ZEVS Forum

Napoved vremena (01.01.2008-15.01.2008)

Začel/a TWISTER, 30. December 2007, 13:05:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Serpentinšek

Citat od: Cumulonimbus dne 01. Januar 2008, 13:50:19
...in potem spet dolgočasno vreme še naprej, s to razliko da bi bile temperature višje kot te dni :icon_arrow:

A misliš?  :icon_question: Če bo po nižinah še naprej kraljevala nizka oblačnost, potem bo težko kaj topleje...ali pač?  :icon_confused:

V primeru nizke oblačnosti in inverzije, bomo pa vsaj po hribih lahko v puloverju hodili :icon_biggrin:

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Cumulonimbus

zaenkrat kaže da bo v višinah pihal JZ veter v nižinah pa veter vzhodnih smeri. v višinah bi bilo precej toplo medtem ko bi v nižinah kraljevala nizka oblačnost temperature pa okoli nič ali malo nad 0°C :icon_arrow: močno dvomim v uresničitev teh kart, kolkrat je že kazal na slabše pa se je z naslednjimi zagoni stvar popravila na bolje, bomo videli :shrug: za konec tedna pa mislim da situacija še zdaleč ni določena, padavine so blizu, topel in hladen zrak blizu...

lp
Član ZEVS :)

MaRkUš

Zivjo.Mene pa zanima ce potem sploh lahko pricakujemo kaksne padavine? :icon_question:

kristijan

Citat od: MaRkUš dne 01. Januar 2008, 18:25:27
Zivjo.Mene pa zanima ce potem sploh lahko pricakujemo kaksne padavine? :icon_question:

Kot je napisal Cumulonimbus je še vse v negotovosti, ampak tam na zahodu bodo skoraj zagotovo deležni padavin, drugi pa zaenkrat bolj malo oz. brez padavin :icon_wink:
Če pogledaš na stran ARSO-vcev,bo pa precej padavin.... :icon_haha:

lolcho

no pa še malo moje napovedi

jutri:
na zahodu pretežno jasno na vzhodu pa naj bi bilo oblačno sem pa tje lahko prileti kkšna snežinka
četrtek:
dopoldan naj bi bilo oblačno proti večeru naj bi v zahodni polovici slo pričelo rahlo snežiti največ padavin naj bi bilo na skrajnem zahodu
petek:
zjutraj in del dopoldneva naj bi še snežilo potem pa ponehalo
sobota:
zjutraj se bodo ponovno začele pojavlati padavine najprej kot sneg potem pa po nižinah kot dež(verjetno)
nedelja:
na J, Z in v osrednji slo bo čez dan rahlo deževalo(možnost za sneg ni velika)

(po trenutnih kartah)

vse je še zelo odprto tako da se točno še ne ve

kot vidite sem šele začetnik tako da me kar popravite :icon_biggrin: :icon_biggrin: :icon_smile: :shrug:
Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx

Elessar

ARSO je tako napisal

V četrtek in petek bo pretežno oblačno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bodo manjše padavine, v notranjosti Slovenije kot rahel sneg.

A mi lahko prosim kdo razloži kaj naj bi to pomenil v zahodni in deloma srednji Sloveniji bodo manjše padavine(dež?sneg?) če so nato napisali v notranjosti kot rahel sneg potem bi jaz sklepal tako da bo drugod dež. Ali se motim?. Sicer se mi pa zdi da tista napoved za vikend nebo držala, ali pa imajo kake modele in jih tako kažejo samo neverjamem da bi vse karte do katerih imamo mi dostop kazale kontra kartam od ARSA. :icon_confused: :icon_question:
Lp, Tilen

Lazic

Citat od: Elessar dne 01. Januar 2008, 18:56:15
ARSO je tako napisal

V četrtek in petek bo pretežno oblačno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bodo manjše padavine, v notranjosti Slovenije kot rahel sneg.

A mi lahko prosim kdo razloži kaj naj bi to pomenil v zahodni in deloma srednji Sloveniji bodo manjše padavine(dež?sneg?) če so nato napisali v notranjosti kot rahel sneg potem bi jaz sklepal tako da bo drugod dež. Ali se motim?. Sicer se mi pa zdi da tista napoved za vikend nebo držala, ali pa imajo kake modele in jih tako kažejo samo neverjamem da bi vse karte do katerih imamo mi dostop kazale kontra kartam od ARSA. :icon_confused: :icon_question:

V notranjenosti je po ARSOtu mišljeno vse razen obale kakor jaz vem...glede padavin pa GFS je z njimi zelo skromen (skoraj ničen),GEM je čez vikend bolj radodaren,glede oblike pa v soboto zjutraj kaže na sneg ki bo kaj hitro prešel v dež.Za četrtek in petek pa tudi GEM ne kaže kaj drugega kot rahel sneg na skrajnem zahodu.Ampak ob takih situacijah kljub slabim kartam zna skrajni zahod dobiti kar lepo količino snega.

kire

Tudi Velkavrh je rekel da omembe vrednih padavin četrtek in petek ne bo.Po moje bo to samo naletavanje snega.U soboto pa rahlo sneženje ali pa rahel dež.Tako da mislim da tudi na zahodu ne bo padlo več kot 5mm padavin do petka.
Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire

paradolf

Nov zagon ECMWF-ja kaže na nek plitev ciklonček v severnem sredozemlju v soboto. Tako sedaj vidim razlog za slikovno napoved za soboto na ARSU.

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Pihe

Citat od: Lazic dne 01. Januar 2008, 19:35:54
Ampak ob takih situacijah kljub slabim kartam zna skrajni zahod dobiti kar lepo količino snega.

Zdaj bom dal "alternativno" vremensko napoved. Takšno, ki bo samo malenkostno bazirala na vremenskih kartah in modelih:icon_biggrin:
Prepričan sem namreč, da bo tu na zahodu(skrajni zahod!) nekaj snega od četrtka do sobote kljub piškavim napovedim, vseeno padlo.Neke živali, ki skoraj nikoli ne zgrešijo poslabšanja sem danes videl.In to sta kanja, ki se spreletava nad naseljem in glasno pivka(običajno teh ujed ni v bližino naselij!) ter predvsem ptiček taščica.Ta se resnično pojavi na okenskih policah, pa na terasi, pa na balkonu, skratka v neposredni bližini človeka resnično samo takrat, ko začuti ohladitev. To lahko rečem z zanesljivostjo, saj opazujem obnašanje teh dveh ptičev že najmanj 20 let.In sem tudi prepričan, da se bodo karte iz ure v uro nagibale v prid snegoljubcem. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

medovreme

Citat od: Pihe dne 01. Januar 2008, 19:59:25
Zdaj bom dal "alternativno" vremensko napoved. Takšno, ki bo samo malenkostno bazirala na vremenskih kartah in modelih:icon_biggrin:
Prepričan sem namreč, da bo tu na zahodu(skrajni zahod!) nekaj snega od četrtka do sobote kljub piškavim napovedim, vseeno padlo.Neke živali, ki skoraj nikoli ne zgrešijo poslabšanja sem danes videl.In to sta kanja, ki se spreletava nad naseljem in glasno pivka(običajno teh ujed ni v bližino naselij!) ter predvsem ptiček taščica.Ta se resnično pojavi na okenskih policah, pa na terasi, pa na balkonu, skratka v neposredni bližini človeka resnično samo takrat, ko začuti ohladitev. To lahko rečem z zanesljivostjo, saj opazujem obnašanje teh dveh ptičev že najmanj 20 let.In sem tudi prepričan, da se bodo karte iz ure v uro nagibale v prid snegoljubcem. :icon_wink:

Si kakšne ptiče zelence tudi ugledal, tudi ti naj bi "prinašali" ohladitev in zimo (...)  :icon_question:

lp
Kaj je na obzorju?

Lazic

Madona na Svetu so vreme tako napovedali da ga bodo gledalci do nedelje pričakovali najmanj pol metra...tam pojavov kot so rahlo sneženje in naletavanje snega sploh ne poznajo.

fisher

Za nedeljo je podoben ciklonček anrisal tud GEM. Vendar pa temperature daje na 850hPa nad 0... Tako, da se v primeru formiranja tega ciklončka za sneg težko izide. Vendar pustimo se presenetiti. Bi pa vsaj Kanin in Vogel ahko dobila nekaj prpotrebnih centimetrov.

Ciklon

GEM tudi kaže v to smer kot ECMWF. Čez vikend tudi riše tist ciklonček nad Italijo, vendar bodo padavine po nižinah v obliki dežja. :icon_arrow:

NGP 12Z tudi kaže kar precej padavin v obliki dežja, ob koncu padavin pa lahko tudi sneg.  :icon_arrow:

V Genovskem zalivu bi nakaj nastajalo (T):

Padavine bi se okrepile in od JZ zajele vso Slovenijo.

Ohladitev od SV.

[/url
Raj je v naravi :buttrock:

Korda

GFS vrlo loš, snijega nema, umjesto njega toplina velika, posebice u gorju, dok bi po nižina nastala magla

ajd bar će bit lijepo za smučanje  :icon_haha:
snijega i igara!!!