine danes: 17.8mm
........................................
skupno: 28.0mm

lp
Davis Vantage Pro 2 Aktiv Plus Spezial

http://ravenskavas.zevs.si

Ciklon

V tem poslabšanju smo dobili 25,6 mm padavin. Kar je malo pod pričakovanji.

Sicer je pa situacija sama po sebi precej zanimiva. Nad morjem itak ni moralo prožit, ker so bili LFC-ji previsoko ob tako močnem J-JZ vetru pod njimi, ki je sproti vse premešal in zavrl dviganja. Proženje predvsem ob pregradah severne polovice Slovenije je pa dosti logično ob zelo nizkih LCL-ih in LFC-jih ter šibkih (celo mejnih) lapse rate-ih spodaj in JZ vetru. O tem pričajo občasno zelo nizke baze oblakov (okoli 100-200m AGL) v naših koncih, ki pa niso dale niti kaplje dežja.

Citat od: Trocki dne 05. September 2009, 07:39:26
Ha ha ha, sej to ni res. Kljub vašim napovedmi, da ponoči smo pa mi na JZ na vrsti ter ostalim "optimizmom", smo dobili to noč celih 0,4mm dežja.  :icon_haha:
Obljubljal sem ti vsaj 15mm, a žal se ni izšlo.  :shrug: Bo pa drugič bolje. :icon_wink:

Citat od: Cumulonimbus dne 04. September 2009, 14:37:13
Saj sem rekel 100mm nam ne uide :drool:
Citat od: Ciklon dne 04. September 2009, 14:46:27
Mislim, da je tale malo prehuda. S 50 mm boš lahko že zadovoljen.  :icon_wink:

Ste jih dobili 35 mm? :icon_question:

Citat od: Pihe dne 05. September 2009, 08:16:20
Nasploh pa mi je čudno, da v višinah še vedno vleče JZ veter,kar do neke mere pomeni,da dogajanje sploh še ni končano.

Čudno?  :icon_question:
Sploh ne. Modeli so itak računali tako in jaz sem osebno to tudi pričakoval. Višinska dolina hladnega zraka ima smer pomika proti S-SV (ob SV-V pomiku bi bilo precej drugače), tako da bomo imeli Z-JZ vetrove v višinah še kar nekaj časa - vse do večera, ko se bodo počasi začeli obračati v severozahodnega in nato v sevrnega. Dogajanje s padavinami pa je itak po SLO končano z izjemami na JZ, ker Z-JZ vetrovi so itak v sektorju hladne suhe advekcije - poleg tega pa "šibajo" čez vse gorske pregrade, tako da efekta orografskih dviganj zraka ni. Tole kar je pa zdaj nad JZ bo pa tudi kmalu končano, saj bo vse bolj suha burja dovolj premešala toplo morje, da bo zmanjšala vertikalne temperaturne gradiente nad morjem, ki povzročajo to prehodno proženje.

Raj je v naravi :buttrock:

zigarrdo

V tem poslabšanju 18,5 mm padavin. Šlo je le za občasne kratkotrajne nalive.
Everywhere you go you always take the weather with you

Pihe

Citat od: kekec46 dne 05. September 2009, 11:18:29

Edino včeraj je bil močan veter, največja hitrost zabeležena v HW je  76 km/h v Wswinu pa 64,1 km/h

Čakaj,čakaj!Pa kaj zdaj bo hitrost vetra odvisna že od tega,kako se bo kakemu programu sprdnilo!? :icon_exclaim:
Daj pošlihtat to!Podatki morajo biti enotni drugače ti bo verodostojnost podatkov padla. :icon_arrow:

Tu je že prijetnih +18,7 in le 44% vlagi,vetra pa skoraj ni.
Delno oblačno.
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Serpentinšek

Domžale: 15,6mm
Še najbolj je padalo okoli 4.30, ko me je zbudila grmljavina.  ;D

Bočna/G.Grad: 85,5mm  :zaba: Zanimivo, da je pri Jakatu nižje v dolini padlo še več - ponavadi je ravno obratno.
Tisti rdeči pasovi na radarju so šli ravno kak kilometer vzhodneje od mene in tak je rezultat...ponekod na Menini je morda padlo celo 100mm, po radarskih slikah sodeč je to povsem mogoče.  :buttrock:

Nasprotno pa je na območju zahodno od mene in G.Grada verjetno padlo precej manj kot tu. Se ne bi čudil, če je v Logarski dolini padlo le kakih 70mm.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Davor

V tem poslabšanju je pri nas padlo 58 l/m2 ( 40+18 ) dežja. Najnižja temperatura danes je bila 10,7°C, trenutna pa se giblje okoli 15°C. Proti S in SZ se oblaki trgajo in se vidi že jasno nebo.

Lep dan še naprej
Brez oblakov ni ciklona!

Lluka

Citat od: Pihe dne 05. September 2009, 12:45:09
Čakaj,čakaj!Pa kaj zdaj bo hitrost vetra odvisna že od tega,kako se bo kakemu programu sprdnilo!? :icon_exclaim:

Pihe.... evo pr men enako. HW mi meri  veter v nekaj sekundnem intervalu, v wswin mi pa pošilja podatke na 1 minuto. Torej če je bil recimo sunek ali hitrost vetra "umes" med intervalom za poslati podatke v WSwin.mi pač wswin tega podatka ne bo zabeležil,ampak ga zabeleži tisto hitrost vetra in sunek,kateri je bil na minutnem intervalu. Danes  in pa nekaj dni nazaj mi pa je wswin lepo ujel max veter v času minutnega intervala.

Trenutno vreme : celo dopoldne občasno pršenje iz oblakov nad nami.
Hitrost vetra med 10 in 20 km/h , v sunkih do 30 km/h.

snowflake

T + 13,8, pismo kar hladno je, cesta čez ljubelj je pa čist zasuta, hudournik je tekel čez pobočje vse do spomenika, videl sem paše ostanke snega ne ljubelju :icon_question:, padlo 133 mm dežja....
Snow4All!

Jernej

Tudi Solkan lahko prištejemo med kraje, ki v tem poslabšanju ni dobil niti 1 mm padavin. Sicer nisem lociran toliko na JZ, da bi ne mogel ponoči dobiti vsaj nekaj dežja, vendar se na arhivu radarskih odbojev lepo vidi, kako so nas padavine iz SZ ponoči slučajno kar preskočile. Smola pač. Smo imeli pa okrog 5h kar močne sunke vetra in parkrat je z južne smeri tudi zagrmelo.

medica

Danes zjutraj sem bil v Karavankah, pod Golico in je bilo vse belo od sodre, tako da vse belo v hribih ni nujno sneg...

Urox26

V tem poslabšanju je napadlo vse skupaj 19,8mm dežja.
Okoli 4 ure zjutraj nas je zajel kratek naliv.

Trenutno vreme: oblačno
Temperetura: 16,5.C  :icon_kava:
Vlaga:70%
Pritisk:1018,7hPa

Lp iz Domžal :wavey:
Vreme je ZAKON!

MaRkUš

Danes sem šel na trening v Kamniško Bistrico in presenečen ugotovil, da je ponoči padala sodra ali pa toča, saj je bilo polno listja po cesti, kater je imel kar velike luknje.