ZEVS Forum

Napoved vremena (16.01-31.01.2008

Začel/a paradolf, 16. Januar 2008, 09:22:54

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TgT

@Thunder: Mogoče je ista zate ampak, ko se bo 1x gledala statistika zime ti bo takoj jasno, da je ta zima drugačna od prejšnje.
Kdo pa gleda kakšna je zima po mrčesu?
No ja, mogoče v Ljubljani pri nas pa vsekakor ne. Res je, da karte niso vse ampak tudi vsako zimo je bilo obdobje suhega,jasnega,toplega vremena, enkrat prej, drugič kasneje. Vglavnem. ne moreš rečt da je ista in pika  :icon_smile:

V naslednjih dneh pričakujem na Celjskem okoli +12°C če seveda megle ne bo, mogoče le v Celju  :suspicious:

grizli

:icon_haha: @Thunder je partibrejker, na Kočevskem smo kar imeli zimo, šele tazadnja odjuga je spremenila zadevo...

...jutri pa pričakujem na Kočevskem precej jasno in sončno s temperaturo do 12°C, v nedeljo pa morda še stopinjo več

lpP
grizli ma vas rad

matootam

Thunder, kolk si ti car ej!!!! Res, nevem kako ti uspeva to prerokovanje...
Matr si smotan ej.

polo

Citat od: grizli dne 18. Januar 2008, 23:02:42
:icon_haha: @Thunder je partibrejker, na Kočevskem smo kar imeli zimo, šele tazadnja odjuga je spremenila zadevo...

...jutri pa pričakujem na Kočevskem precej jasno in sončno s temperaturo do 12°C, v nedeljo pa morda še stopinjo več

lpP

Pa da omenim še mojih 24 cm 18.11 2007 :icon_biggrin:

Sem že kar sit te zime  :icon_smile: ,bila je mrzla ampak bolj malo snega max 24cm

Pihe

@Thunder fantina!
Ti si novembra palamudil o tem kaka zanič bo zima, pa decembra, ko so imeli nekateri po 20 ledenih(!) dni tumbal isto, pa sedaj, ko Julijci pokajo od peze novega snega spet daješ muhe za mersko enoto zime. :icon_exclaim:
Pa dej že enkrat se zresni! Sem ti že dvakrat napisal, da ni merilo zime to, koliko je snega na Kongresnem trgu v Ljubljani! Zima je tudi mraz, so tudi pojavi, kot je megla in nizka oblačnost, je nenazadnje tudi burja ali pa jugozahodnik. In če je bil dosedaj splet nesrečnih naključij tak, da po dolinah ni bilo pretirano veliko snega, ne moreš reči, da je zima zanič.Sploh pa ne meseca novembra, ko se je komaj začela. :icon_arrow:
Zimski čas bo trajal še dva meseca.In edino kar vemo zdaj, je to, da nam v naslednjih sedmih dnevih bolj kilavo kaže glede snega v nižinah.Ampak to je vreme.Zaradi tega ga imamo radi.Ker se spreminja in nas preseneča.Nas zahodnjake je zima obdarila super v januarju.To lahko že rečem! Lani v celem januarju 170 mm padavin, letos do sedaj pa že 305 mm!lani ob tem času na Kaninu ena revščina, danes 300 cm snega! Pa kaj bi še lepšo zimo!? Saj je fenomenalna skoraj. :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

paradolf

Citat od: Thunder dne 18. Januar 2008, 22:41:53
Fantje malo več logike in opazovanja narave pa malo manj buljenja v bitne slike, pa bo.  :clap:

Več sreče v zimi 08/09 za nas vse nam želim, saj nov let je bil še pred kratkim. V tretje gre rado.  :clap:

Lahko ti to nam malo razložiš. Očitno smo tukaj vsi malo za luno, ti pa kot kaže vseved.
Zime še zdaleč ni konec. Za nami je polovica zime. Tvoja trditev da je letošnja zima enaka lanskoletni seveda ne drži, saj so ti kolegi že parkrat postregli z podatki ki temu povsem nasprotujejo. Govorim o decembru. Ocenjevati zimo sredi januarja... prosim te no  :icon_rolleyes:

Če bo od danes naprej pa do konca februarja ostalo toplo, potem bom lahko rekel da je bila zima zanič in da je bila precej podobna lanskoletni . Do takrat pa bi bil jaz raje tiho kar se tega tiče, razen če imaš ti zmožnost nekega nadnaravnega videnja  :icon_question:
Predvsem zato me zanima ta tvoja logika in opazovanje narave kot praviš. Mislim da bo to marsikoga zanimalo. Tako če si lahko malo vzameš čas in nas razsvetliš bi bili zelo veseli  :icon_wink:

Torej kakšna naj bi bila zima 08/09?

