ZEVS Forum

Napoved vremena [ 1.11 - 15.11.2007]

Začel/a Ciklon, 01. November 2007, 00:43:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Ciklon

Kot se zdi po teh kartah bodo blokade, ki bodo segale nad srednjo Evropo, še vedno kar konkurenčne prodorom in se ne bodo predale tako hitro kot je kazalo to prej: :icon_question:
Upam, da ni to začetek tistega prestavljanja prodorov vse bolj vnaprej. :shrug:

Raj je v naravi :buttrock:

Astra

Jeste Cumulonimbus, tudi sam imam občutek, da bo tale anticiklon kar lepo vztrajal, celo krepil se bo nad Britanijo v naslednjih dneh. Globoko na vzhodu in na severu bodo pa očitno nastali lepi pogoji za zimske razmere. V takšni situaciji zna dobiti celo Balkan kakšen moker sneg, mi smo pa preveč pomaknjeni v bližino anticiklona. Toda, modeli se spreminjajo, a ne  :icon_wink:

In sedaj moja napoved ...

01.11.2007 - NAPOVED - PRIJETNO JESENSKO IN PRETEŽNO SONČNO VREME JE PRED NAMI: Nad Britanijo se bo okrepilo območje visokega zračnega pritiska. Skrajno na severu in delom Skandinavije bodo vztrajala ciklonska jedra s hladnim zrakom. V Sredozemlju bo prevladovalo območje enakomernega pritiska. V Sloveniji bo v prihodnjih dneh zmerno do pretežno jasno vreme. Občasno bo pihal SV veter. V nedeljo 4. novembra bo nekaj več oblačnosti, ponekod bo možna kakšna kaplja dežja. V ponedeljek in torek 6. novembra se bo nadaljevalo delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo, vse dni bo v nižinah možna jutranja megla ali nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo med 1 in 6 °C, dnevne pa med 8 in 13°C. Ob morju bo še za stopinjo ali dve topleje. Od ponedeljka oz. torka dalje pričakujemo suho ohladitev ozračja, predvsem zjutraj bodo v notranjosti Slovenije temperature pod lediščem.

Lep pozdrav do naslednjega tedna.  :icon_wink:
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

walter76

Mimogrede...na današnji dan...

Leta 1870 je v ZDA urad za vreme napovedal svojo prvo uradno vremenoslovno napoved.

Sicer pa v naslednjih dneh na Primorskem sončno.
Drugod delno jasno z občasno nekaj več oblaki predvsem na severu.
Tam je možna kakšna ploha,možnost za padavine bo predvsem v nedeljo in torek.
Meja sneženja bo v nedeljo okoli 1300 m,v torek okoli 600 m .padavin bo zelo malo.

Kaj se bo zgodilo potem okoli Martina ?

Diši .diši...
Prijatelj vremena !

Thunder

Nekako sem ob prebiranju napovedi zadnjih par dni doživel deja vu lanjske zime.  :surprised: Pa smo šli v parih dneh od snega (50 centi  :clap:) na 10 stopinj.  :icon_question: Kot sem že rekel, lanjska zima se nadaljuje. In ja vem kdaj se zima začne ampak mi je vseeno, vsi dobro vemo kdaj je obdobje snega, in včasih smo grobove odkidavali...vsakoletna praksa. Danes sem bil na grobu (spet) v kratkih rokavih. Pa mi je vseeno tudi če se zima začne 15. februarja, vsi vemo kaj je normalen čas za sneg.  Kaj vi tle vidite spodbudnega glede letošnje zime jaz ne vem. Sam pa močno upam da se bo izšlo v pravo smer in nas bo zamedlo vsak teden.  :icon_wink:
VEČ SKOZI OKNO GLEDAT PA MANJ KARTE BULIT!!! Snegoljubec po srcu!

janez24

Citat od: Thunder dne 01. November 2007, 14:30:31
Nekako sem ob prebiranju napovedi zadnjih par dni doživel deja vu lanjske zime.  :surprised: Pa smo šli v parih dneh od snega (50 centi  :clap:) na 10 stopinj.  :icon_question: Kot sem že rekel, lanjska zima se nadaljuje. In ja vem kdaj se zima začne ampak mi je vseeno, vsi dobro vemo kdaj je obdobje snega, in včasih smo grobove odkidavali...vsakoletna praksa. Danes sem bil na grobu (spet) v kratkih rokavih. Pa mi je vseeno tudi če se zima začne 15. februarja, vsi vemo kaj je normalen čas za sneg.  Kaj vi tle vidite spodbudnega glede letošnje zime jaz ne vem. Sam pa močno upam da se bo izšlo v pravo smer in nas bo zamedlo vsak teden.  :icon_wink:
Same tumarije čvekleš :icon_exclaim: :icon_exclaim:
letos pa bo

