ZEVS Forum

Napoved vremena (01.01.2008-15.01.2008)

Začel/a TWISTER, 30. December 2007, 13:05:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kristijan

Citat od: marek dne 02. Januar 2008, 18:56:23
Julijce bo potem v vsakem primeru zalilo ?

Zalilo, zasnežilo.... kakor hočeš, da se pove o količini snega.Tam zgoraj bi ga pa res lahko zapadlo veliko, o ja!

zigarrdo

g.Markošek je dejal da bo v nedeljo sprva deževalo nato pa snežilo, ja ja to je rekeu  :icon_question: :clap:

Everywhere you go you always take the weather with you

Ciklon

V soboto bo na primorskem deževalo, v notranjosti države lahko sneg tudi preide v dež. V nedeljo bo sprva deževalo potem pa snežilo.
Taka je bila sedaj napoved g. Markoška na TV.
Raj je v naravi :buttrock:

blazek

Po zadnjem zagonu GFS-ja bo snežilo precej višje, kot predvideva ARSO. Po nižinah pa bo večinoma dež in toplejše vreme. :icon_smile:

TWISTER

Citat od: Pihe dne 02. Januar 2008, 18:20:33
Skoraj bi lahko že izdali "predopozorilo" za močan jugozahodni veter na Štajerskem in v Prekmurju za soboto in nedeljo. :icon_arrow:
Ocena sunkov se giblje do 80 km/h!

:icon_question: :icon_question: :icon_question: od kje ti to... a si pozabil upoštevat AC na SV :icon_question:

no lahko se še kaj obrne, ampak zaenkrat ne zgleda za veter v nižinah :shrug:

Lazic

Optimistična tale napoved Markoška...GFS je pa iz zagona v zagon slabši.Ne smao da je temperaturo nabil še za par stopinj,za nedeljo popoldne je še padavine za naš konec zbrisal in jih premaknil le na jug in vzhod.Nekaj malega ostaja dopoldne ampak je občutno pretoplo za sneg.Tudi za sredo je vse skupaj premaknil na jug,temperature so pa tudi povsem neprimerne za sneg.Težko verjamem da bi GFS na kratek rok tako zgrešil tako da se bojim da se nam obeta poštena odjuga...

Serpentinšek

Končno!  :clap:

:buttrock: :buttrock: :buttrock: :buttrock:

Ne morem si pomagat, na JZ poslabšanje smo čakali okoli dva meseca. Sicer pa še ni zihr, tale Markovškova izjava za nedeljo "sprva dež, nato sneg" mi nikakor ne gre v račun.  :surprised:
Verjetno bo jutri drugače, pričakujem vsaj nekaj takega kot "v nedeljo bo po nižinah večinoma deževalo".  :icon_arrow:

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

TWISTER

ah Lazć pusti ta gfs...še 2 dni nazaj je kazal AC 1035hPa za to obdobje...mislim da se mora še mal zbrihtat, ker tega ciklona sploh ni imel vračunanega...sedaj res upa da bo ecmwf do konca pravilen, polovico(padavine) je že zadel, zdaj pa naj še temp. pa smo na konju :icon_wink:

Pihe

Citat od: TWISTER dne 02. Januar 2008, 19:13:37
:icon_question: :icon_question: :icon_question: od kje ti to... a si pozabil upoštevat AC na SV :icon_question:

Pa še kako zgleda za veter v nižinah Twister! In tudi bo! :icon_arrow:

Pa še to: Ta vetrna slika se več ali manj vleče že par zagonov.

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

TWISTER

Pihe sam to je na cca 1000m, jaz sem ti jih prilepil za nižine :icon_arrow: :icon_wink:

no, sej bomo videli kako bo s tem JZ :shrug:

Pihe

Citat od: TWISTER dne 02. Januar 2008, 20:01:37
Pihe sam to je na cca 1000m, jaz sem ti jih prilepil za nižine :icon_arrow: :icon_wink:

no, sej bomo videli kako bo s tem JZ :shrug:

925 Hpa je cca 800 metrov mimogrede. :icon_wink:
Na vetrno sliko 10 metrov pa jaz ne dam popolnoma nič, ker je na tej "višini" vse odvisno od orografskih in drugačnih ovir. :icon_arrow:
Ampak se oba strinjava, da je situacija zelo nepredvidljiva.Lahko nastane tudi kak mali sekundarček točno nad nami, tudi za to so možnosti! :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Ciklon

Citat od: Lazic dne 02. Januar 2008, 19:15:42
Optimistična tale napoved Markoška...GFS je pa iz zagona v zagon slabši.Ne smao da je temperaturo nabil še za par stopinj,za nedeljo popoldne je še padavine za naš konec zbrisal in jih premaknil le na jug in vzhod.Nekaj malega ostaja dopoldne ampak je občutno pretoplo za sneg.Tudi za sredo je vse skupaj premaknil na jug,temperature so pa tudi povsem neprimerne za sneg.Težko verjamem da bi GFS na kratek rok tako zgrešil tako da se bojim da se nam obeta poštena odjuga...

Jaz bi počakal raje še par zagonov GFS-ja. Zadnje čase res "podleže" ECMWF napovedi in se ji pridruži. Se mi zdi, da je GFS 18Z zadnje čase neka prelomnica.

Da omenim:
Za pretekli ponedeljek je prvič pokazal padavine na vzhodu SLO šele v nedeljo zvečer (18Z)( cca 12 ur prej), medtem ko je ECMWF to kazal že nekaj dni prej.
Prav tako se je zgodilo včeraj (enako 18Z) - za padavine čez vikend, katere je ECMWF videl že prej.

Možno je, da se že spet današnji GFS 18Z temperaturno približa ECMWF-ju (padavine pa že itak kaže). :icon_wink: Bomo videli čez par ur. :icon_wink:
Raj je v naravi :buttrock:

Jovi

V nedeljo bo čisto možno da dež preide v sneg če bo v višinah topleje proti večeru,nižje pa tako ali tako ne bo toplo.Mene posebno zanimata tela dva dneva kar se tiče padavin pa tudi mraza.
Razmišljajte pozitivno, uživajmo v naravi

Astra

Kot prvo prosim, da "nekateri" začetniki ne sprašujete za vreme v tej temi, ki je namenjena napovedovanju !!!  :suspicious:

Sem pa malce pogledal tele karte in so si malce nasprotujoče. So si pa enake v enem, da se bo zgodil prehod iz SV situacije v JZ oz. J situacijo. To pa pomeni slej ali prej zvišanje temperature tudi pri nas. Ker bo nad Skandinavijo območje visokega pritiska, bo nekaj časa veter še vlekel od SV oz. V. Potem se ojača ciklonček v Sredozemlju in ravno nekje nad severno Italijo ustvari še en sekundarni ciklonček tja v nedeljo ali ponedeljek. Na žalost pa bo takrat pri nas že pretoplo za kakšen sneg v nižinah, bo pa vsaj v centralni in zahodni Sloveniji tja do ponedeljka padlo med 30 in 40mm padavin. Meja sneženja se bo po mojih ocenah v soboto iz nižin dvignila proti 1000 metrom nad morjem. Meja se bo dvigala od JZ proti V Slovenije, kjer bo "otoplitev" prišla z zamikom.

Še ena majhna analiza GFS slike padavin. Pa uspešen delavnik želim.  :icon_wink:

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

Korda

po većerašnjim kartama, u nedjelju in ponedjeljak padal bi sam dež po nižinah, a sneg iznad 1500m  :icon_question:

ensamble za srednju slo. kaže da oborina nebu več, i budu kot dež

snijega i igara!!!