Oprostite za tole a si ne morem pomagati  :shrug:

Pa še malo aktualnega.

Torej pred nami je v višjih legah precej topel konec tedna. Ponekod po nižinah in primorski zna biti tudi precej megleno.
Nato pa se v torek nakazuje manjše poslabšanje vremena. Verjetno bo le nekaj prehodnega dežja. Dolina se bo vdrla vzhodno od nas.

Ecmwf prav tako riše že čez naslednje tri dni zopet poslabšane.  Kaže na neki manjši odcepljenček.

Oba manjša poslabšanja pa se tudi prav lepo vidi na GFS-jevih ENS-jih.

Za naprej pa je še skoraj brez veze govoriti. Bomo videli najprej kako se bo tole  odvilo.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Thunder

Bilje pri N.Gorici   oblačno   9   
Celje   pretežno oblačno   6   
Črnomelj   delno oblačno   7           
Let. J.Pučnika Lj.   pretežno oblačno   4   
Let.Cerklje obKrki   pretežno oblačno   5   
Letališče Maribor   zmerno oblačno   6   
Letališče Portorož   oblačno   9   
Lisca   delno oblačno   4   
Ljubljana   pretežno oblačno   
Kočevje   pretežno oblačno   5       
Murska Sobota   delno oblačno   6   
Novo mesto   zmerno oblačno   7   
Rateče Planica   pretežno jasno   0   
Slovenj Gradec   pretežno jasno   4   

Nagradno vprašanje brez nagrade: Kaj so te številke sredi januarja?

a) Temperature

b) Višina snega

Če odgovorite z a, potem ste odgovorili napačno, ker zima je HUDA in tako kažejo karte, kakšno stanje je zunaj ni važno (stanje na kongresnem tudi ne, še manj muhe)!!!

Če odgovorite z b, potem bo že prav, ker so karte tako kazale. Živim v kleti brez oken!

To je vaš način pogovarjanja, znam tudi jaz pisati tako. Ampak se na ta nivo ne bom spuščal. Še enkrat in zadnjič. Zima je huda, snega je ogromno, zunaj je mraz da žive duše nikjer. Če vam bo lažje.... :icon_haha:

Se vidimo ko bo sneg, do takrat pa glejte karte, čez okna ne gledat raje, vas bo še infarkt.

VEČ SKOZI OKNO GLEDAT PA MANJ KARTE BULIT!!! Snegoljubec po srcu!

medovreme

Citat od: Thunder dne 19. Januar 2008, 01:20:43
Bilje pri N.Gorici   oblačno   9   
Celje   pretežno oblačno   6   
Črnomelj   delno oblačno   7           
Let. J.Pučnika Lj.   pretežno oblačno   4   
Let.Cerklje obKrki   pretežno oblačno   5   
Letališče Maribor   zmerno oblačno   6   
Letališče Portorož   oblačno   9   
Lisca   delno oblačno   4   
Ljubljana   pretežno oblačno   
Kočevje   pretežno oblačno   5       
Murska Sobota   delno oblačno   6   
Novo mesto   zmerno oblačno   7   
Rateče Planica   pretežno jasno   0   
Slovenj Gradec   pretežno jasno   4   

Nagradno vprašanje brez nagrade: Kaj so te številke sredi januarja?

a) Temperature

b) Višina snega

Če odgovorite z a, potem ste odgovorili napačno, ker zima je HUDA in tako kažejo karte, kakšno stanje je zunaj ni važno (stanje na kongresnem tudi ne, še manj muhe)!!!

Če odgovorite z b, potem bo že prav, ker so karte tako kazale. Živim v kleti brez oken!

To je vaš način pogovarjanja, znam tudi jaz pisati tako. Ampak se na ta nivo ne bom spuščal. Še enkrat in zadnjič. Zima je huda, snega je ogromno, zunaj je mraz da žive duše nikjer. Če vam bo lažje.... :icon_haha:

Se vidimo ko bo sneg, do takrat pa glejte karte, čez okna ne gledat raje, vas bo še infarkt.

Veš kaj! Tole je blazno otročje in smrkavo s tvoje strani. Kakšne poste si pa pričakoval glede na provokacijo? Ne sedaj na forumaše zlivat svojih frustracij s snegom. Tvoj post izpred parih ur bi osebno mirno sprejel, če bi bilo zime dejansko konec, ampak kot je bilo že napisano, sredi januarja takole limat in stokat... :icon_rolleyes: Potem pa še užaljenost špilat...Malo več resnosti. Administratorje pa prosim da odlimajo teh nekaj offtopicov. Bela mia, pa daj se že vkup vzemi, no!
Kaj je na obzorju?

