ZEVS Forum

Napoved vremena (15.12.2007-31.12.2007)

Začel/a georges, 16. December 2007, 19:57:55

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

georges

No zaenkrat kaže, da se bo vreme umirilo in da bo vsaj en teden če ne več brez posebnega dogajanja.

markokorosec.net

Tole je "paradolf" napisal v prejšnji temi (do 15.12....)

CitatŠe en udarec več. Pečenko je zjutraj govoril da ni velike možnosti da bi se pojavila nizka oblačnost v prihodnjem tednu zaradi nizke vlage v ozračju.

Hmm, po čem Pečenko to sklepa in zakaj ne bi bilo nizke oblačnosti? :icon_question: Kje on vidi nizko vlago po nižinah SLO? Če bi bil veter od SSV, bi že nekako bilo razumljivo...a ob vetru iz VJV pa nekega sušenja ozračja ni pričakovat...padavine so bile in je vse nabito z vlago. V višinah se bo postopno kar hitro ogrelo in tudi mešanja ni vidt, torej pelje to direkt v nizko oblačnost. GFS že v torek začne risat kar močno inverzijo v plasti 800-900hPa...in ob vzhodnem vetru v srednjih plasteh bo zabijalo zrak v Dinaride. Hladen zrak ostane stisnjen pri tleh, zgoraj pa se hitro segreje. Kar bo vzhodno od Dinaridov, je pod nizko oblačnostjo. Jst ne vidm druzga :shrug: Po eni strani pa držim pesti za Pečenkota, ne bi rad ždel pod nizko oblačanostjo naslednje dni po SLO...imam spet precej poti na vzhod dežele in bi bilo boljš bit na sončku :icon_biggrin:

Drgač pa proti koncu tedna postopno veter obrne bolj na severnega v vzhodni EU (mogoče nam pa tista dolina na vzhodu mal pomaga), v Sredozemlju pa bolj na južnega, in bo tudi le-to počasi nabasalo v nizko oblačnost...padavin pa resnično ni vidt tja do Božiča :surprised:

Aja, pa naslednjih 48h bo še kako pestro pri nas na burji  :drool: Aladin ima za jutri od zgodnjega dopoldneva pa do večera ocenjene sunke kar okoli 130km/h za Kras in Vipavsko dolino! :buttrock: Tudi tekst iz ARSO napovedi "Ob Jadranu bo pihala močna, pod Velebitom jutri tudi orkanska burja" je obetajoč. Smer vetrov namreč nekako VJV in tole je nas tule praktično idealno :icon_wink: :buttrock:

matootam

Sem slišal po radio, ko sem se prebujal, da je en meteorolog (nevem kater) napovedal, da letos več ne bo snega. So spet mal preveč sigurni  :icon_rolleyes:

kristijan

Citat od: matootam dne 17. December 2007, 06:14:32
Sem slišal po radio, ko sem se prebujal, da je en meteorolog (nevem kater) napovedal, da letos več ne bo snega. So spet mal preveč sigurni  :icon_rolleyes:

Glede na trenutne karte res kaže tako, ampak je pa zaletav..... :icon_haha:

Snego_17

Sicer pa Arso-va napoced glede temperatur sploh ni tako slaba!! Jutra bodo mrzla čez dan pa le nekaj stopinj nad ničlo!  :icon_wink: :icon_wink:

walter76

Mislim ,da bomo v letosnjem letu se delezni padavin,kaksnih pa se ni jasno.
Do Bozica pa suho in postopno malo topleje,seveda megla in nizka oblacnost nam bolj ali manj ne uide..
Prijatelj vremena !

robi14

Glede na to, da ste bolj enotnega mnenja za vreme naslednji teden, me zanima, kako se da videti iz kart, da se obeta inverzija in nizka oblačnost? Lahko k odgovoru prilepite tudi kakšno slikco?

hvala

robi14

Zdj pa malo materiala za glodanje za praznike:
Sem gledal GFS-je 00Z, pa se nekako ne morejo odločit kaj bo...
Nekateri rišejo dež (so v manjšini), večina pa sneg in tudi večina perturbacij je kar spodbudnih za pravo temperaturo tako po nižinah, kot na 850 hPa...

indijanc

Tudi jaz sem se malo poigral z kartami po božiču, glede na to, da se bo sedaj vreme za ta teden umirilo...
Mislim, da so realne šanse, da tudi v nižinah dobimo sneg (00Z zagon) in bi bilo za novo leto vsaj malo snega po tleh če že nebi padal od zgoraj...Tudi intenziteta padavin pa bi lahko o tem odločala, bi pa v tem primeru šlo za precej južni sneg, se pravi voda, luže pod samim snegom... :shrug:

zimazakon

Po kartah ki jih omenjaš je na silvestrovo lepo pod nulo ,sneženo in podobno ostane še naprej vsaj do 2.01.02008.
Je pa seveda odločno predaleč, da bi pametovali o tem :icon_arrow:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

kristijan

No, no... Karte so zaenkrat enkratne od 28.12 dalje, prej pa po zdajšnih deževne(25-27.12) ne glede na intenziteto padavin :icon_question: , je pa res da se bodo karte še obračale, obračale.... in na koncu celo obrnile v Božično pravljico, kaj pravite?? :icon_wink:  Pa kje je še to :icon_question:

zimazakon

Citat od: kristijan dne 17. December 2007, 10:24:38
No, no... Karte so zaenkrat enkratne od 28.12 dalje, prej pa po zdajšnih deževne(25-27.12) ne glede na intenziteto padavin :icon_question: , je pa res da se bodo karte še obračale, obračale.... in na koncu celo obrnile v Božično pravljico, kaj pravite?? :icon_wink:  Pa kje je še to :icon_question:

SE strinjam :icon_wink: Kar sem napisal, sem napisal za vreme na silvestra in naprej.
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

matootam

GFS že 2 zagona zapored kaže res zanimivo dogajanje po božiču!  :icon_wink:
Sej vem, da je še zelooo daleč, ampak glavni lauf ni osamljen, saj mu sledi kar nekaj ENS-ov!

Thunder

Citat od: matootam dne 17. December 2007, 13:52:40
GFS že 2 zagona zapored kaže res zanimivo dogajanje :icon_wink:
Sej vem, da je še zelooo daleč, ampak glavni lauf ni osamljen, saj mu sledi kar nekaj ENS-ov!

To je letos že...petič? šestič?  :icon_lol: :clap: Ostajam pri svojem...ta mediteranska zima bo enaka kot lanjska.  :icon_arrow:
VEČ SKOZI OKNO GLEDAT PA MANJ KARTE BULIT!!! Snegoljubec po srcu!

zimazakon

Na podlagi česa pa :icon_question:
Že pogled čez okno, na trenutne temperaturne karte po celi severni hemisferi, je bistveno  drugačen ( hladnejši) od lanskega :icon_arrow:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si