ZEVS Forum

Napoved vremena (01.01.2008-15.01.2008)

Začel/a TWISTER, 30. December 2007, 13:05:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Jovi

Oprosti saj ne mislim razpravljat o tem samo malo sem povedal.Vem da je tu napoved.
Lp :icon_biggrin:
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

hrošč

Za sredo/cetrtek 12z zaenkrat boljsi po padavinah, a slabsi po temperaturi. Je pa blizu vse skupaj..ma se cas da se spremeni (na boljse).

matootam

Citat od: hrošč dne 05. Januar 2008, 17:12:29
Za sredo/cetrtek 12z zaenkrat boljsi po padavinah, a slabsi po temperaturi. Je pa blizu vse skupaj..ma se cas da se spremeni (na boljse).
Bo pa zato nadaljnje dogajanje verjetno čisto drugačno. No, vendarle bi v četrtek z malo sreče snežilo po nižinah.

kristijan

Ja dobro kaže za nadaljnih par dni, samo en problem ostaja.Namreč ECMWF je dosti slabši od GFSja, in ta drugi je manj zanesljiv, tako da bomo videli nadaljni razvoj....Je pa velika verjetnost, da nam zapade sneg v količinah, ki si jih želimo( eni manj, drugi več). Za četrtek je pa tako, da bi lahko malce posnežilo ob koncu padavin :icon_wink:

matootam

Samo poglejte kaj riše 12z za naslednjo soboto! ODKLOP!!!
Obilno sneženje po nižinah!  :clap: :clap: :clap:
Samo so si pa zagoni različni kot noč in dan. Ko bi se vsaj malo uskladili!  :icon_wink:

kristijan

Citat od: matootam dne 05. Januar 2008, 17:35:34
Samo poglejte kaj riše 12z za naslednjo soboto! ODKLOP!!!
Obilno sneženje po nižinah!  :clap: :clap: :clap:
Samo so si pa zagoni različni kot noč in dan. Ko bi se vsaj malo uskladili!  :icon_wink:

Misliš nedeljo?! Sobota je pretopla v nižinah za 4-5 stopinj C, vsaj jaz tako vidim

matootam

Citat od: kristijan dne 05. Januar 2008, 17:45:11

Misliš nedeljo?! Sobota je pretopla v nižinah za 4-5 stopinj C, vsaj jaz tako vidim
Uf ja, se opravičujem.. Nikoli ne gledam temperature po nižinah, ker GFS ne pozna našega reliefa, tako da niso verodostojne.

kristijan

Ja, ampak nedelja je pa taprava.... dovolj padavin, mrzlo zgoraj in spodaj... :icon_wink:

fisher

Glavne so temperature na 850hPa... Vtem času, ko kaže po nižinah še 7 stopinj, je na 850hPa že -4. Tako, da te temšperature po nižinah niso povsem verodostojne po mojem mnenju... Mal čudno mi je vse skupaj.

lolcho

tole je zelo zanimivo!!!!!!!!
za soboto in nedeljo kaže veliko padavin samo še temp. se morajo malo znižati

p.s. ali mi lahko kdo pomaga ker mi ne rata dodat sliko sporočilu

najlepša hvala
Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx

hrošč

Edino kar me pri tem moti je spet odlaganje zadeve..najprej receno v soboto, zdej je prestavlen v nedeljo..no ja bomo vidli.

paradolf

Po pregledu ENS-jev GFS12Z lahko rečem tole.
Za termin o katerem se trenutno govori kažejo nekako takole:

2 kažeta da naj bi takrat nad nami bil Ac ali pa vsaj njegov vpliv, tako da padavin sploh ne bi bilo. :icon_acro:
2 kažeta nekako na prehod frontice ob SZ vetrovih kar pomeni tudi skoraj nič padavin. Če že kaj pa le malo dežja. :icon_bird:
7 ENS-jev kaže da bi nastal ciklon ali pa vsaj nekaj njemu podobnega v zahodnem Sredozemlju. V tem primeru ne moremo računati na kaj konkretnega. Topla varianta v glavnem :smash:
Imamo potem 6 ENS-jev ki podpirajo glavni zagon z genovskim ciklonom z ugodno potjo in vsaj nekaj snežnih padavin :clap:  :drool:
So pa potem še 3 ENS-ji + controlni zagon ki pa so nekaj vmes med genovo in ciklonom nekoliko zahodneje ali pa se genovc ne pomakne proti vzhodu. Tukaj seveda še je nekaj potenciala in upanja. :shrug:

Je zdaj komu kaj več jasno kaj bo drug vikend  :icon_question: :icon_rolleyes: Razmerje niti ni tako slabo v prid snegu a žal je to še predaleč. Seveda pa je to zagon z najmanj vztopnimi podatki tko da...

Imam dosti kart za danes. 18z bom pustil komu drugemu  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Jovi

Tu je GFS spet zamaknil padavine za nekaj dni kasneje sepravi iz četrtka na soboto,torej kaj lahko spet sklepamo.Da bo na koncu vse skupaj NIČ :icon_question: :icon_question: :icon_question: Mogoče pa celo to kar kaže.Kar seveda ni slabo.Ciklonček pri nas,veliko padavin,ohladitev v višinah mogoče bi bilo fajn če bi šel hladen zrak malo nižje še...Kajti šele proti koncu padavin bi snežilo.Glavnina bo mimo.No ja jutri bo spet drugače.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

grizli

Zanimivo je, kako je ALADIN zadel napoved (vsaj za Kočevsko),
padavine so se vselej ustavile na meji, bilo je samo nekaj par minutnih prehodov dežja

Trenutno

Napoved za 21.00 h

(vir: ARSO)

lpP
grizli ma vas rad