Marko

Thunder še moj 11-letni brat se ne obnaša tak otročje kot ti! Kaj se delaš nekega carja tu s 56 posti...

Trocki

Se čist strinjam z Thunderjem da je zima nikakva, sam pa vseeno že malo pretirava fant. Mogoče ravno zaradi njegovega pesimizma nimamo snega.  :icon_biggrin:
Tisti ki pa govorijo, da je letošnja zima normalna pam tud ne vem. Ali živijo na V države kjer včasih ni bilo omembe vrednih snežnih padavin, pa jih sedaj vsake toliko čase malo zamede balkanc, ali pa živijo na kaninu. Jaz osebno sem razočaran. Od novembra pa do sedaj je pri meni padlo 2cm snega, in je najman 10x deževalo, kar je glede na mojo lokacijo, kjer smo imeli par let nazaj najman 2x na zimo vsaj pol metra snega, katastrofa. Izvzamem tistih par mrzlih dni v decembru. Upanje pa ostaja v mesecu februarju, čeprav zelo majhno.  :icon_sad:

LP
Vreme bo! :)

kire

Citat od: Trocki dne 19. Januar 2008, 08:36:41
Se čist strinjam z Thunderjem da je zima nikakva, sam pa vseeno že malo pretirava fant. Mogoče ravno zaradi njegovega pesimizma nimamo snega.  :icon_biggrin:
Tisti ki pa govorijo, da je letošnja zima normalna pam tud ne vem. Ali živijo na V države kjer včasih ni bilo omembe vrednih snežnih padavin, pa jih sedaj vsake toliko čase malo zamede balkanc, ali pa živijo na kaninu. Jaz osebno sem razočaran. Od novembra pa do sedaj je pri meni padlo 2cm snega, in je najman 10x deževalo, kar je glede na mojo lokacijo, kjer smo imeli par let nazaj najman 2x na zimo vsaj pol metra snega, katastrofa. Izvzamem tistih par mrzlih dni v decembru. Upanje pa ostaja v mesecu februarju, čeprav zelo majhno.  :icon_sad:

LP
Letošnjo zimo boš še čist lahko imel pol metra snega.
Spovni se februarja 2004.
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

markokorosec.net

/off: odgovor sm premaknil v temo "stokanje"...

V torek/sredo nas bo oplazila dolina in prinesla večinoma suho ohladitev, vsaj zrak se bo zamenjal in mal burje končno pri nas. Sam naj pol naslednji greben blokade potegne bolj severno, da bo vsaj pihalo...drgač bom pisal 10 dni nizke oblačnosti... :banghead:

sn0wball

Js sm sicer konstantni opazovalec foruma in nepoznavalec, ampak se strinjam s Thunderjem.

Narava bolje pokaže kakšna je zima, kot pa statistika.

domenz

Dajte malo gledat objektivno, ne pa se nekaj prepucavat. Thunder ima prav. To ni zima kot bi
morala bit. Tudi suma naših 10cm snega tukaj ni nič kaj normalna za povprečno
zimo. Vsi mečete ven Vogel pa Kanin. Ja če ne bo zime v visokogorju, kje pa
naj bo? Pa tudi tam so se še 3 tedne nazaj dričali po skalah.
Ko govorimo o "normalni" in "povprečni" zimi bi morali imeti v mislih neke
kriterije in se pogovarjati o nižinah. Poglejte Pohorje, vzhodne karavanke. Smučam po
vodi in napraskanih 15cm snega. In to na 1500m. Ja, zelo normalna zima!

In kaj kažejo karte? Čez vikend bo očitno odlično pomladno kolesarsko vreme, temp.
nad 10, nato se kaže prehodna ohladitev sredi tedna, ob koncu padavin mogoče! pobeli
sredogorje, potem spet dvig temp. Ja in zelo verodostojne slikice za 7+ dni spet kažejo
na ohladitev.
Zelo zimsko bo torej....  
"tuti-fruti"

Vremenska postaja Miklavž na Dravskem polju

www.miklavz.vremenskapostaja.com

zigarrdo

Joj joj, ljudje moji, smo v rubriki napoved vremena kjer gledamo kakšno bo vreme v naprej in komentiramo karte, ne pa da govorimo kakšna je bila zima, ...offtopic, tole vse skupaj!
Everywhere you go you always take the weather with you