ZEVS Forum

Močne nevihte 4. - 5.9.2009

Začel/a alešrozman94, 04. September 2009, 07:24:32

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Cimet

Danes je ob prehodu fronte padlo še 6,1 mm dežja. Skupno v tem poslabšanju borih 11,2 mm.  :icon_cool:

Maksimalen RR je bil 44,7 mm/h, maksimalen sunek vetra 29,0 km/h.

Min T je bila 10,3 oC, Takt je 11,9 oC.

Še vedno pa je oblačno.

Davis Vantage Pro2

http://strazisce.zevs.si/

stog

Citat od: stog dne 04. September 2009, 22:59:39
Proti jutru pričakujem 10mm dokaj mirne pošiljke in kakšen cm smetane na višinah nekje nad 2000m.
Dobro se mi je usralo...
Padlo je še 11,1mm v zmernem do močnem dežku zgodaj zjutraj. Skupaj v tem poslabšanju 13,3mm.  :icon_sad:
Kar se tiče snega...
Ponekod v Julijcih je za kratek čas sneg prišel celo do približno 1400m lokalno ponekod na skrajnem SZ pa še nižje.  :icon_eek: V Kamnških pa kaj dosti pod 2000m (če sploh) sneg ni prišel.

Vogel zjutraj:

Sledi snega so bili celo na zg. kameri smučišča Kranjska Gora. (~1250m?)

Ta nova osmerjeva akumulacija z manj barvami je totalno zanič. Pade 120mm pa že našopa najvišjo barvo:

Ekolog

V tem poslabšanju oz. prehodu hladne fronte je padlo skupno:

WS2300 dežemer: včeraj: 58,5 l/m2 + danes: 17,1 l/m2= 75,6 l/m2
Hellmann dežemer: od 08:00 včeraj do 08:00 danes: 76,3 l/m2

fprelog

Ptuj: 25  l/m2
max. veter: 38,2 km/h malo po 19. uri

Nimam nič proti, če bodi vsi prehodi hladnih front po tem vzorcu.
Zdaj pa na POLI maraton, ceste se sušijo, evo:  http://vreme.prelog.org/broadcast.html

jery_slo

Pri nas vsega skupaj 72,5mm padavin, ponoči je najbolj deževalo ob 3:30, kar se vidi tudi na radarski sliki:

Je pa zanimivo, da so vseskozi nastajale padavine SZ od Ljubljane, ki so nas potem zadele direktno. Malo podobno je bilo mislim da 1 mesec nazaj, ko se je v okolici Velenja sprožilo toliko plazov. Tudi takrat je padavinsko območje nastajalo na isti lokaciji in potem potovalo proti nam.

lrajselj

Ja, jug je v tem poslabšanju ostal bolj ali manj suh.
Pri nas je bilo v včerajšnji zgodnje popoldanski plohi 2.5mm dežja, zgodaj zjutraj pa še dodatnih 0.5mm.
Hja, lahko bi bilo več, ampak .... lahko bi bilo pa tudi manj  :icon_haha:

Sem pa podobno kot @Ledeni, opazil, kako je včeraj ves popoldan pihal zmeren SV veter, ki se je proti večeru umiril... in se potem ni več obnovil niti ponoči.

Trenutno še vedno oblačno pri 13.7 °C, vlaga 80%. Tlak v vzponu, trenutno 1020.6 hPa (včeraj popoldne je znašal 1008 hPa).
Ah.... to vreme!

Ekolog

Hm zanimivo da je tokrat v samem Žalcu padlo več padavin kot pa pri @max-u, kjer zaradi orografije ponavadi več pade kot npr. v Petrovčah ter ostalih Spodnjesavinjskih krajih :icon_arrow: :icon_question: :shrug:

mat89

Pretežno oblačno
T:12,8.c
Tmin:11,6.c
Padavine včeraj:25,4mm
Padavine danes:7,8mm
Skupaj v tem poslabšanju:33,2mm

lp

jery_slo

Citat od: Ekolog dne 05. September 2009, 10:27:50
Hm zanimivo da je tokrat v samem Žalcu padlo več padavin kot pa pri @max-u, kjer zaradi orografije ponavadi več pade kot npr. v Petrovčah ter ostalih Spodnjesavinjskih krajih :icon_arrow: :icon_question: :shrug:

Poglej radarsko sliko za ponoči pa ti bo vse jasno, bil je zelo ozek pas zelo močnih padavin. Še do polnoči sma imela približno iste količine, jaz 52,5mm, Griže pa 50mm.

gregach

Ponoči in zjutraj je padlo le še 4.9mm padavin, tako da skupno v tem poslabšanju 23.7mm---->v primerjavi z Žalcem zelo malo, proti nekaterim drugim pa še kar dosti
pretežno oblačno
T=11.1°C
Vlaga=84%
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

maestro

Intenziven prehod fronte z grmenjem in sodro ter močnim nalivom, je pri nas pustil dodatnih 26.4mm
Skupno v tokratnem poslabšanju 145.5mm

Srečo smo imeli, da se je včerajšni pas proženja nato pomaknil  severno  od Bohinja, drugače bi bila katastrofa...
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Ob samem prehodu fronte je padlo še 14mm dežja, sicer pa v 24h 6-6UTC padlo 96mm dežja.

Skupno v poslabšanju: 110mm :drool:

Včeraj sta izstopala predvsem dva naliva:
v prvem, ki je bil okoli 12h je v pol ure padlo kar 42mm
radarska slika

naliv

v drugem, ki pa je bil okoli 19h pa smo imeli tudi točo in je v pol ure padlo 22mm

radarska slika

naliv (vidna je tudi toča)

Še nekaj utrinkov včerajšnjega in današnjega dogajanja:
Pogled proti Kranju okoli 17h, ko so nas prekrili temni oblaki, od Kranja naprej pa je sijalo sonce

Plaz pod Ljubeljem

Mošenik

Tržiška Bistrica

urbang

v tem poslabšanju je pri meni padlo 46mm  :)

:wavey:

Ekolog

Tržičan, odlično si tole dogajanje pri tebi dokumentiral, hehe zadnja fotografija mi je pa zelo znana oz. lokacija zadnje fotografije :), mi je včeraj mami rekla, ko je zvečer prišla iz Tržiča, da je voda dobesedno drla iz Doline ter iz Jelendola dol, močan vodni tok je s seboj prinašal tudi vejevje ter manjše hlode, skratka baje je bilo noro, mi je mami v hecu rekla, da bo cela Dolina dol pršla :icon_lol: :icon_lol:, še sreča da so sedaj na novo sanirali strugo, da je voda bolj enakomerno tekla skozi :icon_arrow: :buttrock:

kekec46

No na našem koncu smo bili pri tasuhih ....
T: 13,0
Tmin: 9,2
HG: 72
P: 1019,1
Pad danes: 5,3 mm
Pad včeraj: 3,3 mm
Skupaj obilnih 8,6mm  ;)
Edino včeraj je bil močan veter, največja hitrost zabeležena v HW je  76 km/h v Wswinu pa 64,1 km/h

Lp