Thunder

Pihe

Thunder. Za pred-uvod upoštevaj navodilo administratorjev foruma, ki vse nas pozivajo k ureditvi svojega profila.Tebi na primer manjka rojstni datum.
Ker vidim, da tako površno bereš prošnje adminov (pa čeprav se njihova prošnja nonstop vrti malce višje), ne morem pričakovati, da bi zbrano bral tudi vse poste ostale klape. V njih smo namreč že velikokrat napisali in opisali v čem se letošnja jesen, oz. vremensko dogajanje te jeseni razlikuje od lanske. Vse to (pa zdaj zanalašč ne bom ponavljal) kaže na to, da je letos situacija korenito drugačna od lanske in daje velike možnosti za normalno sneženo zimo. Govorim seveda o zimi in ne o jeseni, katere smo "pod streho pospravili" šele polovico.
Da pa ne skrenem s teme preveč, bom opisal še svoje videnje vremenskega dogajanja v prihodnjih 5-7 dneh: Padavin skorajda ne bo.Kakršnakoli dogajanja bodo orientirana v glavnem na vzhod oz severovzhod države.Tam bodo s povečano oblačnostjo občutili mimohode front, ki nas bodo oplazile v glavnem samo s svojimi repi.Primorski pa seveda ob tem ne uide burja. Pozitivna zadeva teh mimohodov front pa bo ta, da bo vsak dan hladneje in narava se bo počasi pripravljala na sneg. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Thunder

Evo sem uštimal. In ne nisem površen pri branju. Vse sem prebral, tudi to zakaj je drugače kot lani. Ampak poglej skozi okno... :icon_wink:

ablak

Moje mnenje:

Kljub temu da sem snegoljub, je zame upanje na sneg in mraz že to, da mi vsak drugi dan ne vleče JZ veter. Pač, eni imamo radi upanje, kljub temu, da se od njega bolj slabo živi, ti pa lahko popestri kakšen dan ali dva, zato niti nimam kakšnih pripomb na tiste, ki si vsaj upajo kaj bolj konkretnega napovedat.

Jaz in še marsikdo na forumu še tega ni zmožen. Eni se tega zavedamo, zato kakšen kiks pri napovedi tudi rade volje spregledamo.

Dekleta in fantje, kar tako naprej, saj vreme bo tako ali tako šlo svojo smer. :clap:

Ledeni

Glede na izglede izpred parih dni za začetek novembra je stvar drugačna v tem, da bo ohladitev manjša, da bo anticiklon močnejši in da mi ob SZ vetrovih ne dobimo nič padavin. Nastanek ciklona v Sredozemlju je po moje vedno manj verjeten v naslednjih 10 dneh. Tisti pričakovani sneg nam vseskozi uhaja in se mu nikakor ne moremo približati na manj kot 7 dni.

Sicer pa je res še jesen in smo zaradi snega 22. oktobra že razvajeni in neučakani.

walter76

1.NOVEMBER....RAZLIKE ?

DANES:

LANI:

1.NOVEMBER 1975

1.NOVEMBER 1955

ZIME 1956 IN 1976
1956 FEBRUAR:

MAREC 1976

Prijatelj vremena !

walter76

Prijatelj vremena !

zigarrdo

Ne morem mimo tvoje izjave!
Glede grobovov in 1.novembra, če smo čisto odkriti nismo po nižinah grobov odkidavali že vsaj 10 let! In tudi zavedati se moramo da smo v fazi globalnega segrevanja in takih mrzlih zim z veliko snega in mraza ne bo več, in tudi zelo dougo jih ni več, ozračje se že več deset let segreva...kar pa ne pomeni da snega ne bo! sneg bo, mogoče ne ravno veliko, bo ba definitivno kajti ne vem če se je že gdaj zgodilo da recimo v lj nebi bilo snega, zgodilo se je da ga je bilo malo, ne pa da bi bili brez! Zato sneg in mraz bo, v to ne dvomit, 1.zimski dan je šele 22.12!
Everywhere you go you always take the weather with you

medovreme

Ali bi morda moderatorji lahko malce reda naredili? Ker je takihle "offtopicov" že kar precej, vključno s temle, ki sem ga ravnokar napisal.

Lep jesenski večer želim vsem

P.S. Pa tudi izrazoslovje nekaterih bi se lahko malo izboljšalo, pa brez zamere...
Kaj je na obzorju?

ThompsonPass

the sky is the limit