ZEVS Forum

Napoved vremena (01.01.2008-15.01.2008)

Začel/a TWISTER, 30. December 2007, 13:05:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

H2o

Take usklajenosti kart za 144+ ur naprej pa se nisem videl:
ECMWF:

GFS:

JMA:

UKMO:

168 pa nekaj takega:
ECMWF:

GFS:

Saj ne recem da bo kaj s tega, zgleda pa kar vredu. :)

grizli

Res so se lepo ujeli, če pa bo kaj iz tega - bo :icon_rolleyes:

Dež, pa jugozahodnik v višinah krepak, dolinah pa zmeren in presenetljivo toplo za januar

lpP
grizli ma vas rad

kristijan

V parih zagonih smo prišli iz zimske idile v lanskoletno zimo.Zaenkrat so karte naklonjene dežju in pretoplem vremenu. Padavine in mraz se nam izmikajo tako v višinah kot tudi v nižinah.Tudi za naslednji vikend 12.-13. jan. se je pokazal rahel dež, in nato takšen trend tudi naprej.... Upamo lahko samo , da se karte in modeli hudo motijo :icon_biggrin:

Pihe

No, ker je že malo nejevolje(pa tudi posmeha), kje je tisti JZ veter s katerim sem jaz "grozil" pred tremi dnevi, bi moral malo pojasnit zadevo.JZ veter že piha na tistem geografskem področju odkoder se mi pritožujete.Ampak sem jaz spregledal, da vas večina živi v luknjah in kotanjah, pardon kotlinah in dolinah.  :icon_biggrin:
Preprosto sem zadevo napovedal za tako višino, kot je večina točk tu v mojih Julijcih.In če pogledate poročila iz višjih krajev tam pri vas (Lisca in predvsem Rogla!), lahko vidite, kako vam vleče tam. :icon_arrow:
Kdo vam je kriv, če živite v podnu? :icon_haha: :icon_lol:
Ampak ne se bat, tudi vas bo dosegla roka pravice, pardon vetra. :icon_haha:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Pihe

Hiter pregled kart za prihodnji teden ne obeta kake revolucije v smislu snega.Pravzaprav celo pobija kakršnekoli upe na sneg.Modeli so si več ali manj složni: snega v nižinah ne bo!
Sredino poslabšanje: Poslabšanje, ki ga bo čutila le južna polovica države in še to le kot kak rahel dež.
Petkovo poslabšanje: Nekaj upov vzbuja, saj naj bi se naredil ciklon nad Italijo, a kaj ko zaenkrat kaže, da bo njegova lega preveč južna, kar pomeni sesanje toplega sredozemskega zraka gor nad nas.
In sploh vse kaže, da se bo zaradi zelo plitkega ciklona, ki se bo formiral nad Skandinavijo konec prihodnjega tedna, odprla atlantska severozahodna avtocesta nad nas.Ta pa nosi bolj ali manj vlažen in nemrzel zrak.Značilnost tega je, da si prehodi front lahko sledijo na vsake 2-3 dni, ampak praviloma vedno v obliki dežja.
Skratka: tisti ciklon nad Skandinavijo bi moral imeti drugačno predpono: anti! Pa bi imeli lahko zimsko veselje, tako pa.......upanje umre zadnje. :shrug:
Zima, kot jo je bila večina vajena v preteklih treh tednih, se zaenkrat za en čas poslavlja. :icon_arrow:
www.bovec-vreme.si

paradolf

Jaz si zadnje čase malo več časa vzamem predvsem za ENS-je.
Glede na včeraj se stanje danes z GFS 06Z ni dosti spremenilo. Kar nekaj je še vedno ENS-jev z ciklonom v jadranu, tako da možnosti so še vedno. Povsem verjetno je da tudi glavni zagon še pokaže nekaj v smislu tega ENS-ja  :icon_smile:

Je pa ECMWF danes spet enak včerajšnjemu 00Z ki tudi ni bil naklonjen snegoljubcem. Tudi ta model skače vroče-hladno :icon_rolleyes:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Thunder

Ah ja...iz pozno jesenskega vremena gremo v zgodnje jesensko. Zime pa še kar ni (ne, to ni bla zima, teh 0.03 cm snega). Še malo pa bo pomlad.... :icon_arrow: :icon_surprised: :icon_rolleyes:

Kot sem rekel...drug teden zgodnje jesensko mediteransko vreme, temp. pod ledišče večinoma ne bodo šle, padavine bodo seveda v obliki dežja. U glavnem spet bojo muhe in žužki frčali na okoli januarja.  :clap:  :shrug: :icon_surprised:
VEČ SKOZI OKNO GLEDAT PA MANJ KARTE BULIT!!! Snegoljubec po srcu!

