ZEVS Forum

Napoved vremena (16.01-31.01.2008

Začel/a paradolf, 16. Januar 2008, 09:22:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

rokee

tud, v prejšnem stoletju so prihajale take zime s takim vremenom,...to ni nč neobičajnega....
ampak res pa je eno, včasih so se pojavljale take bolj poredko, zdej pa bolj pogosto,....
trend se obrača
kar pa še ne pomen, da bo ta zima se končala tako oz. nadaljevala tako, kot je trenutno stanje,....
tud februarja se lahko spusti do -15- in še manjje pa res, da je sončno obsevanje močnejše, pa tudi dnevi občutno daljši....
ampak vseeno, zima bo,...pa čepraw se lahko zgodi, da samo za nekaj dni...kot nas presenečajo te temperature sedaj,...zakaj nas nebi presenetile še v obratno smer (mraz)

Ledeni

Citat od: Thunder dne 18. Januar 2008, 22:41:53
Zima 06/07 = zima 07/08. To je že jasno, še tisti ki so me pljuvali novembra kako si drznem govorit da bo zanič zima ko pa karte izgledajo perfektno so potihnili. Tudi ko sem jim rekel da zunaj muhe letajo novembra in decembra so še vedno tupili da je dobra zima.  :icon_lol: Zakaj? Ker karte tako kažejo, kajpak.  :clap: :icon_haha: :icon_lol: Fantje malo več logike in opazovanja narave pa malo manj buljenja v bitne slike, pa bo.  :clap:

Več sreče v zimi 08/09 za nas vse nam želim, saj nov let je bil še pred kratkim. V tretje gre rado.  :clap:

Tako je  :clap: :clap:

Več v temi stokanje in jokanje.

umetnik

Malo za spodbudo.

Tudi za konec meseca po novem GFS sploh ne kaže tako slabo  :icon_question:

Ni še konec, ne.

domenz

Ker nekateri enostavno ne dojamete bistva napovedi vremena, ki naj bo
tehtna ter z kolikor toliko zanesljivimi podatki (pa če se uresniči ali ne),
bom napisal le še tole:

Škoda da ni modelov za 560h v prihodnost.... Mogoče bi tisti risali še lepše...
Recimo 10 dni sneženja in kumulativo 215cm za Ljubljano, da bom banalen!

Pa vsa čast nekaterim na forumu, ki resnično izčrpno utemeljijo svojo
napoved in so me marsikaj naučili!
"tuti-fruti"

Vremenska postaja Miklavž na Dravskem polju

www.miklavz.vremenskapostaja.com

markokorosec.net

Citat od: domenz dne 19. Januar 2008, 16:36:01
Škoda da ni modelov za 560h v prihodnost.... Mogoče bi tisti risali še lepše...
Recimo 10 dni sneženja in kumulativo 215cm za Ljubljano, da bom banalen!

Pa vsa čast nekaterim na forumu, ki resnično izčrpno utemeljijo svojo
napoved in so me marsikaj naučili!

A si zihr, da ne obstajajo? Tole si poglej...

http://91.121.0.76/modeles/cfs/run/

imaš karte za 6732h vnaprej :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: In sploh ni tolk veliko zgrešil za danes, kar je izračunal že novembra :icon_haha:

Aja... pa hvala :icon_wink:

urša

JOJ Mare,a si jim moral pokazati ta "bogokleten" server :shrug: :icon_haha: :icon_haha: :icon_haha:

zigarrdo

Morda pa se vreme le vrne v pravo smer!

GFS ni tako slab, v torek slabe padavine, po nižinah sicer večinoma dež, nato pa manjša frontica tudi v petek...če pa pogledate gfs 12z nad 180z , pa riše prvljico...ogromno snega...ampak o tem raje ne bi ker vemo kako je nad 150h vse brezveze!  :icon_arrow:
Everywhere you go you always take the weather with you

lolcho

jaz v torek pričakujem samo dež čeprav bi naj manjša ohladitev prišla že v torek popoldan

kar se pa tiče za v naprej pa jih veliko pravi da bo februarja veliko snega ampak če se spomnite so novembra pravili da bo december nadoknadil ker novembra ni bilo veliko padavin ampak od tega ni bilo nič

vidim pa tudi sam da se nekaj lepega kaže že konec meseca :icon_wink: :icon_wink:
Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx

kire

Ja za torek kaže nekaj malega padavin.Vendar ohladitev pride šele ob koncu padavin.Samo tako ali tako ne bo veliko padavin, bo šlo le za prehod in tudi v gorah ne bo padlo veliko snega.Potem od torka naprej zopet suho vreme.S temperaturami okoli 3-6oC.Vglavnem tako toplo nebo več kot je ob tem koncu tedna.Kaže pa tudi na padavine za petek 25 januarja.Takrat pa trenutno kaže na dokaj ugodne razmere za sneženje po nižinah.Za konec meseca pa kaže GFS na senženje.Vendar je to še predaleč, da bi lahko rekli kaj bolj konkretnega.Vsekakor se bo še malo spremenilo.
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

kristijan

Mare, sedaj si pa naredil kažin s tem serverjem, ker se bodo posti začeli takole: poglejte kaj kažejo karte na +512.... :icon_haha: :icon_haha: :icon_haha:

Pihe

Torej: Do ponedeljka zvečer bodo jutra še zamegljena oz.nizkooblačna, v višjih predelih pa bo neusmiljeno nažigalo sonce. Ni izključena tudi temperatura višja od +7 stopinj na 850 Hpa. Zaradi tega se bo sneg lepo sesedal, pa tudi plazovi se bodo lepo prožili. V vsaki slabi zadevi moramo poiskati nekaj pozitivnega in ta (pre)visoka temperatura za ta letni čas v gorah bo dobra za to, da se snežna odeja utrdi, sesede in preobrazi. Ta sneg je dobre kvalitete, ker se bo tako preobražen obdržal lahko še pozno v pomlad.
V ponedeljek proti večeru se bo na zahodu začelo pojavljati rosenje in čez noč rahel dež, ki se bo širil proti vzhodu.Čez dan bo ta dežek hitro ponehal, ohladilo se bo in na Primorskem bo potegnila zmerna burja(burja rulzzz,kajne Mare! :buttrock:).Nato pa kaže na hladna jutra v notranjosti, prav tako tudi čez dan, ker se bo spet navlekla nizka oblačnost.Spet bo namreč kaka dva dneva inverzije, ko bo v višinah topleje. Proti koncu tedna pa bi se lahko začel uvod v malo bolj pestro dogajanje. Je pa precej odvisno vse od tistega rdečega güdeka tam na Atlantiku, ki kaže neke nesramne namere nas okupirat. :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

grizli

GFS kaže lepoto za večino vas, začenši z koncem drugega tedna. Kaže na pravcato zimsko poslabšanje in idilo, ki jo nudi ta letni čas. Lep prodor hladnega zraka in celo genovo, sedaj me pa res zanima kaj bo.

lpP

grizli ma vas rad

markokorosec.net

Citat od: grizli dne 19. Januar 2008, 21:49:09GFS kaže lepoto za večino vas, začenši z koncem drugega tedna. Kaže na pravcato zimsko poslabšanje in idilo, ki jo nudi ta letni čas. Lep prodor hladnega zraka in celo genovo, sedaj me pa res zanima kaj bo.

Če mene prašaš... nič resnega :icon_wink: Po ECMWF-ju, ki je malce bolj zanesljiv za toliko vnaprej kot GFS (pa pazi, gledaš 12z karte) kaže na enormno blokado nad zahodno in deloma srednjo EU, tist morebiten prodor, pa bi bil daleč vzhodno...

grizli

Za prodor sem gledal to slikco, če se Pirenejski polotok ohladi, gre hladovina prek naših krajev in takrat je rastur (no ja zimske temperature  :icon_rolleyes: )

...je pa zadeva daleč, tako da bova morda nabirala zvončke in trobentice pod Snežnikom  :icon_haha:

Lejo slikco

lpP
grizli ma vas rad

paradolf

Ko gledam karte za daljno prihodnost jaz še vedno v glavnem vidim le dve možnosti.
Vse bo kot kaže odvisno kam se bo "naselil" Ac nad Evropo.
Nad srednjo Evropo  :smash: ali nad Skandinavijo  :clap:
Saj če bi se pomaknil zahodno od nas bi lahko bilo tudi zanimivo a bi verjetno kaj pametnega dobili le na vzhodu pod vplivom Balkancev.
ECMWF je bolj bogi trenutno.
GFS pa ima odštekano zimski glavni run kar pa ENS-ji ne podpirajo preveč. Naslednji run bo sigurno spet zgodba posebej.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2