Georgje

Citat od: paradolf dne 05. Januar 2008, 12:40:04
Spomnim se da je bilo enkrat po kartah vse "naštimano" za tako bombo. Arso je napovedoval obilno sneženje še 6 ur pred poslabšanjem, na koncu pa jo je ciklon mahnil po podobni poti kot je na prej omenjeni karti. Pojma nimam kdaj je to bilo, morda pa si kdo shranjuje te napovedi in podatke :icon_confused: Takrat smo dobili snega le za vzorec, lahko pa bi ga kar nekaj dm  :shrug:

Če me spomin ne vara, se ene take napovedi spomnim 20/21 2005 oz nekje okoli začetka marca, ko na koncu ni bilo nič konkretnega.
http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsreaeur.html.

janez24

Citat od: Thunder dne 06. Januar 2008, 13:18:05
Ah ja...iz pozno jesenskega vremena gremo v zgodnje jesensko. Zime pa še kar ni (ne, to ni bla zima, teh 0.03 cm snega). Še malo pa bo pomlad.... :icon_arrow: :icon_surprised: :icon_rolleyes:

Kot sem rekel...drug teden zgodnje jesensko mediteransko vreme, temp. pod ledišče večinoma ne bodo šle, padavine bodo seveda v obliki dežja. U glavnem spet bojo muhe in žužki frčali na okoli januarja.  :clap:  :shrug: :icon_surprised:
Teb pa res čist nič nepaše  pojdi na Kredarico tam boš imel pa skoz sneg ,pol boš napisu da sploh več pomladi nebo ko bo junija sneg še gor :icon_lol: :icon_lol: :icon_arrow:
letos pa bo

Jovi

Fantje sneg bo februarja tak k je v navadi zadnji dve leti :icon_wink: :icon_wink: :icon_question: :icon_question:

Zima bo kot kaže po novem februarja in marca na žalost
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

MIHAJLO 86

snega prihodnji teden ne bo je reku markovšek :icon_cry: :icon_cry:

Pihe

Citat od: MIHAJLO 86 dne 06. Januar 2008, 19:42:24

Ni odkril tople vode s tem. :shrug:
Nekaj šans se sicer kaže za naslednji vikend, vendar se trenutni zagoni bolj nagibajo k deževni varianti. :icon_sad:
www.bovec-vreme.si

Serpentinšek

Ja, za začetek upajmo, da bo vsaj padal normalen dež z normalno razporeditvijo temperature po višinah, ne pa tole zmrznjeno sranje pri -2.

Tako bo vsaj nad 1500m konkretno zamedlo, po nižinah pa bomo v zelenem  :icon_biggrin: Čeprav ponekod še imamo nekaj cm snega, vendar ga bo ta teden povsod pobralo...

Se je pa št. prispevkov močno zmanjšalo odkar je začel padat dež  :icon_wink:

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Rotty

Glede na GFS naj bi bila snežna meja na vrhuncu padavin ob koncu tedna na okoli 800m...zaenkrat vsaj to.
Podarjenemu snegu se ne gleda v višino :icon_wink:

paradolf

Citat od: MIHAJLO 86 dne 06. Januar 2008, 19:42:24
Včasih se jim res čudim. Glede na to novo karto ECMWF-ja bi lahko v napovedi uporabil vsaj besedo "predvidoma" 

Rotty glavni zagon res izgleda nekako tako kot si napisal. Obstojajo pa še vedno tudi 4 scenariji z ciklonom v jadranu in sneženjem. 2 scenarija imata tudi praktično 24 urno sneženje  :icon_wink: Ne bi rad zbujal upanje ampak dobro je vedeti da obstajajo še vedno izgledi tudi za zimski scenarij.
Precej pa je ENS-jev ki kažejo da se ciklon iz severnega sredozemlja pomakne preveč južno da bi pri nas dobili sneg. Dokler bo znotraj 180 ur kazalo vsaj na neko mejno situacijo se bo še splačalo kaj debatirat okoli tega  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2